No, dle mýho by se většina kytar mohla prodávat od 1 až 2 třetiny levněji...Scyther píše:Já bych spíš řek, že většina výrobců si řekne, že jedna firma je nevytrhne. To máš jako Dimavery. Nebo stagg. Cort si narozdíl od těch dvou jmenovaných udělal dobré jméno. Já myslím, že epiny LP by se v klidu mohly prodávat tak za 2/3 - 1/2 ceny. Je to čistě o výrobci. A taky musíš vzít v potaz, že z 25% cenu dělají prodejci. Já bych v tom nic nehledal. Si kup corta s transparentním lakem. Třeba z42 v té vínové. Tam uvidíš, jak je na tom dřevo. Krk ma taky lakovaný. Takže taky posoudíš, z jakého to je. Já bych v tom nero žádnou konspiraci nehledal. Se podíej na bazar, jak tam někdo prodává sakra levně ty gibsony. I o 5 klacků oproti obchodu. A proč? Stačí mu za to že to dovez litr. A ne bůhví kolik. Výrobní cena gibsona co je za 95 000 na shopech je dle mého 30 000. A to si myslím, že sem to sakra přestřelil. Kapitalismus je svině. Proto sou ceny jaké jsou.
Nové modely Cort
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mě se ty nový Cortky opravdu moc zamlouvají. Originalita i přes to, že jde o starší tvary je zachována. Slušný snímače a dřevo. Cena je uplně úžastná vzhledem k výbavě. A co jsem tak měl možnost na Cortky hrát, všechny byly parádní. Moje příští kytara bude na 99% cort M-600 a nebo to nový Včko se mi líbí
... škoda jen že nedělají 7dmičky 
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
ja srovnaval jednoduchy analogovy efekt (napr. od bosse) a dvd... stoji to stejne a presto je jasne, co je asi na konstrukci sloziteljsi... v efektu par kondiku, na to kovova krabka, dvd ma v sobe chip, mechaniku, x dalsich veci, vyvoj stoji taky neco malo... a to jeste do toho efektu daji ty nejvetsi sh*t soucastky co jdou sehnat...Wohma píše:And the point is?
Srovnavat kytaru a dvd prehravace je nesmysl, dival ses nekdy dovnitr dvd prehravace? Jsou tam 3 integrace, je to placly na desce a je k tomu pridelana mechanika a LCDcko. Tuhle praci muze kompletne udelat stroj, coz si napr. u pajeni elektroniky v kytare nebo natahovani strun fakt predstavit nedokazu.
A srovnavat vyrobni ceny v Cine a u nas je taky nesmysl, protoze ty vyrobni ceny jsou nedosazitelny i pro cloveka, kterej v Cine bydli, vetsinou tyhle ceny plati tak pri nakupu 100ks a vys, jakmile prodavaji jednotlive, tak i tam nasazuji maloobchodni ceny.
Srovnavat je nutno s konkurencnima kytarama a jejich cenama, za ktery se daji realne u nas sehnat. A v tomhle Cort jednoznacne valcuje vetsinu ostatnich znacek
jinak pro obyc. cinana je to samozrejme stejna palka jako pro nas, protoze cinan ma mzdu nizsi nez my, ale taky jsou tam zivotni naklady nizsi.. spis jsem to myslel z toho hlediska, ze tam se ta kytara za nejakych 1500 udela a zbytek (7-8t.) pripadne na distribuci (zadavatel, distributor pro evropu, distributor pro cesko, maloobchod). naprosto normalni vec... ja jen reagoval na to, ze si nekdo nedovede predstavit, jak nekdo udela kytaru za 10000 a jsou tam snimace ktere tady clovek koupi za 4000, je tam nejaka kobyla, mechaniky, nultak, nejake to drevo atd. a ja se snazim rict, ze kdyz tady ty snimace dovezou do obchodu a prodaji jeden za 2t., tak ten samy snimac ma v cine firma vyrabejici kytary treba za 3 kila a to mozna jeste prehanim...
