gitary Maton a struny Elixir

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
legoxx

gitary Maton a struny Elixir

Příspěvek od legoxx »

Bol som si v obchode pozriet par gitar Maton 808 (Tommy Emmanuel, Michael Fix, normalnu)

najlepsie sa mi pacila ta klasicka, avsak co ma zarazilo ze vsetky mali natiahnute Elixiry
ktore ked nie su vyhrate tak podla mna zneju strasne plechovo, ako keby clovek prechadzal
nechtami po sude.

Je normalne aby clovek pri kupe drahej gitary ju chcel vyskusat s inymi strunami?
vadia elixir struny a ich davanie na kazdu gitaru v predajni aj niekomu inemu?
...EDGE...

Re: gitary Maton a struny Elixir

Příspěvek od ...EDGE... »

Taky toho nejsem fanda. Prijde mi, ze je desne potlaceny charakter kazde kytary a i kvalitni celomasivy zneji vsechny podobne.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Podle mně opravdu vyzkoušet kytaru obnáší si jí koupit, pár měsíců hrát (i různé struny - třeba John Pearsy se vyhrávají opravdu pomalu, ale potom drží hodně dlouho) a pak udělat závěr. Ideálně ještě hrát víc kytar najednou (pokud jde o porovnání) ... Vyzkoušet to v krámu prostě není technicky možné.

Stojí to ale dost peněz, a je to nekonečnej proces ... Když to ale točíš z/na bazaru není to tak zlý - akorát se ti někdy doma sejde třeba 6 kytar :D
Už mně opustily Martiny, Taylory, Furchy ... a u všech jsem jeden čas myslel, že je nikdy neprodám. Fakt ale je, že u některých mi to dodnes mrzí ...

Elixíry nejsou nic moc, ale na novou kytaru se kvůli potahu hodí - nevíš jak tam budou dlouho, a kdo všechno na to bude sahat ...

Hrajou ale nic moc - resp. obyčejnou kytaru rozeznějí (to je asi důvod jejich obliby), ale na lepších kytarách je to bída s nouzí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

V České republice je nějaký distributor, který nabízí kytary australské firmy Maton?
legoxx

Příspěvek od legoxx »

uz som toho matona (EBG-808A) bol pozerat 2x
myslim ze do tretice si ho odnesiem;-)

pokial viem tak v CZ ani SK distributor nie je,
ja som bol vo viedni v Klangfarbe.at (zober a vyskusaj
si ktoru gitaru chces len daj na nu pozor;-)

a maju ich este aj v http://www.makemusic.at/
na mariahilfestrasse

presne tak nova gitara s novymi elixirmi hra kazda
velmi podobne
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

legoxx píše:Bol som si v obchode pozriet par gitar Maton 808 (Tommy Emmanuel, Michael Fix, normalnu)

najlepsie sa mi pacila ta klasicka, avsak co ma zarazilo ze vsetky mali natiahnute Elixiry
ktore ked nie su vyhrate tak podla mna zneju strasne plechovo, ako keby clovek prechadzal
nechtami po sude.

Je normalne aby clovek pri kupe drahej gitary ju chcel vyskusat s inymi strunami?
vadia elixir struny a ich davanie na kazdu gitaru v predajni aj niekomu inemu?
Já bych si kytaru za několik desítek tisíc po hodinovém vyzkoušení s elixíry nekoupil. Jistě vám ji na den půjčí domů a s možností si tam natáhnout cokoliv (nebo vám to tam natáhnou sami). Jim jde o peníze, vám o zvuk, Jistě se dohodnete.
Jinak - stále a všude doporučuji Martin bronze či phosphor bronze (jiný zvuk), jsou v poslední době dokonce levné. Nemají dlouhou životnost, ani ve zvuku ani v ladění. Ale zvuk je po omezenou dobu fajn.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Jestli má legoxx odehráno x (doplňte si sami) hodin a přesně ví, proč chce zrovna tenhle nástroj, tak by ho struny elixír neměly odradit.

Pokud by v tom muzikhausu měli několik exemlářů téhle kytary se stejnými strunami, dokonce bych to považoval za výhodu...
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

martina72 píše: Jinak - stále a všude doporučuji Martin bronze či phosphor bronze (jiný zvuk), jsou v poslední době dokonce levné. Nemají dlouhou životnost, ani ve zvuku ani v ladění. Ale zvuk je po omezenou dobu fajn.
Naprostý souhlas. Ale nevydrží fakt nic, ale zase se rychle rozehrajou.
Komu nevadí měnit, nebo naopak chce často měnit, ideální.
Taky je občas natahnu, když chci rychle pěknej zvuk třeba na jedno vystoupení.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

martina72 píše: ... Já bych si kytaru za několik desítek tisíc po hodinovém vyzkoušení s elixíry nekoupil. Jistě vám ji na den půjčí domů a s možností si tam natáhnout cokoliv (nebo vám to tam natáhnou sami) ...
... to myslíš vážně ? :roll:
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

