Výběr akustiky do 6000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
kulidone

Re: Výběr akustiky do 6000

Příspěvek od kulidone »

Nazdar, za 300e sa da zohnat uz naozaj dobra gitara. A z bazosu sa daju zohnat naozaj dobre kusky. Pred vianocami som videl Dowina Chardonnay s kufrom za 350e alebo Taylor 110e. Len si treba pockat. Ak si z Brna alebo z BA tak by sme sa mohli spolu kuknut do muzikacu. Co sa tyka tvaru gitary zalezi aky zvuk preferujes, aku mas postavu a co chces hravat.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
mr.ram

Příspěvek od mr.ram »

Dakujem za ochotu ale nie som z BA ani brna. Teraz je na bazosi nejaka dowina dce333 tusim za 290€ len asi by to chcelo vyskusat. Chcel by som hravat nejake fingerstyle veci a indie folk :)
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Zhodou okolnosti fingerstyle hravam :D a preferujem skor iny tvar tela ako dreadnought. Tu dowinu som videl nova sa pohybuje okolo 450e predava za 290e. Nie je to zla cena, ale kamos splasil pred vianocami za 300e celomasiv. CRAFTER SM-ROSE . Ja by som radsej pockal ak sa nenahlis za tych 300e si mohol mat pred vianocami Dowinu chardonnay dce :D kedze hodnota kufru je cca 50e.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
mr.ram

Příspěvek od mr.ram »

Jasne, neponahlam sa, dost sa mi paci jumbo tvar ale ze je to dost basove. A som celkom chudy a taka velka gitara :D ak sa objavi nieco zaujimave tak potom hodim sem a snad mi poradis/te :D
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Som tiez nizsej postavy ak chces hrat fingerstyle skus hladat GA - grand auditorium (niekde sa pise ako mini jumbo) alebo grand concert - OM .
mr.ram

Příspěvek od mr.ram »

Nazdar, tak niečo som našiel, uvažujem nad týmto
http://kytary.cz/washburn-wg10sce/HN145446/
http://hudebnibazar.cz/dowina-dce-555/ID901279/
http://www.muziker.sk/gitary/elektro-ak ... e-T-80-DCE

Ešte ďalšia otázka, je lepšie smrekové alebo cedrové drevo na vrchnej doske ? Čítal som že cedrové sa moc neoplatí lebo jeho zvuková kvalita ide časom nižšie naopak smrekové idem zvukom vyššie
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vyber si konkretni kus ktery se ti libi.
smrk/cedr je rozdil zvukovy (neda se rict ktery je lepsi)
o te trvanlivosti je to vytrzene z kontextu a neni nutne se na to ohlizet u takovych kytar.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
mr.ram

Příspěvek od mr.ram »

Diky a este som sa zabudol spytat na gitary od klemu white line, nevie niekto ako je to spracovane ?
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ahoj,
vzhledem k tomu, že jsem prodal dvanáctistrunku a sháním novou polomasivní šestistrunku, potřeboval bych se poradit. Koukal jsem, že Cort začal nově dělat Open Pore provedení laku. Máte někdo zkušenosti s novou Earth 70 OP? Před týdnem jsem měl v ruce AD s tímhle lakem, hrála fajn (na překližku), lak příjemnej. Nicméně ladící mechaniky nebyly nic moc. E v podsatě nevydrželo naladěný ani 5 minut. Navíc co koukám, tak upustili od toho Grover kidney vzhledu a pogumování kolíků.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

mr.ram píše:Ešte ďalšia otázka, je lepšie smrekové alebo cedrové drevo na vrchnej doske ? Čítal som že cedrové sa moc neoplatí lebo jeho zvuková kvalita ide časom nižšie naopak smrekové idem zvukom vyššie
Jak správně napsal hyenik, smrk a cedr hrají úplně jinak a pokud se ti líbí obojí, budeš si muset koupit kytary dvě. Otázka životnosti je podružná, vždy jde přece v prvé řadě o zvuk a hratelnost (každý má jiné ruce a jiný styl). Mám ale kytaru, který hraje již 15 let úplně stejně jako nová, ani se nezhoršila, ani nezlepšila, ani někam barevně neposunula. To ovšem nikdy dopředu nelze vědít. Mimoto, zmiňovaná je ze spešl matroše, který nevyhoví každému. Se smrkem se ti toto tedy nestane. Změny v čase budou. Třeba k lepšímu, kdo ví ...

