NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

TS MINI

Příspěvek od cherreda »

"Nejlepšnost" neodhadnu, ale zato je opravdu roztomilý. :)
Jistě to bude úspěšný produkt - cena něco přes 2 litry a mírně překvapěně koukám na "Fabbricato in Giappone".
http://www.ibanez.co.jp/products/u_effe ... ffect_id=2

Obrázek
Obrázek
torst

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

MIran

Příspěvek od MIran »

????? To jako vážně ?? To snad ne ???
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To zcela zbouralo mé iluze o krásném a skutečném světě OD. Vlastně nyní již neskutečném světě... 8)

Když už, tak třeba toto:
http://hudebnibazar.cz/barber-burn-unit-eq/ID899024/
Vychází ze Small Fry modelu.
torst

Příspěvek od torst »

Behringer: jen jsem se chtěl ozvat taky za nás, lowenďáky. Jinak ty Behr. hrajou naprosto kvalitně, nepodceňujte plast. Mám OD-100 na víceúčelové potřeby, buzení Marshalla a stačí. Abych hledal nuance mezi TS808 z roku 1943 a dnešní Chinou, na to nemám kapacitu...
Někdo píše, že Behr. je 1:1 BOSS, ale mě ty Drivy/stortiony přijdou měkčí, kulatější, blíž k Iban.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

TS Mini vypadá pěkně. I promo video je fajn. :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
krasty

Příspěvek od krasty »

TS mini

Koukal jsem na něj už na lednový NAMM Show, ale střeva vidím poprvé. Velikost je bezvadná, navíc se mi líbí, že je v designu 808. Pokud někdo hledá přesně zvuk alá TS-ko, nevidím v tom problém, ale na vytunění to nebude vhodný. A případné opravy taky nic moc.
slimley

Příspěvek od slimley »

Když už jsme u těch Lovepedálů... mam doma Tchulu a už jí z ruky nedám x) https://www.youtube.com/watch?v=oHYoDE-W5m0
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

torst píše:Behringer: jen jsem se chtěl ozvat taky za nás, lowenďáky. Jinak ty Behr. hrajou naprosto kvalitně, nepodceňujte plast. Mám OD-100 na víceúčelové potřeby, buzení Marshalla a stačí. Abych hledal nuance mezi TS808 z roku 1943 a dnešní Chinou, na to nemám kapacitu...
Někdo píše, že Behr. je 1:1 BOSS, ale mě ty Drivy/stortiony přijdou měkčí, kulatější, blíž k Iban.
Já si právě pořídil k bezpražcové base Behr ekvalizér a chorus a jsem velmi mile překvapen. Na to jak je to podezřele levné, tak zcela OK. Nějak jsem se Behrů přestal bát a asi si koupím i něco ke kytaře. Ostatně, při té ceně, pokud nebudu spokojený tak prostě poletí za dvěstě na bazar a bude...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Navíc Behrkrabky třeba půjdou strmě nahoru, když teď miliardář Uli koupil TC electronic. :roll: :) Teda pokud do TC nezačnou cpát Behrstřeva, což by nějaký ten vcelku příjemný milionek při té vcelku příjemné výrobní kvantitě mohlo hodit, že. :roll: :)
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

cherreda píše:Navíc Behrkrabky třeba půjdou strmě nahoru...
A ještě prosím tu pohádku o Červené Karkulce... :) Pokud mě nešálí zrak, Behringer za posledních X let bez ohledu na nesmrtelné plasto-plastové provedení nepředstavil ani jedinou novou anebo alespoň výrazně updatovanou krabku - jeho potenciál tak můžou zvednout jedině skoupení Dánové, které si přiveze Uli do Číny v řetězech... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Sajmon

Re: TS MINI

Příspěvek od Sajmon »

cherreda píše:"Nejlepšnost" neodhadnu, ale zato je opravdu roztomilý. :)
http://www.ibanez.co.jp/products/u_effe ... ffect_id=2
Roztomilý pedálek u nás skladem. Nezkoušel ho už náhodou někdo? Trochu mě hlodá, ale není teď čas na výlet do hudebnin. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torst

