ve zkušebně máme několik mikrofonů, mikrofonní mono zesilovač s vstupy na 6,3 jacky (bohužel si už nepamatuju typ), jenže nedostatek kabelů. Koupil jsem tenhle, jenže nefunguje. Normálně jsem ho zapojil a prostě nešel, jen to jaksi pískalo. Zesilovač ani mikrofon se naštěstí nezničil, s jiným kabelem to naštěstí fungovalo. Takže se chci zeptat, je to tím, že je to stereo do mona, nebo prostě vadným kabelem? Ať vím, jestli ho mám reklamovat nebo vrátit
Stereo mikrofonní kabel do mono zesilovače
Pravidla fóra
- Younghendrix
Stereo mikrofonní kabel do mono zesilovače
Zdravím,
ve zkušebně máme několik mikrofonů, mikrofonní mono zesilovač s vstupy na 6,3 jacky (bohužel si už nepamatuju typ), jenže nedostatek kabelů. Koupil jsem tenhle, jenže nefunguje. Normálně jsem ho zapojil a prostě nešel, jen to jaksi pískalo. Zesilovač ani mikrofon se naštěstí nezničil, s jiným kabelem to naštěstí fungovalo. Takže se chci zeptat, je to tím, že je to stereo do mona, nebo prostě vadným kabelem? Ať vím, jestli ho mám reklamovat nebo vrátit
. Díky předem!
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stereo mikrofonní kabel do mono zesilovače
Budeš muset konkrétněji popsat řetězec zapojení.
Taky si myslím, že si pleteš stereo a mono symetrický přenos.
LTH
Taky si myslím, že si pleteš stereo a mono symetrický přenos.
LTH
- Younghendrix
Snad to takhle postačí
Moc se ve zvukařině nevyznám, jediný co vím je, že to prostě s tím kabelem nehraje (mono XLR kabel a mono redukce na jacka hraje)
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Podívej, to zapojení, jak ho popisuješ, není stereo.
Mikrofon ti na výstupu podává symetrický mono signál, přes kabel ti leze opět symetrie až do toho jacku.
Teď je neznámou ten mikrofonní (před) zesilovač.
Zapojení: XLR - TS kabel, kde na XLR je propojen pin 3 a 1 dohromady (zem, stínění) a 2kou se vede živý signál (do špičky jacku), by ti mělo fungovat. Pokud ne, je buď špatný kabel, nebo ten (před)zesilovač.
(ale v zásadě XLR - TRS kabel by s tím také neměl mít problém, opět je ale neznámou to, kam to strkáš)
LTH
Mikrofon ti na výstupu podává symetrický mono signál, přes kabel ti leze opět symetrie až do toho jacku.
Teď je neznámou ten mikrofonní (před) zesilovač.
Zapojení: XLR - TS kabel, kde na XLR je propojen pin 3 a 1 dohromady (zem, stínění) a 2kou se vede živý signál (do špičky jacku), by ti mělo fungovat. Pokud ne, je buď špatný kabel, nebo ten (před)zesilovač.
(ale v zásadě XLR - TRS kabel by s tím také neměl mít problém, opět je ale neznámou to, kam to strkáš)
LTH
- Younghendrix
Tak ten zesík by měl být Seak mono 105. Vypadá to na nějakou českou prehistorickou práci 
- Younghendrix
Tak jsem koupil ten samej kabel akorát mono, a najednou to funguje. Je to ale divný, protože XLR M - Jack 6,3 M stereo normálně funguje.