Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Ralan: Ty jo, vzal jsi to pěkně poctivě hned od začátku. Velký obdiv. Krásná práce na kvalitním tišťáku. Kovové části krása nesmírná. Ten zadek jsi pak umyl octem?
Co je na destičkách foto 4776, 4799 a 4802?
Trochu mi tam nesedí šroubovací wago svorky. Fastony ještě snesu.
Jen tak dál.
Co je na destičkách foto 4776, 4799 a 4802?
Trochu mi tam nesedí šroubovací wago svorky. Fastony ještě snesu.
Jen tak dál.
Díky
Už jsem zase pokročil tak tady potom nahodím další postup. Elox jde sundat louhem, takže zadní panel je louhovaný. Už mám opravené i popisky.
Co se týče plošňáků - 4776 - fázový invertor - měl jsem to ve starém provedení, teď je to už jinak. Původně jsem chtěl dělat destičky a nemít elektronku na desce, v tom novém provedení už mám i elektronky přímo na plošňáku.
4779 - mutovací obvod pro přizemnění mřížky při přepnutí relátek - zatím mi to moc nefungovalo, musím upravit kapacity kondíků.
4802 - obvod pro přepínání kanálů - prakticky jako izostaty, ale řešené elektronicky
Co se týče plošňáků - 4776 - fázový invertor - měl jsem to ve starém provedení, teď je to už jinak. Původně jsem chtěl dělat destičky a nemít elektronku na desce, v tom novém provedení už mám i elektronky přímo na plošňáku.
4779 - mutovací obvod pro přizemnění mřížky při přepnutí relátek - zatím mi to moc nefungovalo, musím upravit kapacity kondíků.
4802 - obvod pro přepínání kanálů - prakticky jako izostaty, ale řešené elektronicky
Zdravím,
tak po měsíci přidávám další postup, kdy už je skoro hotovo
Protáhl jsem to na zkušebně a hraje to super. Preamp z Plexi je už komplet, efektová smyčka taky. Doladit přijde preamp z englu, ten mám složený jen narychlo pro testování. Clean kanály hrajou pěkně, u lead high mi to trochu začíná pískat při vytočení všeho doprava na max, ale při tom prozatimním drátování se není čemu divit. Zlobí mi ještě obvod pro přepínání kanálů, ale relátka kupodivu nelupou.
Jak jsem psal, je to moje první stavba, tak pokud něco nelahodí oku, budu rád za připomínky, ale na čisto to přijde samozřejmě dodělat. Bedna taky ještě není komplet.
Jinak během té stavby jsem stihl stlouknout i reprobox, ale to kdyžtak v jiném vlákně
tak po měsíci přidávám další postup, kdy už je skoro hotovo
Jak jsem psal, je to moje první stavba, tak pokud něco nelahodí oku, budu rád za připomínky, ale na čisto to přijde samozřejmě dodělat. Bedna taky ještě není komplet.
Jinak během té stavby jsem stihl stlouknout i reprobox, ale to kdyžtak v jiném vlákně
Pěknej zesík . Z venku super ale uvnitř bych bych použil slabší vodiče , lanka .a nepoužíval by sem šroubovací konektory.Kdoví kde to bude všude cestovat a mohlo by se něco uvolnit... Ale jestli to hraje tak bych to už tak nechal . to je jen takovej poznatek.
Kde sis nechal dělat přední a zadní panely vapadají hodně pěkně .
Kde sis nechal dělat přední a zadní panely vapadají hodně pěkně .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Se svorkovnicema asi budete mít pravdu, co už teď
pro příště to zkusím jinak!
Kompletní návrh jsem dělal v Corelu / CADu a o výrobě se zmiňuji na předchozí stránce. Zadní panel mám již opravený (posunuté popisky) a podpis sem hodil taky pouze dozadu...
Kompletní návrh jsem dělal v Corelu / CADu a o výrobě se zmiňuji na předchozí stránce. Zadní panel mám již opravený (posunuté popisky) a podpis sem hodil taky pouze dozadu...
Zdar, Ralane velká gratulace s jednou dobře míněnou výtkou: připomíná to víc drátování silnoproudého rozvaděče než zesilovače. To ale na kvalitu zvuku asi nebude mít žádný negativní vliv. Pro příště se ale snaž nepoužívat tolik konektorů a šroubovacích svorek (Wago?), každý takový nepájený spoj je potenciální zdroj poruch. Jinak super, jen tak dál
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
já na to šel výceméně podobně návrh v Corelu a zbytek v kreslícím programu od http://www.quickpanel.sk/ Výsledek vypadá takle . http://core88.rajce.idnes.cz/Tube_audio_2x_60W/Ralan píše:Se svorkovnicema asi budete mít pravdu, co už teďpro příště to zkusím jinak!
Ještě to bude chtít doladit detajly (volume , spínací čudlík ....)

