Ahoj všichni =)
rád bych se tu svěřil s problémem který nastal na moji zachráněný kramerce z bazaru.
kytara byla v bídném stavu tak jsem jí zrenovoval vyčistil floyda a kompletně jsme si proštudoval co a jak se šteluje floyd atd. takže mám naladěno oktávy taky všechno funguje až do tý doby dokud nezačnu "pákovat" někdy se to stane někdy ne ale uslyším takový lupnutí takže okamžitě kontroluju ladění a zjištuju že se mi šouplo basový éčko tak to doladím a po chvíli znova . zkoušel jsme více dotáhnout zámek struny ale jak jsme to dotahoval tak jsme to dotáhl moc protože jsme zničil vinutí struny na tom místě tak vyměním strunu za novou a děje se to zas. a chci se zeptat jestli to třeba není těma zámkama jsou tam odřeniny od strun ale ne nějakej extrém. už si vůbec nevím rady předem děkuju za odpověd
B.C. Rich Kerry King Metal Master V, Harley Benton Fv-430, Washburn win14, Kramer Pacer Imperial FR, Sx stratocaster ,Kombo: Line 6 spider 15 IV + Fs plus achátové trsátko
já tam dával nový originální kameny. ale díval jsem se a všechno vypadá v pořádku vůbec nevím co s tím a díval jsem se i na ty opěrný břity floyda ty jsou jako nový zkoušel jsem i lehce zbrousit ty kameny na nuláku jak tam jso uty zářezi od strun srovnal jsem to. a furt to samý už přemýšlím že ot je asi strunama protože jsou na těch místech zmačkaný tak to asi možná klouže. zkusím tam dát pak nový třeba to je tím. moc ti děkuju Kajmane =)
B.C. Rich Kerry King Metal Master V, Harley Benton Fv-430, Washburn win14, Kramer Pacer Imperial FR, Sx stratocaster ,Kombo: Line 6 spider 15 IV + Fs plus achátové trsátko
Pojmem "zničil vinutí struny" myslíš co konkrétně? Jestli to jen trochu zmáčklo a zplacatělo, tak to podle mě naprosto nevadí. Já jednou dělal experiment, kdy jsem ovinuté struny naschvál zmačkal a zplacatěl kombinačkama, vinutí totálně napadrť, a stejně nepraskly ikdyž jsem do nich bušil jako normálně. Dokonce se zkreslením to znělo stejně... To jen tak naokraj.
Jinak samozřejmě záleží jak moc je to tam vyžvýkané a kde konkrétně k tomu posunutí struny dochází. Lupance ve strunách se občas ozývají i při natahování nových, bez toho aniž by se nutně někde posunulo. Prostě než si sednou, tak to trochu pracuje...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Demilichu já to na Éčku dotáhnul tak natvrdo že vinutí se kompletně v tom místě rozdrobilo takže tam je holý jádro no já ty struny tam mám už asi 5 dní a do ted ani ťuk až teprve ted neříkej že si to na floydrose eště musí zvykat ne sranda =) no zkoumal jsme to a to lupnutí jde od hlavy tak jsem kontroloval i mechaniky i srážeč a všechno v pořádku vůbec netuším asi to bylo v zámcích :/ a tu strunu jak se mi rozdrobila tak jsem jí samozřejmě vyměnil. zkoušel jsem eštěvyčistit ten kovovej nulák jestli třeba není náhodou mastnej atd a nic furt to dělá to samý :/
Zámkem nuláku můžou prokluzovat možná tenké neovinuté struny. Když je vinutí viditelně zmáčklé, je zámek moc utažený. Dotahuj míň, chyba je asi jinde. A co 2 vruty nebo šrouby z nuláku do krku, ty sedí? Zase nedotahovat moc. Lupnout může i spoj krk-tělo, možná i výztuha. Na samotném FR můžou být volnější ty 3 šrouby mezi základnou a blokem, co jsou běžně schované pod kamenama. Pružiny můžou trochu přeskakovat, ale to už je fantas.
Jo a děje se ti to při pákování nahoru nebo dolů? Dolů to musí snést úplné povolení strun. Nahoru jen trochu, třeba 3 půltóny, víc to taky trhá struny.
no ty dva šrouby v nuláku sedí ty jsme moc nedotahoval krk jsem prohlížel jestli třeba není prasklej nebo tak zdá se být všechno v pořádku. s výstuhou jsme nehejbal byla ideálně nastavená ty tři šrouby jsem teda dotáhl ale ne tolik jako jako nulák no povětšinou to lupe s pákováním dolu jen někdy to lupne když udělám třeba divebomb . no třeba to bude tím jak už mám zploštělý ty ty ovinutý struny že to možná vykluzuje nebo tak. ale všem díky za ochotu a pomoc pak napíšu jak to dopadlo po výměněně strun a přílišněho NEdotahování zámků
tak se tu znovu ohlašuju =) tak to bylo asi strunama už tam nic nelupe a snese to páku v celým rozsahu dělám s tím všemožný voloviny a a ladění se ani nehne prostě paráda =) takže všem znovu moc děkuju za ochotu se mi věnovat =) =)