Postavit si snímač

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Postavit si snímač

Příspěvek od kocour »

kmensik píše:Buď impregnovaný papír (forbon, tradiční singly), nebo sklolaminát, nebo ABS, polykarbonát, .....
Materiál CD - DVD je polycarbonát. Vyzkoušet :idea:
Ten napařený hliník možná zlepší napískávání, sustain a ......
:wink:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pertinax, kartit, textit, případně překližka, v principu by se to dalo i odlít z epoxy jako jeden kus (proti lámání vyztužit vlákny).
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jen tak info o progresu: dal jsem se do navrhu. Cmaram na papir, klikam v CADu (konkretne freecad - strasna sracka) ... muj prvni navrh (co jsem mel v hlave) padnul, protoze by to bylo nezkompletovatelny.
Takze zacinam premejslet nad novym navrhem. A nic dostatecne sexy, originalniho, a predevsim pouzitelnyho me nenapada. Sakra :) Abych jeste neskoncil obycejnym dvoucivkovym singlem...

Zaroven hledam, kde koupim magnety. Firem jak nas*ano, zadna s rozumnym sortimentem v praze, takze to vypada, ze dam dvacku za magnety a kilo za dopravu. No me gusta :)
Hodně budem někde...
lathur

Příspěvek od lathur »

UNIMAGNET.CZ - Sídlo: Adamská 235 37825 Deštná Ceská Republika
TEL: 777 330 004

Včera jsem objednal a dneska dopoledne mám 12 neodymů 5x15 doma. Celý na dobírku za dvě kila až domů. Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tak jak jste dopadli? Jako většina věcí odloženo na neurčito, nebo někdo udělal nějaký opravdový pokrok?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

SUK píše:(konkretne freecad - strasna sracka)
A proč používáš strašné s****y, když jako student můžeš mít zadarmo všechny produkty Autodesku? :P
(koho s**e na takovéhle věci hláška o studentské verzi na vytisknutém výkresu...)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Moleek: mam temer vse k tomu, abych to udelal. Jen to navrhnout a jelikoz neni cas, nenavrhuju :(

Sadam.S: funkce takovyho softwaru jako jsou vsemozny Autocady na Linuxu je vetsinou velmi pochybna
Hodně budem někde...
GeorgeRici

Příspěvek od GeorgeRici »

Tak to s tím zabodnutím gramofonové jehly do snímače zní zajímavě, nemohl bys mi to vysvětlit velmi podrobně, jsem v tomhle ohledu diletant, díky ....gr
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zapichavani jehly do snimace tak trosku postrada smysl. Jak funguje gramofon celkem snadno zjistis s pomoci googlu a s trochou logiky odvodis, proc by asi tak fungovala jehla zapichnuta do desky.
Hodně budem někde...
lathur

Příspěvek od lathur »

GeorgeRici píše: zabodnutím gramofonové jehly do snímače....gr
...to zní sice zajímavě, ale asi to moc fungovat nebude. To bys mohl snímač zrovna vyválet ve špónách pod vrtačkou- efekt bude stejný. My jsme kdysi v druhé polovině minulého století snímali zvuk tak, že jsme přilepili celou hlavičku přenosky na kobylku akustiky(samozřejmě hrotem do dřeva). Dvoulinka a rádio už dokonaly zbytek-Ať žije rokenrol!
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
glycerol

Příspěvek od glycerol »

Zdravím jaký je min. průměr půl nástavců???, totiž na netu jsem našel v tuzemském e-shopu Alnico V tyče z rozměrům D4/L20 mm ostatní rozměry jsou příliš neoptimální k výrobě snímače, tak tedy dalo by se s toho něco ukovat nebo je ten průměr příliš úzký ?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Za pokus to stojí. Hrát to bude určitě.
Výzva: dát mezi 6 magnetů ještě dalších 5, nebo rovnou dát do řady 12 magnetů. Už to tu bylo - Holdsworth, Iommi, qtuners, fantasma.
zami

