Kombo do 6000 (200e) na metalcore

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
aiworys123

Re: Kombo do 6000 (200e) na metalcore

Příspěvek od aiworys123 »

Čo je to ten Mastering?

Ano to viem, len či tam udáva nejakú úlohu to že menil lampy, alebo reproduktory ? :D :)

preto neviem či tento
http://hudba.bazos.sk/inzerat/47650942/ ... VK-112.php
alebo
http://hudba.bazos.sk/inzerat/47638884/ ... ng-112.php
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Aha, to že se mění lampy je normální. Výkonové lampy vydrží tak cca 250 - 300 hodin hraní, pak se musí vyměnit. Víc se dozvíš např. tady: komba-zesilovace-reproboxy/zachazeni-s- ... t8048.html A vůbec, je toho plný fórum. Měněný reproduktor už je podezřelejší, obzvlášť jestli ho měnil za nějakej levnej střep, to naznačuje, že se mu ten původní podařilo odpálit :-) Ale důvody můžou bejt samozřejmě i jiný.

Mastering= úprava syrového zvuku. Např zbavení šumu, praskání, ekvalizace, doladění a co já vim, co všechno...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

ajdam píše:Mastering= úprava syrového zvuku. Např zbavení šumu, praskání, ekvalizace, doladění a co já vim, co všechno...
To si pleteš s mixem. A vůbec, mastering je tady OT.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Jáj tak to sory ta matení pojmů, už radši mlčim...
Dogma
Bandzone: The sin of Lilith

Příspěvek od Dogma »

Cus, co treba Line 6 Spider IV? Na domaci hrani si myslim ideal, ikdyz tech 15w je preci jen mozna moc. Nepotrebujes k tomu zadnou krabku, mas tam 4 kanaly (cisty, cruch a dva metalove) + nejake simulace efektu. Kupoval jsem ho kdysi za 4k, ted jsou ty ceny koukam nize:

http://komba.heureka.cz/line-6-spider-iv-15w/

Edit:

Az ted jsem si vsiml, ze chces alespon 30w, ver mi, na doma je i tech 15w moc, ja na tom nehraju s volume pres 1/4... ale mozna bydlis nekde na samote u lesa :).

Edit 2:
Koukni treba na tohle video pro predstavu:

https://www.youtube.com/watch?v=S0e6gOUK2So
Obe ruce leve...
aiworys123

Ahojte,

Som tu znovu, ďakujem za rady páni, moc si toho vážim.
Naskytol sa mi problem, že už sme boli dohodnutý s jedným na to combo peavey valking 112, lenže mi prestal odpisovať a teraz neviem čo sa deje, boli tam aj 2 peavavy ale ani jeden kto ponuká mi neodpisal.
Takže potrebujem čo najskôr do buducého piatku combo, takže vás znová žiadam o radu aby to bola môj záložný plan na kúpu comba, pokial sa neozve ani jeden.
Dogma//No práve ja nechcem combo na doma ale do skušobne alebo menšie koncerty :) dobre combo to je, lenže nemôžem ho nájsť na svk bazaroch, a za tu cenu 200eu+-.

Ak by mal ešte niekto rady, tak by som bol vďačný,Všetko zostáva to isté chcel by som zvuk na taký nu-metal/metal core (pesničky zvukovo P.O.D. - Southtown, limp bizkit break stuff, Terror - The Most High skuste vypočuť možno vás niečo napadne za tu cenovú relaciu :) )

Ďakujem všetkým za snahu mi pomôcť ! :)
José

Příspěvek od José »

http://hudebnibazar.cz/randall-rg50tc/ID904431/ Nebo v téhle cenové se pohybují IMG stageline
aiworys123

Dobré kombo lenže 4 roky je až moc si myslim :) nechcem riskovať a kupiť dačo pokazené.
Je to až podozrivo lacná cená keď sa dá ešte s cenou dohadovať.Zatial mi ešte neodpisal na e-mail.

Mal by niekto ešte typ na nejaké kombo ?
MIran

Příspěvek od MIran »

aiworys123 píše:Dobré kombo lenže 4 roky je až moc si myslim :) nechcem riskovať a kupiť dačo pokazené.
Je to až podozrivo lacná cená keď sa dá ešte s cenou dohadovať.Zatial mi ešte neodpisal na e-mail.

Mal by niekto ešte typ na nejaké kombo ?
Toho "věku" bych se nebál .....kombo nestárne, maximálně ho necháš přelampovat :-)
aiworys123

No myslim, že lampy určite, ale nemám čas ani peniaze dávať tam ešte nové lampy, hošie bude ak tam boli dajaké problemy, zatial neviem, pretože mi neodpisal.

Potrebujem dobrú alternátivu, to line 6 je dobré lenže skôr na domáce skušanie, a ten randal je opeť dobrý lenže myslim, že investovať by som musel ešte doňho.

Takže som stále na tom istom :D
MIran

Příspěvek od MIran »

aiworys123 píše:No myslim, že lampy určite, ale nemám čas ani peniaze dávať tam ešte nové lampy, hošie bude ak tam boli dajaké problemy, zatial neviem, pretože mi neodpisal.

Potrebujem dobrú alternátivu, to line 6 je dobré lenže skôr na domáce skušanie, a ten randal je opeť dobrý lenže myslim, že investovať by som musel ešte doňho.

