R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od hyenik »

Demilich píše: Achich. Občas mám fakt pocit, že říct na tomto fóru názor, který se neshoduje s valnou hromadou je jako hrát si na Jana Husa. Pokud nejsem respektovaný kytarář co prokazatelně změnil český šoubyznys, nebo vyprodukoval nástroje pro půl národa, nemá jakákoli slušně vedená argumentace smysl, pokud není podložena seriózním výzkumem úrovně minimálně dizertační práce, nebo pokud prostě nevysvětlí každé slovíčko tak, aby nenabízelo ani nejmenší prostor pro misinterpretaci a chytání za slovíčko za účelem diskreditace dotyčného rebelanta.

Thanks guys, Demilich out.
Anebo jsi ze sebe udelal předjímavého vztahovačného šaška
(to je kratší a podstatne blíž realitě nez nejake upalovani)
Tvoje poslední romány už jsou jenom bolestínskou snahou dočurat výš než ostatní, rozhodně to nebyla argumentace a rozhodne nebyla slušná, ty jane huso :wink:

A jak to dopadne?
Moderatori to nakonec smazou, protoze nikdo neni zvedavy na takové dědské hádky. Obě strany budou nastvane protoze "nevyhraly", ale ostatni budou mit aspon svaty klid.
Takhle tedy postupne upadla "diskuze" na forech....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Já si myslím, že by se to mazat nemělo, je to docela zajímavý podnět k zamyšlení, jak dnes většina lidí kupuje snímače. Na základě popisů typu "agresivní středy, sametové výšky a silné basy"? Nebo podle ukázek z youtube? Nebo podle názorů na diskuzích jako je tato?
Nikoho u snímačů ani nenapadne, že by si měl věc vyzkoušet a srovnat s konkurencí, než ji koupí. Přitom snímač dělá většinu zvuku kytary. Chceš snad říct, že by sis objednal kytaru z e-shopu, aniž bys ji odzkoušel? Já ne. A neudělám to ani se snímačem, dokud jej neodzkouším alespoň v podobné kytarě a nesrovnám s jinými naživo. Nechápu, za co tady vlastně "bojuješ".
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To je hrozné, jakými problémy si musí procházet lidé, kteří "musí" mít jiné snímače. Hyenik zmínil "pravdium" Johna Suhra. Ač jsem přeci jen ten slavný pokojíčkový forový diskutér, tak to rád podtrhnu. 8)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek

takhle jsem se uz dlouho nezasmal :D i kdyz jsem pri tom teda zaroven trochu kroutil hlavou. potvrzuju pravidlo Johna Suhra :) v ty sileny zaplave relativne homogennich snimacu (ve vysledku by to slo kategorizovat na par nejproflaklejsich klasik a jejich odvozeniny, vetsina do toho bude spadat) uz me jinak zajimaj spis jen vystrelky typu P rails a podobne - i proto jsem rad, ze zde mame nekolik vyrobcu snimacu kteri jsou schopni za par korun zhmotnit zakaznikovy specificke predstavy.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Mám RM v base. Když jsem to objednával, tak jsem ani netušil, že to je nějaká "značka". Prostě jsem od kámoše dostal číslo, kam si mám zavolat, byl to pan Macho, následoval dvacetiminutový telefonát co mám, co chci, přes co hraju a tak dále. Za týden jsem měl snímač doma a po výměně... Nebe a dudy (po a před, tedy :D )
Jelikož kytarista, se kterým hraju má dva Skéry (strat a tele) oba se snímači RM a já je slyšel před i po, tak jsem si do svého Strata objednal minulý týden snímače - překvapivě :D - u pana Macha. Ještě nevím jaké budou, ale...
Pan Macho mi narovinu řekl, že má haxnu v sádře a nestíhá, takže nejdříve za tři týdny (čímž okamžitě nabral hromadu plus bodů. Nic tak nesnáším, jako frikulíny ktří vše slíbí hned, po týdnu mají výmluvy, po dvou týdnech výmluv čtyřikrát víc a po třech týdnech dalších devět důvodů, proč to nestihli). Následoval půlhodinový telefon co mám, co chci, přes co hraju, a doporučení typu. A díky tomu i moje objenávka.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Tak jsou doma, namontováno, vyzkoušeno. Kytara dostala v porovnání z původním stavem mnohem šťavnatější a barevnější zvuk. Jak by dopadly v porovnání s jinými značkami? Nevím a ani mě to nějak nezajímá, na můj styl a moje pracky to teď hraje víc než dobře, řekl bych líp, než je moje muzikantská dovednost, a tak kdybych tam šoupnul snímače třeba třikrát dražší, asi bych tím nic nezískal. Navíc cpát na čínu snímače, u kterých cena jednoho převyšuje původní cenu kytary asi nemá smysl.
Závěr? Kdybych měl origo Fender, asi by nemělo cenu měnit snímače za RM. Ale u levného nástroje se to jednoznačně vyplatilo.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

deimlichu snažíš se imitovat redbula? najdi si babu. píšeš zmaty.
remisa

Příspěvek od remisa »