To myslím naprosto vážně. Taková věc se nekupuje jako zajíc v pytli.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jen tak na hubu, kytaru za 2000 éček na den a k tomu "natáhni si na to co chceš" ? ... tak leda se zálohou ve výši 100% ala Thomann přes eshop a vrátit ve stanovené lhůtě.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Když jsem prodával dražší kytaru, také jsem ji krámu půjčil na pár dnů, aby si ji ošahali, oslovili zákazníky a třeba ji i přestrunili, i ji zákazníkům půjčili. Thoman nejni obchod tohoto druhu, to se musíš bavit s jinými.

man

Příspěvek od man »

Chtěl bych vidět ve kterých hudebninách mi půjčí akustickou kytaru domů na vyzkoušení. Když jsem kupoval Martinku u Humla, nechtěli o tom ani slyšet, ani oproti záloze 100% , dokonce ani když jsem nabízel, že zaplatím nové struny a 1000,- navíc , jako půjčovné . Prý jakmile kytara opustí obchod, nelze ji vrátit. Je to taky kvůli drobným oděrkám v laku, které jsou vidět třeba jen proti světlu a objeví se i při velmi šetrném zacházení. Jediná možnost je kytaru koupit a potom prodat s velkou ztrátou na bazaru.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Čavli píše:...
Elixíry nejsou nic moc, ale na novou kytaru se kvůli potahu hodí - nevíš jak tam budou dlouho, a kdo všechno na to bude sahat ...
Hrajou ale nic moc - resp. obyčejnou kytaru rozeznějí (to je asi důvod jejich obliby), ale na lepších kytarách je to bída s nouzí.
Mě se zatím nic lepšího nepodařilo najít. Je to určitě věc osobních preferencí, já jsem zjistil, že si někdo libuje ve strunách Martin, které podle mě už dávno "ohluchly" a kytara zní, jak vycpaná hadrama, zatímco on si libuje, jak to hraje krásně měkce. Jemu pak zní Elixiry řinčivě, plechově...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ol'Dawg píše:
Čavli píše:...
Mě se zatím nic lepšího nepodařilo najít. Je to určitě věc osobních preferencí, já jsem zjistil, že si někdo libuje ve strunách Martin, které podle mě už dávno "ohluchly" a kytara zní, jak vycpaná hadrama, zatímco on si libuje, jak to hraje krásně měkce. Jemu pak zní Elixiry řinčivě, plechově...
Já když používal Martiny, tak to byly tak dvoje do měsíce - potom to fakt hrálo parádně.

Zkus John Pearse (používám PhBr 0.011 a 0.013) - ale chce to trpělivost dlouho jim trvá než se probudí ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
man

Příspěvek od man »

Čavli píše: Zkus John Pearse (používám PhBr 0.011 a 0.013) - ale chce to trpělivost dlouho jim trvá než se probudí ...
a jak dlouho to potom vydrží ?
Mně se líbí zvuk Martinek, ale mají fakt krátkou životnost a mně strašně nebaví to pořád měnit. Elixíry vydrží parádně dlouho, proto je mám teď na všech kytarách, i když ten zvuk se mi taky moc nelíbí. Jsou takový chemický.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Já si koupil patery Elixiry na Aliexpressu od prodejce Jenny Lee a vůbec nejsou chemický. Možná proto, že to nejsou Elixiry. Krabičky ok, vnitrni obaly ok, ale v tom byly nějaké no name s****y. Kež by mu kuna vejce vysála...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Šimkojc píše:Já si koupil patery Elixiry na Aliexpressu od prodejce Jenny Lee a vůbec nejsou chemický. Možná proto, že to nejsou Elixiry. Krabičky ok, vnitrni obaly ok, ale v tom byly nějaké no name s****y. Kež by mu kuna vejce vysála...
Co jsi čekal :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Upřímně řečeno čekal jsem Elixíry, spousta věcí se u nás prodává s obchodní přirážkou ve stovkách procent (a to z pochopitelných důvodů - clo, DPH, doprava, reklama, ostatní náklady, zisk atd.) a v zemi výrobce jsou tyto věci opravdu výrazně levnější, jenže pokud jsou Elixíry opravdu Made in USA, je to asi zrovna ten případ, kde výše uvedené neplatí. Snad jsem aspoň ušetřil peníze jiným a je docela možné i to, že ne všichni kteří prodávají na Aliexpressu levné Elixíry jsou fejkaři. Ale zkoušet už to radši nebudu.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Člověk musí vybírat co kupuje a trochu počítat s tím že to někdy nebude ono. Já jsem objednával kostěné nuláky a sedlové pražce, perfektní zpracování. Elektroniky Fishman, za ty prachy to hraje fajn, porovnával jsem s Fishmany co jsou v kytarách u nás na prodejně a žádný rozdíl. Strun bych se bál ale když se to nezkusí tak se to nezjistí. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“