Takže som stále na tom istom :D

Obávám se, že Ti není pomoci .....:-(
aiworys123

Čo mi teda odporučáš?

Na ten randall mi neodpisuje majtel a nemôžem nájsť žiadný ďalšíe combo :(
No a ten line 6 spider som našiel aj 75w
http://hudba.bazos.sk/inzerat/47295071/ ... er-75w.php ?
Je to lampák-? a oplati sa kupovať ak to nieje lampák keď ho chcem hrať len skušobni a na menších koncertoch ?
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Line 6 Spider není lampové, ale digitál (modelingové) kombo, má ho kolega z kapely, dá se z toho dostat služný zvuk. Výkon bohatě dostačuje jak na malé či střední pódia, domácí cvičení v pohodě ztišíš si jak potřebuješ bez změny zvuku...
aiworys123

paráda, takže idem kupiť ten 75w, konečne niekto začal komunikovať, nechápem prečo niekto dáva ponuky na bazaroch keď si ajtak nekontroluje e-maily :D
Presne to isté mi písal aj on, že sa dajú zahrať s nim kludne stredné podia.
Čital som že line 6 spider 75w je dosť citlivý na snimače, ja osobne mám mighty blue snimace 2 hambáče 1single nemal by to byť až nejaký veľky problem?

Takže ďakujem za pomoc ! :)

//ešte otázka mimo aký je rozdiel medzi tím lampovým a digitalným combom,
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OMG. Člověče, ty si kupuješ kombo a neznáš rozdíl mezi lampou a digitálem? Nejdřív si přečti toto:
komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html
Pak až vybírej a kupuj kombo. Neber to osobně, jen tě chci ušetřit budoucích problémů a dotazů, proč to nehraje jak si představuješ, atd.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hele no když si myslí že s 75Watt trandem jednoreprákem uhraje na metalcore střední pódia, potažmo jakýkoli klubový koncert s živým bubeníkem na stagi, tak netřeba to hrotit dále. Potřebuje nějaké zkušenosti, pak pochopí a prozře sám :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
aiworys123

:D Ja viem, že je to pre vás absolutne nevedieť takéto veci, lenže ja som sa nikdy nezaujimal o gitarové prislušenstvo čo bolo na škodu :D
Kamarat to mál vyriešene takto mal sa mi zdá 30W combo Vox ktore prepojil na pult a ten s reproduktormi, a hralo mu to pekne a hlasno, taká alternatíva :D
Demilich :D :D To by som bol asi prvý človek ktorý by šiel hrať jedno reprakovým trandovým combom na koncert nebodaj niekde vonku :D
//Hendrek sorry, že som takýto bezinformovaný, ale fakt digitalné combo počujem prvý krát, pozeral som nejaké fóra kde je o tom napísane, lenže nič konkrétne tam nebolo :D

Ale už som rozhodnutý kupim ten line6 spider 75w najviac ma oslovil, kvôli tým zvukovým špecialitám.Myslím, že nebudem banovať, veľa ľudí si to vychvaľuje pozeral som pár reportáži na YT o ňom, a zvuk mi "chutí" :) :D
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

@Deimlich: malé kluby i s živým bubeníkem to kombo výkonověš uhraje s přehledem, volume na polovině. Já mám třeba Fender Mustang III, 100W 112 modeling, a taky, nikdy jsem nebyl volume přes půlku. V klubu spíš je problém s úzkou směrovostí toho zvuku, ale to už je na jinou diskusi. Malá/střední pódia myšleno s externím PA, takže v podstatě použito jako pódiový odposlech, opět naprosto s přehledem.
Z dotazů tazatele mi přišlo, že se jedná o laika, takže podle mě do začátku nějaký ten Line, nebo Mustang je ideální volba, jsou 'lama resistant'...

@aiworys: mrkni se i na toho Mustanga III, princip je stejný jako u Line6 - možnost 100 presetů, výhodou je propojení s PC přes USB + na Fender webu možnost stahování hotových presetů. To nevím jestli Line umí. Cena v bazaru bude +- stejná
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Není všechno jen o hlasitosti. Tohle je přesně to, co člověk pozná zkušenostma. Ano, můžeš okotlit 100W fendra tak, že to prostě prořve akustickou hladinu zvuku z klubu na stagi, ale jak to pak bude znít (a nejspíš i solidně vazbit bohužel...)? Už jistě ne tak libozvučně jako když hraješ doma, nebo bez kapely. Kdyby všechno bylo jen o hlasitosti tak by se kytaristi nikdy nenamáhali řešit lampové zesíky atd atd. :)
Já nikomu neberu to, že to s tím jde uřvat. Ale jak to proboha bude pak znít? No však uslyšíte :)
Já jsem taky takhle začínal, proto to znám. Měl jsem 120Watt kombo s dvěma repráky a taky jsem to uřval. Akorát jsem to musel mít vytočené tak, že ten zvuk už prostě libozvučný nebyl.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
José

Příspěvek od José »

Potvrzuju Lichovu zkušenost (a jistě nejsem sám), nehledě na zvuk a odezvu na ruce, zkreslený trand se v kapele ztratí raz,dva i když na sucho může řvát daleko víc. Fyzikálně to obhájit neumím, ale toť má zkušenost. Řekl bych, že s uslyšíš s 5 wattovým blackstarem lépe než se 75 wattovým Spiderem..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“