Já si objednal na své tele kolejničkový hum ke kobylce s rozpínaním cívek potem (Blue rails-T) a jsem maximálně spokojen, tím se stala z toho telete velice univerzální kytara ...
Snímač motají až po objednání a i tak byl po třech dnech doma, paráda.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přestože k tomu nemám moc co říct, přesto: na snímače RM může mít každý svůj (věřím, že osobní zkušeností získaný) názor. To ostatně platí i o ostatních značkách a nejen o snímačích. Co mi vadí je, když se projeví "malý český člověk", který sám asi není ničeho moc schopen, tak se alespoň propůjčuje k takovým nic nepřinášejícím "úvahám" proč ten nebo onen český snaživý výrobce není "světový". Dokud bude tento stav trvat, bude i ČR jen takovou tečkou na mapě. Každý "normální" národ vyzdvihuje to "své" a neopěvuje nějaké cizí "značky", které vznikaly za úplně jiných podmínek a teď jsou "slavné". Osobně je mi velmi sympatická jakákoliv snaha něco udělat i když v těžších podmínkách než na západ od nás. Jestli někdo je nebo není "slavný" nevypovídá nic o kvalitě jeho výrobků, práce atd., vypovídá to spíš o tom jaký měl vstupní kapitál a taky jakou si je schopen zaplatit reklamu. Kdyby bylo více takových pánů jako pan Macho i v jiných oborech, možná by ČR opět nějaký "věhlas", který ztratila po roce 1948 získala zpět. Panu Machovi děkuji.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Přesně. Jedinné co je pro nás Čechy typické je nesebedůvěra a obava, že nejsme dost světoví. Znáte jiný národ, který při každé příležitosti sám sebe zesměšňuje, nazývá se kocourkovem, apod?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

obecne slované a rakušáci (po Salcburk) ;)
Je zajimave v jake forme ta totalni nesebeduvera v realnem zivote, pak neuveritelne vyhřezávává na "anonymním" internetu

Je to sice často nepříjemné a frustrující, ale nakonec vždycky zvítězí práce nad fórovýma kecama.
Akorat to chce občas zatnout zuby a vydržet chytráky co nezahrajou ani hoří a blahosklonně hodnotí světové kytaristy, sběratele co mají načtené výrobní číslo každého šroubku určitého ročníku, ale poslepu nepoznají tele od krávy, zoufalce rozebirající kvalitu zvuku z mobilu 5 metru od aparátu...atd, atd, atd
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, hyeniku perfektně a výstižně shrnuto. Podepisuji a tleskám.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
jastud

Příspěvek od jastud »

+1
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

hyenik píše:Je to sice často nepříjemné a frustrující, ale nakonec vždycky zvítězí práce nad fórovýma kecama.
Akorat to chce občas zatnout zuby a vydržet chytráky co nezahrajou ani hoří a blahosklonně hodnotí světové kytaristy, sběratele co mají načtené výrobní číslo každého šroubku určitého ročníku, ale poslepu nepoznají tele od krávy, zoufalce rozebirající kvalitu zvuku z mobilu 5 metru od aparátu...atd, atd, atd
Haha, jsi tak čitelnej.. zkus to nějak sofistikovanějc, příště :wink:

Jinak - obvyklý kecy v kleci. Nemluvě o tom, že ty žádný "chytráky" nevydržíš :roll:
A z tvých příspěvků tady je zřejmý, že jsi zřejmě 3.bratr Macho - od jednoho kytaru, od druhýho snímače, takže jasnej konflikt zájmů :mrgreen:
Ty jeho snímače, co jsem měl možnost vyzkoušet, nejsou nic, co by zasoužilo 20 stránek příspěvků, neurazí, nenadchnou. Je třeba vědět, co chceš - na mý hraní jsou to humbuckery a P90 Alnico II nevoskovaný, tele AIII a strat AV, vosk nevadí, ale radši ne, TV Jones jakýkoli (dělá AV vždy vosk).. A je vcelku jedno, kdo je vyrobí, největší zklamání pro mě byl věhlasný Jason Lollar, který mi poslal 2 sady (kytara a basa) který stály (za hodně peněz) za prd, takže od něj nikdy víc, stejně jako po několika letech identický, a už dřív vyzkoušený snímače od Wolfe McLeoda (Wolfetone) - prostě všichni zřejmě šetří a používaj magnety a dráty co nejlevnější oproti dřívějšku.
Naopak velký pozitivní překvapení byly sériový Tokai PAF MkII, který se těm "boutique" kouskům naprosto vyrovnaj, ne-li je předčí.. stejně jako starý (90s) gibsony 489,490 a Classic 57.
Takže to není o nějakým menším nebo větším českým šovinismu. Ojeb přichází i ze zámoří :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jaky jsou rozdily mezi starejma (90s) a novejma classic 57 ci 498+490 co se tyce zvuku? zatim jsem teda jednotlivy snimace od gibsonu neprendaval napric vice kytarama, ale prijdou mi porad charakteristicky stejny.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:jaky jsou rozdily mezi starejma (90s) a novejma classic 57 ci 498+490 co se tyce zvuku? zatim jsem teda jednotlivy snimace od gibsonu neprendaval napric vice kytarama, ale prijdou mi porad charakteristicky stejny.
Víš, jak se těžko popisuje zvuk na webu .. :wink:
Asi nejlíp bych to popsal, že ty původní mají víc "vzduchu" mezi tóny, lepší rozlišení strun, míň komprese a míň nepříjemný prezence (to hlavně). Ten zvuk se tolik neslejvá do jedný koule, je čitelnější, čistší. Skoro jako nezavoskovaný snímače.
I´m wheels... movin´wheels
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nemá tady někdo, prosím, zebra humbucker od pana Macha? Potřeboval bych vědět, jestli ta světlejší část krytky je barva cream nebo aged white. Dolaďuju kytaru. Případně díky moc.:)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nemám ho tu už osobně, ale co si pamatuju, tak myslím, že je to spíš cream než aged wihite.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

To jsem si myslel. Díky moc. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pro jistotu napiš dotaz přímo p. Machovi, velice ochotně a rychle odpovídá.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“