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
SmileyxP

Příspěvek od SmileyxP »

Čauky, jsem tlustá a mrňavá chtěla bych si pořídit akustiku, na co nejvíc druhů hudby. nevím jak velkou a tak nikdy jsem na kytaru nehrála a nevím jeslti se vyplatí kupovat nějaký pack za 125 eur nebo175.e .... pripadne drazsi... asi ze -? bude mi to kupovat mamka k narozkám tak to může být cenově i dražší:)
Deram
Nový uživatel

Příspěvek od Deram »

Ahoj, jsem tu nový. někdy v zimě mě napadlo co se takhle naučit hrát na kytaru. Tak jsem začal shánět pročítat tady forum, jakou kytaru. Asi nejvíc vychvalovaná je tu Cort earth a Washburn. Mě se konkrétně nevíc zamlouvala Cort earth 70 OP. A jak to dopadlo....vybral jsem Cort earth 70 op a přes e-shop zamluvil na kytary.cz. Kytara vypadala hezky i zvuk dobrý....zaplaceno a hurá domů se učit. A teď přijde velké ALE. doma jsem si ji tak se zájmem prohlížel a všimnul jsem si že má tak podivně křivý krk, ne tak že by se dal poštelovat ale tak podivně propadlý těsně za uchycením k tělu kytary, pak měla na hraně ozvučného otvoru sotva znatelné záseky.(podle mě se jim to při vrtání vyštíplo a pak to maskovali tím že ho zbrousily a jelikož jsem truhlář tak tyhle pokusy poznám) Takže výměna za jinou, stejný typ. Výměna proběhla, tentokrát jsem si ji prohlídnul tak nějak pořádně. Odjel jsem domů, znovu prohlížím a ejhle, koukám otvorem na uchycení krku a pro změnu zase pod špalíkem ke kterému je uchycen krk odloupnutá dýha na spodní desce a tak nějak podivná snaha výrobce to zamaskovat. Takže znova do Modřan ale tentokrát jsem vzal do ruky Washburn WD10S, a to je uplně něco jiného, kytara je sice o 1000,- drašší, ale nesrovnatelně kvalitněji zpracovaná, takže i zvuk byl lepší. I sám prodavač řekl že u vybíral pro kamaráda tenhle Cort ..měl jich v ruce 5 a všechny měly nějakou vadu, krk, zpracování, atd.
petra45
Nový uživatel

Příspěvek od petra45 »

Já mám taky v plánu koupu nový kytary. Hraju od zakladky, mněla jsem pauzu pár let ale pomaly se k tomu vracím. Miluju to! Nejsem v tom síce extra dobrá, ale když to člověka baví, proč se nezlepšovat :) Nikdy jsem neřešila značku kytary ani nic podobne, struny jsem kupovala podle toho, co mi učitelka na hudební řekla :D když čtu tohle forum, tak zjisťuji, že je hooodně věcí, o kterých nic nevím!! :) :) můj předvýber kytary je značka Gilmour - našla jsem je na eshopu audioworks.cz a když jsem to videla - láska na první pohled :) kvůli tomu pomjenování - Gilmour je můj bůh a já ho od asi od svých 14ti zbožňuju ! tak snád i kytary, které nosí jeho jméno budou tak dobre!!! :D co říkate?? :) :lol: :lol:
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

petra45 píše:když čtu tohle forum, tak zjisťuji, že je hooodně věcí, o kterých nic nevím!! :) :) můj předvýber kytary je značka Gilmour - našla jsem je na eshopu audioworks.cz a když jsem to videla - láska na první pohled :) kvůli tomu pomjenování - Gilmour je můj bůh a já ho od asi od svých 14ti zbožňuju ! tak snád i kytary, které nosí jeho jméno budou tak dobre!!! :D co říkate?? :) :lol: :lol:
No bohužel nebudou ani zdaleka. Líbivé názvy bývají jen reklamním trikem čínských výrobců :(
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Gilmour hrajou a vypadaji dobře, ale zminuji se problémy s trvanlivostí (ruzne krouceni atd) a taky tím výše zminovanym hrbem okolo 14.prazce, coz je obecne klasicky problem levnych cinskych kytar.... pak nejde seridit nizky dohmat.
Kdyz je moznost, tak je lepe se teto vyrobni vade vyhnout
(mimochodem bylo to na vsech levnych Pasadenach, ktere jsem zkousel)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Placka