Příspěvek od torst »

darwan23 píše:
cherreda píše:Navíc Behrkrabky třeba půjdou strmě nahoru...
A ještě prosím tu pohádku o Červené Karkulce... :) Pokud mě nešálí zrak, Behringer za posledních X let bez ohledu na nesmrtelné plasto-plastové provedení nepředstavil ani jedinou novou anebo alespoň výrazně updatovanou krabku - jeho potenciál tak můžou zvednout jedině skoupení Dánové, které si přiveze Uli do Číny v řetězech... :D
Jo, souhlas. Ale co taky vymýšlet? Behr nabízí ucelenou řadu kopií nejrozšířenějších efektů. Co závratného vymyslely světoznámé značky? Patnáctou verzi overdrivu s tím už opravdu nejboutiquevějším nejmedovějším integráčem? Looper s pětihodinovou kapacitou ? Ne, děkuji.
P.S.: T.S.9 z.a. h.u.b.i.č.k.u :
http://www.behringer.com/EN/Products/TO800.aspx
Naposledy upravil(a) torst dne 15.06.2015 9:35, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

.
Naposledy upravil(a) torst dne 15.06.2015 9:36, celkem upraveno 1 x.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

torst píše:Jo, souhlas. Ale co taky vymýšlet? Behr nabízí ucelenou řadu kopií nejrozšířenějších efektů. Co závratného vymyslely světoznámé značky? Patnáctou verie overdrivu s tím už opravdu nejboutiquevějším nejmedovějším integráčem? Looper s pětihodinovou kapacitou ? Ne, děkuji.
No věru, ostatní výrobci už alespoň "objevili" true bypass... :) (ať už ho někdo využívá ve velkém či malém)
Jinak bych řekl, že ostatní "masoví producenti" toho za poslední dekádu vyrobili docela dost - EHX (mraky OD/DS), Digitech (Hardwire řada), dokonce i TCE a Boss. A menší výrobci jsou v produkci ještě zběsilejší...

Nejsem tedy na Behringera odborník, ale Uli už podle mého přes 10 let úplně mlčí, jako by se i ta jeho kopírka nadobro zastavila... Takovému výrobci pak - podotýkám z osobního pohledu - jeho kytarový kšeft už prostě nevěřím a podpořím raději někoho trochu originálnějšího...

P.S.: Ve světě overdrivů samozřejmě už nic převratného vymyslet nejde, zbrusu nový medově hladký OD opravdu nehledám, ale i ty menší updaty a vychytávky člověka potěší :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
torst

Příspěvek od torst »

... schválně jsem chtěl sám sebe nachytat a usvědčit z ignoranství, tak jsem projel nabídku efektů na bazaru a opravdu jsem mezi těma všema firmama nenašel nic mimořádného, co by Behr nedělal. Drivy, metaly, compy, phase chor flang tremola, DELAYE. Až mě to překvapilo. Jedině snad lepší Wah (hellbabe děs!),Talk box a volume pedál. A true bupass? Někdo ho požaduje, někdo stejně používá TB lištu. Pak jsou hlasy, že dobrej Buffer je lepší než TB. BOSS, Iban jsou stejně non TB.
Když jsem ještě hrál na krabky (Behr, Digi, DOD), měl jsem TB smyčku, která mi vyřadila celej jejich řetěz, když jsem potřeboval pravověrnej metalovej higain. Tu výhradu ohledně TB a Behr. beru, ale nepřijde mi zásadní.
Ohledně "nových" efektů - kouk jsem na BOSS, dělaj nějaké modernizované drive/distortiony plus ty power-amp stack drivy. No nevim, pochybuju, že se ujmou.
http://www.boss.info/categories/stompbo ... overdrive/
V tomhle mi ta paleta Behr. přijde dostatečná.
Behr vyvíjí nové věci, ale už spíš v oblasti PA, zvukovky a td.

