Jak cvičit těžké breaky s frázováním

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
strejda9822

Jak cvičit těžké breaky s frázováním

Příspěvek od strejda9822 »

Dobrý den,
začal jsem hrát s kapelou, která hraje v nepravidelných taktech těžší věci, které jsou pro mne těžce hratelné. Největší problém mám, když je v písničce úsek, kde musí celá kapela frázovat stejně a tak tedy i bicí musí akcentovat s nimi. Dělá mí problém se tyto společné části naučit.. Každá je jiná a v každé si musím vymyslet a naučit se daný break, což mi klidně trvá půl hodiny na dva takty..

Chtěl bych se zeptat, jestli nemáte nějakou radu, jak se takové hraní lépe učit. Třeba se naučit melodickou linku a zpívat si to v hlavě pro lepší zapamatování? Hodit si to do loopu a neustále hrát danou část dokola? Přepsat si daný takt do not? Je možné, že to je i problém s mojí neschopností? Hledám spíše, co nejjednodušší cestu, která Vám funguje. Díky předem za jakoukoli radu.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Jak cvičit těžké breky s frázováním

Příspěvek od Monikad »

Těžko říct co bude vyhovovat zrovna Tobě nejvíc.... ale popsal si de fakto většinu možností, jak se té věci postavit ;)
každopádně je to dřina...

na mě funguje to "broukání si melodie pro sebeů a několikanásobné opakování té pasáže s kapelou na zkoušce..
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

A to je nějaký Jazz, nebo co?
Pokud to má svojí pevnou stavbu, tak předse není problém si to nahrát třeba na mobil a naučit se to nazpaměť, takhle to dělám u nových skladeb já.. :wink:
Záleží ale na tom, jak moc je to těžký, pak by bylo lepší si to zapsat a učit z not, to ale není můj případ. :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

necibici: spis nejaky metla core, d-Jent a podobne praseciny. Jinak ja osobne na vetsinu veci vyuzivam pamet - nejlip se hrajou veci, ktery clovek zna nazpamet.

Takze hodit song/loop do prehravace a poslechnout 500x cestou do prace, 500x cestou z prace a pak uz to jen cvicit, aby sedel rytmus..
Hodně budem někde...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak tak. Naučit pořádně nazpaměť. A jestli umíš na nějaký nástroj, mně pomáhá, když se to naučím ještě na kytaru. Líp se mi to zaryje do mozkovny.
Až se dostaneš do fáze, že nebudeš přemýšlet co tam je, ale jak to zahrát, pak je to v pořádku.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

strejda9822: naposlouchej si melodickou linku abys ji uměl nazpaměť a použij svůj talent k vyjádření rytmu, tzn. vytvořte rytmický spodek s basou aby to sedělo všem. Hodně to souvisí s doprovodnými nástroji. Hlavní slovo má autor songu. Je to o domluvě a o pocitu . Aranže skladeb má své zákonitosti, můžeš se inspirovat v podobné muzice.
SUK píše:necibici: spis nejaky metla core, d-Jent a podobne praseciny.....
nemyslím že je to tak jak jsi to ohodnotil, prasečina je to co jsi tu s velký nerespektem ke snaze druhých vypotil :roll: :lol:
strejda9822

Příspěvek od strejda9822 »

Všem díky za cenné tipy. :) Ještě se chci zeptat, jaký program používáte na loopy? Používáte k tomu výhradně PC nebo i telefon s nějakou apkou?
pehve

Příspěvek od pehve »

pehve píše:
SUK píše:necibici: spis nejaky metla core, d-Jent a podobne praseciny.....
nemyslím že je to tak jak jsi to ohodnotil, prasečina je to co jsi tu s velký nerespektem ke snaze druhých vypotil :roll: :lol:
Velká omluva kolego, teď vím že jsi to myslel jinak. Příště zapojím více nadhledu a méně upjatosti. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“