Příspěvek od Placka »

Zrovna před pár dny jsem byl konečně v hospodě se švagrem a jeho novým Gilmourem, kterej jsme nedávno vybrali v Brně. Fakt to hrálo dobře, hodně mohutnej zvuk, skoro až příliš. Díval jsem se na ten krk a zdálo se mi, že je rovnej, ale nějak nebyl čas se podívat pořádně:-) Ještě to musím zkontrolovat příště pořádně...co mě potěšilo, že moje levná Takamina se uplně neztrácela, sice nehraje tak mohutně, ale zvuk mi přišel kultivovanější a řekněme delikátnější:-)
Navíc na tom má švagr nějaký strašně tlustý dráty, takže se mi na to nehrálo moc pohodlně, zlatě ta moje Takamina s nataženým blátem:-)

Jinak Gilmoury určitě doporučuju alespoň vyzkoušet, jen si to chce celou kytaru projít a zkontrolovat, jestli bude přítomna třeba ta boule na krku, co zmiňuje Hyenik
Monulli
Nový uživatel

Příspěvek od Monulli »

Chci se zeptat jestli je Gilmour vhodný i pro začátečníky? mám právě vyhlídnutou taky v audioworks, protože si ji můžu sama vyzvednout, nemám to daleko...Ale právěže se nerada ptám prodejců, protože nejsou objektivní :-D na co si dát ještě při koupi pozor? U nás nikdo nehraje, tak mi nemá kdo poradit a nechci koupit nějakou špatnou...A na Gilmour jsem spíše četla pozitivní recenze...díky moc!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stejně vhodný jako jakákoli jiná slušná akustická kytara...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Právě jsem u Humlových okouknul Gilmour Robust. Prý z první várky měly všechny bouli na hmatníku, ale další várku už prý vychytali a kytary jsou v pořádku (vzhledem k ceně). Dlouhodobá zkušenost zatím není.

Zvuk je v pohodě, prostě drednought, není co řešit. Huml není hudební sámoška a všechny kytary sami kontrolujou a seřizujou (proto všechny známé posílám pro levné kytary k nim), takže se na ni hraje pěkně - jak to vypadá rovnou od dovozce, to nevím, ale počítám, že takto seštelované to nebude.

Přední deska masiv, boky+luby zebrano překližka, která je namořená na tmavo, takže docela zdařile supluje palisandr. Na hmatníku je takový ten nekvalitní palisandr, který je díky světlejším flekům skoro hezčí, než kvalitní neflekatý palisandr :) (stejně jako eben). Hlava kytary a vůbec kytara je pěkná, to se číňanům povedlo. A teď co se jim nepovedlo. Odpustil bych jim deformovanou nacistickou orlici na 12. pražci, to se ještě dá vydýchat. Ale bohužel - na kobylce je čert(číňan)víproč podivné designové "vylepšení", t.j. 2 perleťové jakožemaltézské kříže a v rozetě jsou (omg) rozmístěné další 4 - tak toto se číňanům vážně nepovedlo. Je to taková brutální odpověď na kytary LAG v čínském stylu "čím víc křížů, tím víc adidas, to se bílým ďáblům s kulatýma očima musí líbit". V kombinaci s moderní hlavou je to dost nevkusné, čím déle jsem na to koukal, tím víc mě to zhnusovalo, což je poznat i z toho, kolik takové blbosti věnuju písmenek. :roll: :) Tož tak.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nemáte někdo zkušenost s kytarami Walden? Je to nějaká Čína. Zaujal mě tenhle inzerát:
http://hudebnibazar.cz/celomasivni-zano ... /ID939379/

Cedr/palisandr je moje oblíbená kombinace dřev a ještě k tomu je to celomasiv.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“