Příspěvek od zami »

Jelikož jsem se pustil také do laborování se snímači, napadla mě jedna věc, nezkoušel někdo snímač,kde by každý magnet měl svoji samostatnou cívku ? Dle mého selského rozumu by snímání bylo optimálnější.Akorát nevím, zda ty cívky zapojit sériově nebo paralelně.... Co na to odborníci ?
Díky za reakce.
Miloš.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Takových už bylo. Většinou kvůli snímání každé struny zvlášť a převodu na MIDI. Najdi si "hex pickup". Na běžné snímání to zas tak dobré není, nevejde se na malé cívky tolik drátu, musí být nízkoimpedanční a každá s vlastním zesilovačem. Nemusí, ale budou. Pokud bys chtěl humbucker v jedné řadě cívek, jde to i tak, že budou mít sousední cívečky na střídačku jinou magnetickou polaritu. Pak ale vznikají výpadky v signálu při bendování struny (v tu chvíli i struna mění mag. polaritu, a to trochu neochotně). Takže experimentuj, čti, a dej vědět, co jsi objevil. Pokud budou bez hex preampu, pro použitelný výsledek zapojuj určitě sériově.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, myšlenka to není špatná, ale jak zmínil kmensik není nová, takové pokusy tady už byly:
http://www.calvin.edu/academic/engineer ... l#polypick
Kdybys spojil cívky ať už seriově nebo paralelně, dosáhneš stejného výsledku jako s jednou společnou cívkou.
Tzv. polyfonní snímače mají vyvedenu každou cívku zvlášť. Pokusy byly, ale kdyby vedly k nějakému výraznému pokroku, jistě by to už nějaká věhlasná firma využívala nemyslíš? Jakýsi význam to mělo při používání kytarových syntezátorů, ale přesto se to nějak zvlášť neujalo. Je to asi slepá ulička, ale je tam to "asi", takže můžeš zkoumat dál, možná to posuneš někam, kam Tví předchůdci nedošli. Ať se Ti daří!
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
zami

Příspěvek od zami »

Diky za reakce. Rikaji o me, ze jsem expertem na slepe ulicky, ale jak pribyba vek, uz to neni ono..... :D
Proto se tady ptam. Abych se tem slepym ulickam radeji vyhnul.
Uz jsem koupil 300 kilometru dratu. Tak se do tech snimacu pustim. Ale zustanu radeji u overenych konstrukci a laborovat budu jen s magnety, pocty zavitu a rozmery...
Diky. Milos.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tube Guru píše:dosáhneš stejného výsledku jako s jednou společnou cívkou.
Skutecne? (to neni sarkasmus, ptam se naprosto vazne, jestli 6 civek je ekvivalentnich jedne velke :) )
Hodně budem někde...
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Ano, v principu je to jedno. V dávnější době, kdy v našich končinách nebylo snadné koupit jakýkoliv snímač na kytaru, si různí "kutilové" vyráběli snímače z cívek které vykuchali ze sluchátek a dalo se s tím hrát úplně stejně jako s tím jediným tehdy u nás prodávaným "Brilantem" ze kterého čouhal stíněný kabel s konektorovou zástrčkou DIN. A to je přesně ten případ 6 cívek spojených v serii je plus mínus totéž jako jedna cívka pod všemi strunami se společným magnetem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jojo, zkoušel jsem různé cívečky kuchnuté z televizí, magnety z nástěnky a píchnout to místo hlavy do walkmana. On má totiž nízkoimpedanční vstup s obrovským zesílením.
sagitarius

Příspěvek od sagitarius »

Za hlubokýho totáče jsme dělali s úspěchem snímače tak, že jsme koupili tři sluchátkové vložky do běžného telefonního sluchátka. V každé této vložce jsou dva miniaturní elektromagnety. Takže stačí kuchnout ty elektromagnety, dodělat pólový nástavce z malýhoi úhelníku, připevnit na vhodnou podložku, zadeklovat a snímač je prakticky hotový.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“