Zesák je vymazlený, já bych se ale přecejenom zeptal na tu bednu. Ten reprák je ARMko? Vintage 15palec v otevřené bedně nebývá k metalovému aparátu běžná volba, co tě k tomu vedlo?
Původní záměr byl to udělat prakticky jako "skládačku" - když se něco posere, během 5 minut je to rozebrané, ale jo, právě kvůli tomu se tam může něco podělat no. Už mám v hlavě další nápad, tak na to pudu jinak 
To Core88 - o quickpanelu vím, ty si tam nechával dělat komplet panely? Známý si tam nechával dělat skříně, ale vycházelo to docela na balík. Takhle se mi to vlezlo do 2500, pro příště by to šlo ještě dolů, když už vím co a jak...
Simiruz - Ano, repro je ARM, důvod byl že jsem ho koupil za pár šestek, tak proč k němu neudělat i box. Samozřejmě pro metal to není, takže druhý reprobox ještě bude...
To Core88 - o quickpanelu vím, ty si tam nechával dělat komplet panely? Známý si tam nechával dělat skříně, ale vycházelo to docela na balík. Takhle se mi to vlezlo do 2500, pro příště by to šlo ještě dolů, když už vím co a jak...
Simiruz - Ano, repro je ARM, důvod byl že jsem ho koupil za pár šestek, tak proč k němu neudělat i box. Samozřejmě pro metal to není, takže druhý reprobox ještě bude...
Jo celá bedna je z quickpanelu .Zpracování nemá chybu ale celá ta sranda vyšla asi na 6k . Jak silný máš ty panely ? Podle fotek bych tipnul přední 10 mm a zadní 6 mm.

Je to tak, předek 10 mm, zadní a vrch 5 mm. Ono když si to ale člověk spočte, tak sice tohle vyšlo levněji, ale toho lítání a zařizování kolem. Každopádně teď už mám nějaké kontakty tak to bude jen lepší.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Ralan: moc pěkný projekt!
Mám tu demo na poslední model - krank lead channel, build-in tube screamer + 1W konec na cvičení doma do bedny, ultimátní metal mašinka
Mám tu demo na poslední model - krank lead channel, build-in tube screamer + 1W konec na cvičení doma do bedny, ultimátní metal mašinka
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
Vladimir77
Zdar, moc pěkný.. mohl bys postnout schema?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Díky, vycházel jsem z Krank krankenstein schématu co najde google, jako konec jen pro domácí hraní je tam prakticky datasheetové zapojení LM386. Tohle video je ještě bez vestavěného tube screamer obvodu (ibanez TS808). Celý je to postavený v 1U racku po starým síťovým switchi. Nějaké fotky tady: http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... Lead_Rack/
St.Anley Tube Amps
Tak jelikož jsem tu posledně dal fotky ještě rozestavěného zesu, s dovolením tu přidávám již finální podobu celého projektu.
Pěkná práce, co zvuková ukázka, nebude? Jinak na té první fotce ta mřížka zajímavě klame a někde to vypadá, že je to z florbalových míčků
.
Vzhledove famozni. Jak to hraje?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Super poctivá práce, čistý layout ovládacích prvků. Hned bych si to postavil na bednu. Vyfoť to pak i v provozu, jak svítí lampy a LEDky. Ta šestice indikátorů kanálů může vypadat na živo ještě líp.
Díky, na to že to byla první stavba jsem spokojený, akorát to nemám jak nahrát...ale pokusím se. Po zvukové stránce to bude chtít upravit ještě ten Marshall preamp, protože má strašně moc basů, ale jinak celkem spokojenost, tak snad časem přidám i tu zvukovou ukázku 
-
thunderstrike
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
narazil jsem na tohle forum a rozhodl jsem se že taky přispěju svoji troškou
Jedná se o Kranko-Englo-Twin, tedy desky jsou 1:1 obšlehnuté z Krankensteina,nicméně čistý kanál je předělán na Fender Twin,zkreslený vychází z Powerballa . Hlava je postavená víceméně ztoho co dům dal,ještě dodělávám bednu a časem chci vyměnit nap. trafo,je sice spolehlivé ,pochází z Teslácké ústředny ,ale vzhledově není nic moc. Jinak výstupní trafo jsem mi namotal jeden šikovný pán z Moravy a musim říct že opravdu dobře. A co se týče šasi,tak za super peníze na idílna.cz
Jen musím podotknout,že už nikdy nebudu dělat 2vrstvou DPS bez prokovů
Časem udělám nějaké nahrávky.
Jinak další projekt bude 1:1 kopie Peavey 6505+ opět jsem obšlehnul desky ,ale doplním časem až se ktomu dostanu a až budou finance na zbyt

narazil jsem na tohle forum a rozhodl jsem se že taky přispěju svoji troškou
Jedná se o Kranko-Englo-Twin, tedy desky jsou 1:1 obšlehnuté z Krankensteina,nicméně čistý kanál je předělán na Fender Twin,zkreslený vychází z Powerballa . Hlava je postavená víceméně ztoho co dům dal,ještě dodělávám bednu a časem chci vyměnit nap. trafo,je sice spolehlivé ,pochází z Teslácké ústředny ,ale vzhledově není nic moc. Jinak výstupní trafo jsem mi namotal jeden šikovný pán z Moravy a musim říct že opravdu dobře. A co se týče šasi,tak za super peníze na idílna.cz
Jen musím podotknout,že už nikdy nebudu dělat 2vrstvou DPS bez prokovů
Časem udělám nějaké nahrávky.
Jinak další projekt bude 1:1 kopie Peavey 6505+ opět jsem obšlehnul desky ,ale doplním časem až se ktomu dostanu a až budou finance na zbyt