jinak jsem nechtel nijak shazovat kytararske remeslo, nechtel jsem srovnavat rucni vyrobu kytar s vyrobou hajzlpapiru.. spis sem srovnaval vyrobu kytar na cnc strojich, kdy tam delnik upne drevo, za 5 minut si vezme neco ve tvaru kytary, hodi to na vozik, az jich ma 30, tak to doveze borcovi do lakovny, ktery na to strikne barvu, dalsi k tomu prisrubuje krk, posledni na to hodi snimace (coz nepovazuju za extremne narocnou praci, zvladl jsem to i ja a myslim, ze to delnik ve fabrice delaji 100 kytar denne zvlada taky) a struny a je to. podle me nic extremne sloziteho - kdyz se ohlida kontrola, tak to musi fungovat, kdyz zvladnou vyrobit fotak, dvd, lcd a nevim co vsechno tak zvlafnou i jednoduchou kejtru.. to ze si vyrobi jedovate hracky a pak to tady prodavaji tamanci na trzistich je jina vec, ale neni to jen jejich debilita, ale i nase debilita ze ty veci kupujem...
jinak i neco k veci... Cortky jsou asi jedine z levnych kytar, ktere me opravdu zaujaly... za tu cenu jsou super.
Podle mně jsou Cortky tak levný právě proto že se vyráběj v Korei,je tam levná pracovní síla tudíž se to tolik neprojeví na ceně,neplatíš tolik za práci ale víceméně za matroš,většina firem s americkym původem má továrny na východě,právě kvuli levný pracovní síle,sice to vede k další otázce,a sice že je spoustu jinejch značek kytar který maj výrobu na východě,u Cortu se tolik neplatí za značku jako u jinech kejter,jsu víc User Friendly... 
v korei se nedelaji... krom top modelu... ty obyc se delaji v cine a v indonesii... korea je vyspela zeme a pracovni sila tam neni zrovna levna... nemyslete si o korei ze je to nejaky zapadakov. je skoro na urovni japonska. samozdrejme ne ta severni 
jinak fabrika cortku v korei dela napr. i kytary pro fender
jinak fabrika cortku v korei dela napr. i kytary pro fender
No ty hnusně přešpičaťený explorery no hrůza .... i ty nové typy od ESP mi moc nesedí ale toto to je hnus jsem mliovník expů ale těch klasických gibsoňáckých tyhle zmršený cosi se mi vůbec nelíbí...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Krásný kytary, ty explorery sou sice trochu přehnaný, ale to ostatní je paráda, hlavně ta bílá KX5 s černým lemováním, jůůů
Mět teď zbytečnejch 6800 Kč nebo kolik za ni chcou tak ji beru, to je nádhera
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Naprosto souhlasím s qwerem.
A hafo se mi ty kytary líbí
Jestli dovezou nějaké i do Ovy, kde vždycky pár cortů maj, tak sakra, to zas bude těžké rozhodování !! Jsou to pekla, jen tak dál !! ave 
A hafo se mi ty kytary líbí
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 20-BK.html
kam se prosim vas u tehle cortky M520 (black) strka kabel ?je to někam ze spodu ? stači rovnej jack nebo je lepší lomenej ?
kam se prosim vas u tehle cortky M520 (black) strka kabel ?je to někam ze spodu ? stači rovnej jack nebo je lepší lomenej ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Normálně je vstup na jack na dolní hraně - můžeš použít jak lomenej tak normální

"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
No já mam na kytaře taky výstup dole a radši používam lomennej jack, aspoň mi to netrčí z kytary, ten jack potom těžko někam trefíš a ohneš, zlomíš nebo podobný nemilosti.Rainmaker píše:http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 20-BK.html
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
M520 sunburst
http://www.cort.gen.tr/viewtopic.php?t=1515
vypada važně užasně.
na youtube je už taky pár videii
ale zajimal by mě i ten černej model jak vypada (nemam čas chodit ted po obchodech)
http://www.cort.gen.tr/viewtopic.php?t=1515
vypada važně užasně.
na youtube je už taky pár videii
ale zajimal by mě i ten černej model jak vypada (nemam čas chodit ted po obchodech)
Už nehraju, pouze poslouchám ...