... jedna nová zajímavost přeci jen je, kterou bych od Behr. v levné formě opravdu uvítal. To jsou ty analogové simulace preampů od AMT !! To je z mého pohledu jediné nové a zajímavé ze současné produkce!
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

O tom žádná - Behringera jako aktivního výrobce audiotechniky bych se až na několik výjimek nebál (mám už koneckonců pár let jeho povedený mixpult...) V audiu, mixech, PA atd. skutečně nějaký posun dělá a (minimálně) drží s průměrem trhu krok, na druhou stranu jeho "kytarová divize" je bez debat tak odhadem na páté šesté koleji. Pravda je taková, že ostatní "levní" výrobci (Joyo, Mooer, Tomsline/Aroma atd.) nějaký update sem tam udělají (zmenšení velikosti, zařazení TB, kombinace více nastavení v jedné krabce atd.), čili s nabídkou (a hlavně s rostoucí poptávkou po něčem alespoň trošku novém) nějak opticky pracují.

Na Uliho obranu, některé jeho OD/DS krabičky jsem zkoušel a zvukově to nebylo zlé (byl to tuším zelený overdrive, kopie SansAmpu + nějaká parodie na fuzz) - nakonec jsem si ale žádnou z nenechal, raději si polaburuju s krabičkami, které mají více korekcí, výraznější zvuk nebo (co naplat) i festovnější vzhled...
O vnější krásu samozřejmě až tak nejde, ale... Kdyby se Behringer zbavil konceptu "a lá Favorit, ročník 1995" a udělal by pořádný facelift, spousta lidí by ho brala jako první volbu, až bychom se divili kolik! :)
torst píše:...Ohledně "nových" efektů - kouk jsem na BOSS, dělaj nějaké modernizované drive/distortiony plus ty power-amp stack drivy. No nevim, pochybuju, že se ujmou.
Třeba zrovna za tohle Bosse chválím - mám jeho poměrně nový Combo Drive (BC-2), který je takovou zjednodušenou verzí Liverpoolu (Tech21), tj. simulace Vox AC30. Oproti ceně Liverpoolu byl loni za třetinu a pro lehké nakreslení až crunch je parádní - chová se víc jako OD než jako klasická simulace aparátu nebo preamp, čili se netluče s reálným zesilovačem, ale svým způsobem ho přetváří (nejenom pomocí EQ a nakreslení, ale i kompresí a dynamikou). Že je digitální, se projevuje jen v poslední čtvrtině průběhu Drive (zhutnění zvuku má už takový přehnaný charakter), ale takové nastavení z téhle krabky ani stejně nevyužívám.
torst

Příspěvek od torst »

torst píše: Třeba zrovna za tohle Bosse chválím - mám jeho poměrně nový Combo Drive (BC-2), který je takovou zjednodušenou verzí Liverpoolu (Tech21), tj. simulace Vox AC30. Oproti ceně Liverpoolu byl loni za třetinu a pro lehké nakreslení až crunch je parádní - chová se víc jako OD než jako klasická simulace aparátu nebo preamp, čili se netluče s reálným zesilovačem, ale svým způsobem ho přetváří (nejenom pomocí EQ a nakreslení, ale i kompresí a dynamikou). Že je digitální, se projevuje jen v poslední čtvrtině průběhu Drive (zhutnění zvuku má už takový přehnaný charakter), ale takové nastavení z téhle krabky ani stejně nevyužívám.
Rád věřim, ale mě tyhle "polodistortiony - poloampmodelery" míjeji, nerozumím jim. Mám právě modrej Behr. GT-2 copy. Zajímavá věc, ale do linky je simulace málo a do aparátu zas moc. tenhle problém mám se vším od Tech21. U mě to musí bejt buď čistej OD/DS nebo čistej preamp (AMT je v tomhle bezva, nic nepřimíchává). Ale to je asi můj problém, navíc trochu OT . ...
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Taky nejsem fanda hybridů v pedálech, ale tenhle mě opravdu překvapil. V hlavním boardu ho sice nemám (tam mám dva Hardwire analogy s TB), ale téhle šikovné BC-2 se zbavovat nebudu - v krátkém boardu při zapojení wah >> BC-2 >> Zoom MS70CDR to cinká krásně.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“