Struny po vyměnění se rozlaďují
Pravidla fóra
Struny po vyměnění se rozlaďují
Dobrý den, prosím omluvte jestli je to hloupá otázka,ale kytaru mám jen chvíli a vůbec si nevím rady. Před třemi dny jsem si vyměnila struny, myslela jsem si že je všechno v pohodě, naladila jsem je a zkusila něco zahrát...V pohodě ale až na jeden problém, že když si vezmu kytaru za dvě hodiny tak struny e,h,g jsou totálně rozladěné a mi nezbývá nic jiného než je znova naladit..Předešlé struny mi toto nikdy nedělaly a teď mám stejné a jsem z toho celkem vytočená. Nevíte v čem by mohla být chyba?? Struny jsem vyměňovala poprvé takže tam může být hodně chyb..
Předem díky za odpovědi 
Re: Struny po vyměnění se rozlazují
To robia nove struny na zaciatku, ze sa nejaky cas rozladuju a potom to uz bude v pohode.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
-
sagitarius
Samozřejmě v tomto se odráží stupeň pečlivosti při navíjení strun. Čím více pečlivosti tomu člověk věnuje, tím méně problémů pak má s rozlaďěním. Samozřejmě struny si po výměně sedají, ale rozhodně ne nějak zvlášť brutálně, jak píšeš, pokud ovšem jsou správně navinuté. Ono to sice vypadá jednoduše, ale i pouhé navinutí struny vyžaduje pečlivost. Například napínání struny při navíjení- třeba rukou položenou na hmatník pod strunu dlaní kolmo k hmatníku, aby se nenavíjela volně. Dále u tenkých G, H, E bývá problém na navíjecích trnech potažených plastem- rády po tom kloužou. Mě strýc už někdy před 35 lety naučil u těchto tenkých strun udělat na volném konci zpětný háček, který zaháknu za strunu procházející trnem k hmatníku a pak navíjím za současného napínání. Po takovém navinutí si struny sedají jen výjimečně. Taky je třeba je na trn navíjet "kulturně", závity vedle sebe a ne napřeskáčku, kde vznikají možnosti k vůlím a následnému povolování. Vše je věda a hudební nástroj se za nedostatek pečlivosti vždy nepěkně odmění. Zkus vyfotit, jak to máš navinuté. To bude lepší, než hádat z nepřesného popisu.
Re: Struny po vyměnění se rozlaďují
Jak píše kolega, struny se musí řádně natáhnout a navinout, ne jinak. V místě kotvení dát správně, dle konstrukce kobyla či tremola, pečlivě usadit, pak táhnout ke kolíkům, zakrátit, dva tři pečlivě navinuté závity, nic víc, vše jednoduše, ale dobře. Když to uděláš blbě, výsledek je blbý.
Pak platí ale ještě to, že občas koupíš úplně blbou sadu strun, ze které jedna i dvě nějak vyčnívá, nepovedlo se, no. Pak nezbyde než tu sadu oželet a koupit si jinou šarži.
Pak platí ale ještě to, že občas koupíš úplně blbou sadu strun, ze které jedna i dvě nějak vyčnívá, nepovedlo se, no. Pak nezbyde než tu sadu oželet a koupit si jinou šarži.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Struny po vyměnění se rozlaďují
Já osobně když natahuju nový struny tak kytaru vždycky naladím pak tahám za struny ony si sednou. Pak zase doladím a pořád dokola dokud nedrží ladění.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Tohle můžu potvrdit. Spoustu problémů také ušetří vytahání struny po výměně, zejména před jejím definitivním naladění - jak píše kolega daimondia. Další info zde:sagitarius píše:Samozřejmě v tomto se odráží stupeň pečlivosti při navíjení strun. Čím více pečlivosti tomu člověk věnuje, tím méně problémů pak má s rozlaďěním. Samozřejmě struny si po výměně sedají, ale rozhodně ne nějak zvlášť brutálně, jak píšeš, pokud ovšem jsou správně navinuté. Ono to sice vypadá jednoduše, ale i pouhé navinutí struny vyžaduje pečlivost. Například napínání struny při navíjení- třeba rukou položenou na hmatník pod strunu dlaní kolmo k hmatníku, aby se nenavíjela volně. Dále u tenkých G, H, E bývá problém na navíjecích trnech potažených plastem- rády po tom kloužou. Mě strýc už někdy před 35 lety naučil u těchto tenkých strun udělat na volném konci zpětný háček, který zaháknu za strunu procházející trnem k hmatníku a pak navíjím za současného napínání. Po takovém navinutí si struny sedají jen výjimečně. Taky je třeba je na trn navíjet "kulturně", závity vedle sebe a ne napřeskáčku, kde vznikají možnosti k vůlím a následnému povolování. Vše je věda a hudební nástroj se za nedostatek pečlivosti vždy nepěkně odmění. Zkus vyfotit, jak to máš navinuté. To bude lepší, než hádat z nepřesného popisu.
http://www.kytara.net/struny/jak-navijite-struny
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Nylonové struny na klasické kytaře tečou mnohem déle než kovové, několik dní, ať je natahuju jak natahuju.
U nylonek je to normální ...kmensik píše:Nylonové struny na klasické kytaře tečou mnohem déle než kovové, několik dní, ať je natahuju jak natahuju.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Můžu potvrdit... než se dalo na kytaru pohodlně hrát, aby se nerozlaďovala, chtělo to cca 2 - 3 dny. Nicméně, před velkými koncerty jsem struny měnil cca týden dopředu a na koncertě jsem naladil pouze, než jsem šel hrát a potom už jen odehrál svůj "set (zpravidla 20 minut). Mezi jednotlivými skladbami ani po koncertě nebylo potřeba ladit.Čavli píše:U nylonek je to normální ...kmensik píše:Nylonové struny na klasické kytaře tečou mnohem déle než kovové, několik dní, ať je natahuju jak natahuju.
Mám kytaru sice jen měsíc, ale struny jsem byl taky donucen měnit neboť mi všechny zčernaly. Řekl bych ze i hodně záleží na kvalitě strun. Prvně jsem měl na kytaře kdoví jaké za 90Kč set a ty se ze začátku rozlaďovaly hodně. Poprve jsem sám měnil dal tam Elixíry struny vytahal atd. jak jsem viděl nekde na videu a byl hodně překvapený, lak ladění drží a i ze začátku se rozlaďovalo velmi málo. Teď kolikrát druhý den vemu kytaru do ruky a není potřeba ladit vůbec.