Combo Laney GC120 jaký efekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cessio

Combo Laney GC120 jaký efekt

Příspěvek od cessio »

Zdravím,
Potřebuji poradit jaký efekt koupit ke kombu Laney GC120. Bylo mi doporučeno Boss OS 2. Myslíte, že je to dobrá volba? Bude zvuk znít dobře při zkreslení ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Combo Laney GC120 jaký efekt

Příspěvek od Bummer »

Vůbec nepíšeš, co budeš hrát, co máš za kytaru... Nic. Takže těžko říct. :) Alternativ jsou stovky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
cessio

Příspěvek od cessio »

Pardon. Kytara CORT M200 BK, kombo Laney GC 120. Více věcí zatím nemám. Chci hrát rock a metal.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vzhledem k tomu, že kombo je polovodičové, tak až tak moc nezáleží jaké "mršítko" použiješ - výsledný zvuk bude + - stejný s jakoukoliv kreslící krabičkou. Vyzkoušej co bude Tvému uchu nejpříjemnější. Jak napsal Bummer možností je spousta. Osobně bych se v Tvém případě řídil cenou, za "kreslítko" fakt není rozumné utrácet, je to primitivní záležitost a kdejaký bastlíř Ti je schopen nějaký fuzz vyrobit narozdíl od modulačních efektů jako flanger, chorus, reverb apod., na ty je dobré uspořit oběživo :).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zkreslení toho Laneye ti nestačí? Z levných krabiček bych já na rock a heavy metal bral Hardwire SC-2, na tvrdší metal EXH Metal Muff.
Ale jestli na krabce trváš jen proto, že třeba nemáš nožní přepínač kanálů na kombu, tak bych radši investoval do něj a později koupil lepší aparát.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

cessio

Příspěvek od cessio »

Aha. Čekal jsem že mi efekt dodá další lepší zkreslení. Myslíte, že by se více hodilo investovat do jinýho efektu? Na kombu mám režim Normal a Overdrive. Zatím hraju spíš cizí hudbu než svojí. Co máte na mysli lepším aparátem? k němu už je nutnost dokupovat efekty ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nikdy to není nutnost. Výběr aparátu bys měl přizpusobit tomu, co hraješ. Pokud hraješ tvrdou muziku, měl by umět slušné, průrazné zkreslení a měl by ho mít dostatek. Nutnost mít krabku vyvstane až v případě, že ti současný aparát z nějakého důvodu vyhovuje, ale chtěl bys rozšířit jeho schopnosti.

Na YT jsem si toho Laneye vyhledal a přišlo mi, že i nějaký lehčí metal by na to měl jít v pohodě zahrát. Ale jak jsem psal -- pokud trváš na krabičkách a máš na to kolem 2k, tak za mě Muffa na metal, na měkčí hudbu SC-2.

Ještě mě napadá... Jestli hraješ teprve krátce (jen hádám), možná ti přijde, že tvému zvuku chybí něco, co na nahrávkách slyšíš a možná myslíš, že to doženeš krabkou. To ale není úplně správný přístup. Na nahrávce je zpravidla víc kytar, jedna nebo víc stop baskytary a to všechno sladěné dohromady hromadou efektů. Zkoušet to dohnat jednou kytarou na levném aparátu, je předem prohraný boj.

Snad ti to nějak pomůže.

cessio

Příspěvek od cessio »

Ano, chci krabičku na tvrdší hudbu :) Na rock mi stačí samotné kombo. Pro mě zatím dostačující.

Nehraju krátce, ale dříve jsem neměl potřebu si kupovat jinou výbavu. Teď mám asi 3 týdny bazarově tohle kombo výměnu za svoje starý, které bylo jen do začátků.

