Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
jastud

Re: Homemade efekty

Příspěvek od jastud »

Místo JRC4558 se tam dá vrazit víceměně libovolný dvojitý operák (já bych tam vrazil TL072) a zbytek jsou naprosto běžný součástky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli hučí, je to zdrojem nebo zdrojem/zemní smyčkou. Na baterky hučí taky? Nebo spíš víc šumí při vytažení některých pásem? Pak by mohla pomoci výměna operáku za tišší, třeba tuším TL082 je nízkošumový, tišší než 072 nebo 062.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Podle mě nejspíš smyčka - zkus to z baterky jak radí kmensik. Na odhlučnění zdroje bych použil filtr složený ze sériové kombinace 1k trimru a nějakého většího kondíku (alespoň 220 Mikro spíš víc) trimrem si pak naladíš polohu ve které to hraje nejlíp a nejmíň to brumí.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

Zdravím, mám pár dotazů ohledně diy marshalla shred mastera. Na stránkách http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1523598.html jsem našel schéma i desku. Bude to fungovat? Máte s tímto efektem nějaké zkušenosti?
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Tak jsem dokončil první efekt - Krank Distortus Maximus bez toho tonestacku (nahrazen 100n kondenzátorem). Tranzistor je BC550. Musel jsem použít asi tři jiné hodnoty součástek než bylo ve schématu. Trošku jsem to nevychytal s umístěním baterky. :lol:

http://czpospec.rajce.idnes.cz/Krank_Distortus_Maximus/

Zvukové ukázky zatím nemám.
Přílohy
_3.jpg
_6.jpg
remisa

Příspěvek od remisa »

Tohle jsem stavel jako prvni spolecne s Valvecasterem. Rekl bych ze to mas dobry, dalo by se usetrit misto na plosnaku, pak by tam i ta baterka sla lepe, ale jinak super. Jak ti to hraje? Ja pres to vlastne ani nikdy nehral, asi jsem pro to nenasel to spravne vyuziti...
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Na první stavbu to vypadá dobře. Také jsem ho stavěl jako první pokus a naposled si pamatuju, že po zapnutí fungoval ihned jako boost a nešlo na něm dost dobře vyladit ten hlasitostní skok mezi čistým a zkresleným. Pak jsem ho ale hodil do šuplíku a je tam dodnes, už se na to chystám dlouho, že se na to ještě kouknu, kde je chyba :D. Pořídil jsem si ale spoustu jiných krabiček a tak mě to nějak netlačí. Stejně je to na mě zbytečná pila. Přesto je to pro začátek vděčný efekt jako většina kreslítek.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Bejk píše:nešlo na něm dost dobře vyladit ten hlasitostní skok mezi čistým a zkresleným
S timhle mam problem u jinyho efektu - vystup je naprosto extremne miniaturni (i kdyz nekdo mi tvrdil, ze prej to "zni lip jak original"). Co by se s tim dalo delat?
Hodně budem někde...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

SUK píše:
Bejk píše:nešlo na něm dost dobře vyladit ten hlasitostní skok mezi čistým a zkresleným
S timhle mam problem u jinyho efektu - vystup je naprosto extremne miniaturni (i kdyz nekdo mi tvrdil, ze prej to "zni lip jak original"). Co by se s tim dalo delat?
Jednoduše ti za pár korun prodám ten svůj a po zkombinování to bude určitě akorát :lol: :lol: .
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Já jsem na to dneska hrál asi půl hodiny a v kombinaci s multiefektem (a do repro sony) jsem nic moc nevykouzlil, nijak mě to nenadchlo. Oddělání toho tonestacku asi nebyl nejlepší nápad, chtělo by to aspoň jednopoťákovou korekci, řekl bych. Ale ještě zkusím nějak přenastavit multiefekt. Efekt kreslí úplně od začátku dráhy co to hraje, když rozepnu na singl a snížím volume na kytaře na 1/4, jde to přes to ještě celkem čistě, ale jen s tím krajním nastavením.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Musíš mít na mulťáku zapnutou simulaci zesilovače a repra, pak to bude hrát. A je to zkreslovač Distortus Maximus, jinde též Smash Drive, takže očekávat rozumný čistý tón je dost neočekávané. Ani overdrive bych nečekal, z principu to bude crunch až pila.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Všem co chtějí zkusit něco s lm386 (jako vyse zminovany krank) doporučuju D.A.M. sonic titan. Nedávno jsem ho měl na nepájivém poli a asi si ho udělám pro sebe. Má spíš vintage voicing oproti kranku ale gainu i tak dost :shock:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Řekl bych, že MAXIMUS a Sonic Titan je v podstatě jedno a totéž = Power Amp Distortion ( brutální preamp s korekcí ). Krank má však lepší možnost nastavení tónového zabarvení zvuku.
Ovšem tahle věcička se nedá moc "voroštovat" - trhá to repráky :D

https://www.youtube.com/watch?v=o6R_mvtQZTU
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Včera jsem zjistil, že mám špatný kabel, co jsem použil jako propojku a že ten zvuk kazil. Něco jsem nahrál. Nastavení efektu viz. foto. Pardon, že je to ve 3 videiích, příště to pořeším líp, snad.

Přílohy
20150517_191817.jpg
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak nakonec dobrý, ne? Dost zahulené basy, to se dá poladit.
Velkou většinu těch riffů jsem se taky někdy učil, a všechny jsem hrál úplně jinak, než ty, to mně dostalo. Jen sólo BoRhap jsem nějak vypustil, budu se to muset doučit. Na tom sóle tahle krabka taky pěkně zpívá.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Jo, docela spokojenost. Basy mi přišly v pohodě, možná je przní mobil. Přemýšlím, že nakoupím nějaké tranzistory a vyzkouším, co s tím jakej udělá. Ale pro ně se teď minimálně dva týdny nedostanu.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To spíš vyzkoušej jiné hodnoty vazebních kondíků. Když zmenšíš ten první třeba za tranzistorem na 10n, bude to mít ostřejší zkreslení, méně zabručené basy, které pak doženeš poťákem Bass. Když dáš místo prvního 4n7 třeba 22, a místo 22n+22n 100n+100n, bude zase víc basů vstupovat do zkreslení, bude to víc fuzz. Já na takové klíčové pozice dávám patice, abych mohl snadno přehazovat součástky.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Jo, tak jak je vidět, patice mám jen na operák a tranzistor. Příště jich dám víc. Místo prvního 4n7 je 22nF. Povedlo se mi ten 4n7 rozbít, tak jsem tam dal 22nF, protože jsem jich měl víc.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

áha, tak to jsou ty přehulené basy před zkreslením, to je náhodička.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

No, měnit se tam už stejně nic moc nedá. Spodek je zalitý tavným lepidlem. Ale pro příště si na to určitě dám pozor a osadím více patic. Když na to tak koukám, tak nechápu, jak jsem osazoval ty rezistory a proč mě nenapadlo to udělat třeba takhle.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“