Tremolo - seřízení

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Eliot
Kontaktovat uživatele:

Tremolo - seřízení

Příspěvek od Eliot »

Ahoj !

Kupil som si novy Mexicky Fender Stratocaster.
V technickych veciach sa vobec nevyznam a vsimol som si, ze na termole mam tie "vecicky" uplne rovne.

http://aycu15.webshots.com/image/39894/ ... 988_rs.jpg

Zatialco na vsetkych obrazkoch stratocasterov som si vsimol ine nastavenie.

Mam to nechat tak ? Nenarusa to nejako vlastnosti gitary ? Ako to riesit ?
EDIT: Název - Trao + Upřesnění - Nero
griper

Příspěvek od griper »

Seřiď to podle oktáv
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Tvrdší struny, nebo uber dole pod kobylkou pružiny...
Na škodu to není, akorát tě to trochu omezuje v práci s vibrapákou...
Přesunuto z kytar...
Naposledy upravil(a) Trao dne 11.01.2008 22:24, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Vůbec vnicem to nevadí ....
nodj

Příspěvek od nodj »

co to je za odpovědi? :lol: Jde jen o to seřídit kytaru v oktávách.. :lol:
nodj

Příspěvek od nodj »

jde o to,jestli je to seřízený a když se po seřřízení sejdou ty kameny vedle sebe,je to náhoda..
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

já myslel, že šlo o to, jestli neni kobylka rovnoběžně s tělem...
Die Hard or Die Home
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

johnatán píše:já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...
jak vypadá krk? tohle neni normální...
co je to za strata?
Die Hard or Die Home
Eliot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliot »

Takze to ladenie oktav spociva v tom, ze napojim gitaru na ladicku, brknem nulty prazec, potom 12. a ladicka by mala ukazovat rovnaku hodnotu, a ak neukazuje tak tie sruby dole budem krutit az kym sa hodnota brnknutia 12. prazca nevyrovna nultemu ?
andy.02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andy.02 »

johnatán píše:já bych řek že de o oktávy...a to se mi hodí páč se tady hrabu v kámošovym stratocasteru a snažim se ladit oktávy...a co mi neleze do palice že mi to prostě NEJDE..dycky mam 12.pražec o nějakej skoro půlton vejš...tak dám ten šutrák dál od krku, naladim strunu, drnknu dvanáctku a zase je to o ten samej půlton vejš..sem z toho zoufalej dodneška sem si myslel že to je ouplně jednoduchá záležitost ty oktávy...

Zkus tam dát nové struny
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Eliot píše:Takze to ladenie oktav spociva v tom, ze napojim gitaru na ladicku, brknem nulty prazec, potom 12. a ladicka by mala ukazovat rovnaku hodnotu, a ak neukazuje tak tie sruby dole budem krutit az kym sa hodnota brnknutia 12. prazca nevyrovna nultemu ?
Přesně tak.

Ale teď mám pocit. Opravte mě jestli kecám.Najednou si nejsem vůbec jistej... Nemá se náhodou když máš na 12.pražci ton vysoko dát naopak kamen směrem od kobylky???
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

nn, výš - prodloužit (ke kobylce)
níž - zkrátit (od kobylky)
Die Hard or Die Home
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wasserman »

andy.02 píše:

Zkus tam dát nové struny
Přesně tak, u tý svý jsem měl stejný problém, dal jsem nový struny D´Adario devítky a lup ho, oktávy laděj perfektně.
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Eliot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliot »

Diky chlapi, uz ich mam naladene :) ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trao píše:nn, výš - prodloužit (ke kobylce)
níž - zkrátit (od kobylky)
Přesně... Tón hraje výš, čili délka vibrující struny je kratší než ta "půlka" mezi 0. a 12. pražcem, tudíž se musí prodloužit, aby byla stejná... A naopak... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

no je to nějakej stagg ale nepřipadá mi to špatný (teda až an takový maličkosti jako např že šrouby co držej tremolo n akytaře nebyly ani jeden dotáhlej :D )...krk je v pohodě, hmatník rovnej...struny docela na h***o ty origo stagg nějaký devítky řek bych....asi by tam sedly docela nový ale já do toho vrážet svý prachy nebudu a ten kámoš prej taky ne takže se mu na to asi vydlábnu....ještě mě napadla ale jedna věc - nehraje v tom taky nějakou roli našponváníé pružin v tremolu?? já s tremolem zkušenosti nemam ale přijde mi že až moc vyvstává z tej kejtry...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
superkoko
Nový uživatel

''Seřízená'' kobylka a problém s pákou

Příspěvek od superkoko »

Zdravím, mám mexikánce Fender Stratocaster a pokusil jsem se podle návodu na YT pustit do tremola... V půlce jsem ale dostal strach, že to všechno pokur**m, tak jsem to začal dávat do původního stavu... :D :oops: To se mi ale asi úplně nepovedlo a k mému překvapení to funguje docela dobře. Nahoru dokonce o celej tón...
Chtěl jsem se ale zeptat jestli jsem třeba nemohl kytaře nějak uškodit, když jsem něvěnoval pozornost každému detailu... Bojím se s tím nějak víc zakvedlat abych něco nepodělal...

Trápí mě 2 věci :
1) Mezi kobylkou a pickguardem není mezera, takže o sebe navzájem třou a občas to lupne. Dá se to vyřešit jinak než seříznutím pickguardu?
2) Páka mi jde zašroubovat jen tak jak je vidět na fotkách. Víc ne. Předpokládám, že jsou v kobylce špatné závity, může to tak být?

Dám sem pár fotek a byl bych moc rád kdyby mi někdo napsal co s tím a jestli jsem to udělal správně nebo na to mám mrknout někoho kdo tomu rozumí aby to dal dokupy.. Díky :)

EDIT: Ještě jsem zapomněl, že mám vzadu tři pružiny, tak se chci zeptat jestli je to moc a mám jednu ubrat..
Přílohy
c.jpg
b.jpg
a.jpg
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.02.2015 6:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
kmensik
Rádce

Re: Tremolo - seřízení

Příspěvek od kmensik »

Páku máš asi špatnou, s jiným závitem. Tremolo má rozjeté oktávy, nebo tam bylo vinuté G. Tremolo drhnoucí o PG je velká chyba. Svěř to někomu zkušenému, nejspíš tam těch chyb najde víc. Každopádně nastuduj téma Péče o stratovské tremolo.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“