Jak jsi to myslel, že na nahrávkách je více kytar? Chceš mi říct, že třeba ve dvou kytaristech jich mají na záznamu jakoby třeba pět nebo to, že na různých partech písně hrají na jiné nástroje popř i aparaturu ?
José

Příspěvek od José »

Jop obojí a nezapomínat na basu..
torst

Příspěvek od torst »

OS-2 jsem míval. Kdysi to byl pozoruhodnej univerzál. Dnes je asi překonanej. Obsahuj klasický Overdrive a suchý distortion-fuzz. V mezipoloze Color slyšíš mix obou zvuků, což není ideální.
Možností je fůra, třeba lacinější plastové kopie Behringer. A v jiném tématu zde radím digi modeler Digitech DF7 z bazaru. To je sbírka typickejch legendárních kreslítek, vybereš si. Nebo mulťák ZOOM g1on, poslední generace, obasahuje jak distortiony, tak modelery preampů. aLE UŽ TO NENÍ TAKOVÁ POHODA, MUSÍŠ PROGRAMOVAT, LISTOVAT V MENU A TD. (cAPSLOCK ...)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cessio

Příspěvek od cessio »

Asi si seženu EXH Metal Muff, pokud bude bazarově. Uvidím, v nejhorším nový. Můžete mi doporučit nějaký jiný efekt, který je třeba nutnost? Pokud chci hrát rock a metal?
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Kdepak, na nějakou nutnost nebo marketingový "must have" efekt různých výrobců bych se být tebou vykašlal. Zkus nejdřív pořádně trénovat s tím, co už doma máš, a teprve pak přidávej další vybavení - komplexní řešení typu "kup si tohle, to a tamto" pro žádný žánr neexistuje.
Zrovna zkreslení nepatří mezi bůhvíjak nedostupné krabičky, čili pokud ti nějaké nesedne, nebude problém najít cenově dostupného náhradníka.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Laney je specifický, některým vyhovuje a ti jej chválí a jiní mu nemůžou přijít na jméno (já patřím mezi ty první). Jeho výhoda je v tom, že mu na rozdíl od mnoha profláknutějších značek hrají i tranďáky :twisted:
Mám menšího a slabšího bratříčka toho tvýho (viz podpis) a fakt mi sedí, ale já hraju takový nějaký blues-rock, takže nepotřebuju hi-gain, ale ani úplně čistý clean. Hraju na více vytočený gain na Clean, což mi dělá krásně nakřáplý zvuk a když je třeba, tak to trochu ještě předkreslím. Zatím jsem hrál na půjčené krabky, aspoň jsem si vyzkoušel co mi sedí (a hned zalevno koupil Digitech Screamin blues, který jednomu kámošovi ležel doma, protože mu neseděl a ký kytaře a na moje prsty mi sednul), na cestě mám Digitech Bad monkey a časem bych chtěl ještě Boss SD-1. Do smyčky cpu Razzor digital delay a v plánu mám ještě chorus. Dal by se k tomu jednoduše dobastlit footswitch na přepínání kanálů a reverbu, ale došel jsem k názoru, že to není třeba. Reverb nevypínám a kanály nepřepínám, protože Overdrive mi připadá chemický a vhodný tak akorát na agrometal devadesátých let.
Edit: Určitě máš spoustu kamarádů - kytaristů, tak udělej to co já. Půjč si od nich všechny možné krabky a vyzkoušej. Taky se ti může stát to co mě, že jednu zalevno koupíš hned a pak už budeš vědět co chceš dalšího.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
cessio

Příspěvek od cessio »

Bohužel nemám kamarády co hrají elektriku. Nejlepší bude pro zatím zůstat pouze u zkreslení komba a časem se poohlédnout po efektech. Předně si je asi pokusím nějak vyzkoušet.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

S tranzistorovými aparáty poměrně slušně hrají Bossy. Je to taková kategorie "efektových Škodovek" :D Žádný zázrak, ale svou práci to udělá. Vyloženě povedený je Super overdrive SD-1. Pro větší zkreslení Distortion DS-1, to je léty prověřená klasika. O něco dražší pak (a už ne každému sedne) jsou třeba Turbo Distortion DS-2 nebo Overdrive/Distortion OS-2, který je poněkud specifický. Nabízí dva efekty, které se dají teoreticky "míchat" čudlem Color, ale mi se Color v mezipolohách moc nelíbí. Výhoda Bossů je taky ta, že se dají použité sice se ztrátou, nicméně poměrně bezproblémově prodat.
Další silnější zkreslovadla, které by mohly být vhodné na tvrdší muziku jsou třeba MD-2 nebo DN-2, ale ty jsem osobně nezkoušel.
Ovšem i Bossům občas něco ulítne, na přelomu osmdesátých a devadesátých let vyráběli třeba Heavy Metal HM-2, a to byl krumpl neskutečný. Sice vysoký gain, ale zvuk jako když se smaží řízky :D
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“