lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Včera jsem byl ve zkušebně a jaksi se mi nezdál zvuk ného aparátu. tak se podívám dovnitř a co nevidím - 2 lampy z 4 svítí modře.... Co to znamená ?
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pigdestroyer píše:ne, neprovokoval sem, jen me zajima jesi jde v pololampovem apecu zmenit charakter zkresleni tou vymenou, nevim ktery jsou zamenitelny..
ne na pololampě je lampa jen na okrasu :lol:
Vpodstatě jo ale u pololampy se to ani nevyplatí
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Tomáš píše:Včera jsem byl ve zkušebně a jaksi se mi nezdál zvuk ného aparátu. tak se podívám dovnitř a co nevidím - 2 lampy z 4 svítí modře.... Co to znamená ?
polární záře????
Kup nový lampy.. jak je tam máš dlouho čeče?
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

Znamená to, že ty co nesvítí modře jsou rozbitý, nebo k nim nemáš připojený anodový napětí.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

No mám je 2,5 roku... V brzké době je chci měnit.
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

afektband

Příspěvek od afektband »

Tomáš píše:No mám je 2,5 roku... V brzké době je chci měnit.
Tak to už jsou dávno vyhraný, pokud ti to teda 2 roky neleželo. Radim vyměnit co nejdřív, ona špatná elektronka dokáže udělat bordel v zesíku (můžou odejít odpory atd.)

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Budu muset koupit nové. Jaký je rozdíl mezi 5881 a 6L6 ?
Teďka v zesilovači mám tuto http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES08202122

A chtěl bych tam hodit tuhle http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES08202195

Jaký je jejich rozdíl ?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Tak lampy už mám, doma. Díky za názory.

afektband

Příspěvek od afektband »

Tomáš píše:Tak lampy už mám, doma. Díky za názory.
Hlavně nezapomeň nastavit bias.

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no joo, Marschally:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
afektband

Příspěvek od afektband »

Maples píše:no joo, Marschally:D
To není jenom marshall, spousta značek nemá na aparátech fixní bias-teda doufam že si na to narážel... 8)

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:no joo, Marschally:D
nojo mesa..... člověk abyse bál tam dát jiný lampy.....

Mimoto ten bias není tak citlivej... je to spíš doladění netvrdil ybch že je to nutný po každý výměně seřizovat....
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pokud tam dáš stejnou značku od člověka, kterej to řádně spáruje, nemusíš se ničeho bát.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
valla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valla »

ja pouzivam do mojeho aparatu JJ/tesla lampy a zvuk jak lusk :twisted:
a to mam hanmade AMp
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Mmm,když tu tak mluvíte vo těch žárovkách,kdesi sem čet,že když se do mý pololampy dá jinačí světýlko,tak že to dostane lepčí zvuk,tak řikám že těch pár stovek do toho zainvestuju,a si řikám,co by mohlo tak nejlíp kreslit,sovtek,electro harmonics? turbomek neb kdo tu kdesi psal,že ruský maj sklony k věčm zkreslenim nebo jak,tak poraďte kerou 12AX7 sím :-) A neřikejte že t nemá cenu :P Já vim že to nejni celolampa...musim holt eště přišetřit no :)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

MrDuck píše:Mmm,když tu tak mluvíte vo těch žárovkách,kdesi sem čet,že když se do mý pololampy dá jinačí světýlko,tak že to dostane lepčí zvuk,tak řikám že těch pár stovek do toho zainvestuju,a si řikám,co by mohlo tak nejlíp kreslit,sovtek,electro harmonics? turbomek neb kdo tu kdesi psal,že ruský maj sklony k věčm zkreslenim nebo jak,tak poraďte kerou 12AX7 sím :-) A neřikejte že t nemá cenu :P Já vim že to nejni celolampa...musim holt eště přišetřit no :)
Nojo, je ale otázka, jakej signál jde přes tu elektronku, jestli se veškerý zkreslení odehrává v tranzistorech a přes elektronku jde čistej signál, tak nejde o to, jak ta elektronka zkresluje, ale nevim, jak to u pololamp chodí...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Little.Sick.Fish píše:
MrDuck píše:Mmm,když tu tak mluvíte vo těch žárovkách,kdesi sem čet,že když se do mý pololampy dá jinačí světýlko,tak že to dostane lepčí zvuk,tak řikám že těch pár stovek do toho zainvestuju,a si řikám,co by mohlo tak nejlíp kreslit,sovtek,electro harmonics? turbomek neb kdo tu kdesi psal,že ruský maj sklony k věčm zkreslenim nebo jak,tak poraďte kerou 12AX7 sím :-) A neřikejte že t nemá cenu :P Já vim že to nejni celolampa...musim holt eště přišetřit no :)
Nojo, je ale otázka, jakej signál jde přes tu elektronku, jestli se veškerý zkreslení odehrává v tranzistorech a přes elektronku jde čistej signál, tak nejde o to, jak ta elektronka zkresluje, ale nevim, jak to u pololamp chodí...
Jo,to kdybych věděl,asi se do toho zavrtám a mrknu,jak to vevnitř vypadá :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

valla píše:ja pouzivam do mojeho aparatu JJ/tesla lampy a zvuk jak lusk :twisted:
a to mam hanmade AMp
já taky.... teď mám komplet JJ
no chce to vědět, jestli chudáka nemáš na čistým, nebo jakou funkci má v tom aparátu holka jedna. JAko ta preampovka vynde lebně... Hodně zkreslujou ty slovenský JJ. EHX bych řekl že míň, sou takový učesaňejší a nemaj tolik toho drive...
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 14.01.2008 15:41, celkem upraveno 1 x.
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

Ahoj, mam otazku, snad to nekdo budete vedet ... mam doma asi 6 novejch EL34 Tesla, ale nejsou parovany. Muzu si je doma nejak premerit? Jak se to dela? Staci mi k tomu multimetr? Diky za odpovedi=)
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

Mam jeste jeden dotaz - zesilovac mi zacal celkem z nicehonic delat nejaky pazvuky - konkretne kdyz hraju treba akordy pres cistej kanal, tak ve vysokych tonech zni takova "disharmonicka pila" nevim presne jak to popsat, ale je to takovej vysokej piskot, kterej tam urcite nepatri. Je to projev spatnych elektronek? Mam ten aparat asi mesic ( z druhy ruky) a nikdy predtim jsem s lampovou hlavou nepracoval...
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“