Tremolo - seřízení
Pravidla fóra
Tremolo - seřízení
Ahoj !
Kupil som si novy Mexicky Fender Stratocaster.
V technickych veciach sa vobec nevyznam a vsimol som si, ze na termole mam tie "vecicky" uplne rovne.
http://aycu15.webshots.com/image/39894/ ... 988_rs.jpg
Zatialco na vsetkych obrazkoch stratocasterov som si vsimol ine nastavenie.
Mam to nechat tak ? Nenarusa to nejako vlastnosti gitary ? Ako to riesit ?
EDIT: Název - Trao + Upřesnění - Nero
Kupil som si novy Mexicky Fender Stratocaster.
V technickych veciach sa vobec nevyznam a vsimol som si, ze na termole mam tie "vecicky" uplne rovne.
http://aycu15.webshots.com/image/39894/ ... 988_rs.jpg
Zatialco na vsetkych obrazkoch stratocasterov som si vsimol ine nastavenie.
Mam to nechat tak ? Nenarusa to nejako vlastnosti gitary ? Ako to riesit ?
EDIT: Název - Trao + Upřesnění - Nero
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Tvrdší struny, nebo uber dole pod kobylkou pružiny...
Na škodu to není, akorát tě to trochu omezuje v práci s vibrapákou...
Přesunuto z kytar...
Na škodu to není, akorát tě to trochu omezuje v práci s vibrapákou...
Přesunuto z kytar...
Naposledy upravil(a) Trao dne 11.01.2008 22:24, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
jak vypadá krk? tohle neni normální...johnatán píše:já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
co je to za strata?
Die Hard or Die Home
johnatán píše:já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
Zkus tam dát nové struny
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
Přesně tak.Eliot píše:Takze to ladenie oktav spociva v tom, ze napojim gitaru na ladicku, brknem nulty prazec, potom 12. a ladicka by mala ukazovat rovnaku hodnotu, a ak neukazuje tak tie sruby dole budem krutit az kym sa hodnota brnknutia 12. prazca nevyrovna nultemu ?
Ale teď mám pocit. Opravte mě jestli kecám.Najednou si nejsem vůbec jistej... Nemá se náhodou když máš na 12.pražci ton vysoko dát naopak kamen směrem od kobylky???
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Wasserman
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, u tý svý jsem měl stejný problém, dal jsem nový struny D´Adario devítky a lup ho, oktávy laděj perfektně.andy.02 píše:johnatán píše:já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
Zkus tam dát nové struny
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Přesně... Tón hraje výš, čili délka vibrující struny je kratší než ta "půlka" mezi 0. a 12. pražcem, tudíž se musí prodloužit, aby byla stejná... A naopak...Trao píše:nn, výš - prodloužit (ke kobylce)
níž - zkrátit (od kobylky)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no je to nějakej stagg ale nepřipadá mi to špatný (teda až an takový maličkosti jako např že šrouby co držej tremolo n akytaře nebyly ani jeden dotáhlej
)...krk je v pohodě, hmatník rovnej...struny docela na h***o ty origo stagg nějaký devítky řek bych....asi by tam sedly docela nový ale já do toho vrážet svý prachy nebudu a ten kámoš prej taky ne takže se mu na to asi vydlábnu....ještě mě napadla ale jedna věc - nehraje v tom taky nějakou roli našponváníé pružin v tremolu?? já s tremolem zkušenosti nemam ale přijde mi že až moc vyvstává z tej kejtry...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
''Seřízená'' kobylka a problém s pákou
Zdravím, mám mexikánce Fender Stratocaster a pokusil jsem se podle návodu na YT pustit do tremola... V půlce jsem ale dostal strach, že to všechno pokur**m, tak jsem to začal dávat do původního stavu...
To se mi ale asi úplně nepovedlo a k mému překvapení to funguje docela dobře. Nahoru dokonce o celej tón...
Chtěl jsem se ale zeptat jestli jsem třeba nemohl kytaře nějak uškodit, když jsem něvěnoval pozornost každému detailu... Bojím se s tím nějak víc zakvedlat abych něco nepodělal...
Trápí mě 2 věci :
1) Mezi kobylkou a pickguardem není mezera, takže o sebe navzájem třou a občas to lupne. Dá se to vyřešit jinak než seříznutím pickguardu?
2) Páka mi jde zašroubovat jen tak jak je vidět na fotkách. Víc ne. Předpokládám, že jsou v kobylce špatné závity, může to tak být?
Dám sem pár fotek a byl bych moc rád kdyby mi někdo napsal co s tím a jestli jsem to udělal správně nebo na to mám mrknout někoho kdo tomu rozumí aby to dal dokupy.. Díky
EDIT: Ještě jsem zapomněl, že mám vzadu tři pružiny, tak se chci zeptat jestli je to moc a mám jednu ubrat..
Chtěl jsem se ale zeptat jestli jsem třeba nemohl kytaře nějak uškodit, když jsem něvěnoval pozornost každému detailu... Bojím se s tím nějak víc zakvedlat abych něco nepodělal...
Trápí mě 2 věci :
1) Mezi kobylkou a pickguardem není mezera, takže o sebe navzájem třou a občas to lupne. Dá se to vyřešit jinak než seříznutím pickguardu?
2) Páka mi jde zašroubovat jen tak jak je vidět na fotkách. Víc ne. Předpokládám, že jsou v kobylce špatné závity, může to tak být?
Dám sem pár fotek a byl bych moc rád kdyby mi někdo napsal co s tím a jestli jsem to udělal správně nebo na to mám mrknout někoho kdo tomu rozumí aby to dal dokupy.. Díky
EDIT: Ještě jsem zapomněl, že mám vzadu tři pružiny, tak se chci zeptat jestli je to moc a mám jednu ubrat..
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.02.2015 6:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Re: Tremolo - seřízení
Páku máš asi špatnou, s jiným závitem. Tremolo má rozjeté oktávy, nebo tam bylo vinuté G. Tremolo drhnoucí o PG je velká chyba. Svěř to někomu zkušenému, nejspíš tam těch chyb najde víc. Každopádně nastuduj téma Péče o stratovské tremolo.