Hughes Kettner Edition Tube 25 Anniversary
Pravidla fóra
Re: Hughes Kettner Edition Tube 25 Anniversary
http://www.musiker-board.de/verstaerker ... hre-5.html
tu riešia nemci niečo podobné je tam aj oficiálne vyjadrenie firmy. Vraj vypustili chybnú sériu. Problém s brumením ale mali až po určitom čase keď sa kombo zahrialo mne to robi hneď po pár sekundách ako sa nažhavia lampy.
tu riešia nemci niečo podobné je tam aj oficiálne vyjadrenie firmy. Vraj vypustili chybnú sériu. Problém s brumením ale mali až po určitom čase keď sa kombo zahrialo mne to robi hneď po pár sekundách ako sa nažhavia lampy.
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
Ahoj všem, kdo mají zkušenost s tímto aparátem.
Už delší dobu se trochu trápím se zvukem a už mi to nedá, tak se zkusím rozepsat:
Clean je OK.
Při lead channelu je zvuk řekněme taky ok, dokud k tomu nepustím nějaký backing track (ten hraje zvlášt z hifi věže). Ať kroutím jak kroutím, pořád mám pocit, že mi prolézají ven hlavně takové méně příjemné vyšší frekvence, prostě ten krásný příjemný zkreslený zvuk je najednou pryč a poslouchám bzukot. Kroutím s ekvalizérem, kroutím s gainem, kroutím s hlasitostí, nepomáhá. Nakopávám vším možným (např. TS pro přidání středů) a moc to taky nepomáhá. Jakmile připojím Zoom G3X pouze do koncáku (tzn. simulace preampu), vše je ok (takže výměna repra by mi asi nepomohla).
Pouštím si tedy ukázky tohoto komba na youtube a vše ok. Tak mi to nedá, nahraju (na mobil) nějaké ukázky, abych se s vámi poradil a hle : zvuk na videu je přesně, jak si ho představuji. Tak jsem už de*il ? Tohle kombo je moje první zkušenost s lampou a trošku mě to děsí. Už mě napadá jen výměna preampovek (zkoušel jsem je prohodit mezi sebou a nepomohlo). A nebo prodat kombo a pořídit jiné....
Co si o tom myslíte ?
Už delší dobu se trochu trápím se zvukem a už mi to nedá, tak se zkusím rozepsat:
Clean je OK.
Při lead channelu je zvuk řekněme taky ok, dokud k tomu nepustím nějaký backing track (ten hraje zvlášt z hifi věže). Ať kroutím jak kroutím, pořád mám pocit, že mi prolézají ven hlavně takové méně příjemné vyšší frekvence, prostě ten krásný příjemný zkreslený zvuk je najednou pryč a poslouchám bzukot. Kroutím s ekvalizérem, kroutím s gainem, kroutím s hlasitostí, nepomáhá. Nakopávám vším možným (např. TS pro přidání středů) a moc to taky nepomáhá. Jakmile připojím Zoom G3X pouze do koncáku (tzn. simulace preampu), vše je ok (takže výměna repra by mi asi nepomohla).
Pouštím si tedy ukázky tohoto komba na youtube a vše ok. Tak mi to nedá, nahraju (na mobil) nějaké ukázky, abych se s vámi poradil a hle : zvuk na videu je přesně, jak si ho představuji. Tak jsem už de*il ? Tohle kombo je moje první zkušenost s lampou a trošku mě to děsí. Už mě napadá jen výměna preampovek (zkoušel jsem je prohodit mezi sebou a nepomohlo). A nebo prodat kombo a pořídit jiné....
Co si o tom myslíte ?
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Zdar, opravdu Tě zajímá co si o tom kdo myslí? Jak Ti to pomůže? Musíš dojít poznání, že vybírat kombo podle nahrávek na You Tube je mírně řečeno nerozumné; vždyť ani nemáš jistotu, že to co slyšíš i vidíš. Když už připouštíš možnost prodej/koupě, už se nedívej na žádná videa, zajdi do prodejny a zkoušej co Ti "sedne"
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Guru: Asi jsi to pochopil špatně (nebo možná já
) - nehledá jiné kombo a ukázky si poslechl jen pro nějaké "porovnání svého komba doma. Já to chápu tak, že remisa hledá nastavení zvuku, které nezanikne, když k tomu pustí nějaký backing track apod. Hledá řešení, jestli by výměna preampovek vedle ke změně (zlepšení) zvuku a neztratí se.
remisa: Není mi jasné, proč by to tak mohlo být, chvilku jsem na tohle kombo hrál, ale ne s nějakým doprovodem a tvůj problém jsem tedy nezaregistroval. Můžeš vyzkoušet nějaké jiné kombo, zda to dělá stejně? Nebo to začalo dělat a po nějaké době, co ho máš? Zkoušel jsi nějaký vícepásmový ekvalizér a tím to zkusit vyfiltrovat?
remisa: Není mi jasné, proč by to tak mohlo být, chvilku jsem na tohle kombo hrál, ale ne s nějakým doprovodem a tvůj problém jsem tedy nezaregistroval. Můžeš vyzkoušet nějaké jiné kombo, zda to dělá stejně? Nebo to začalo dělat a po nějaké době, co ho máš? Zkoušel jsi nějaký vícepásmový ekvalizér a tím to zkusit vyfiltrovat?
Nevím jestli jsem to napsal tak nesrozumitelně, nicméně Bejk to pochopil správně. Se zvukem komba jsem celkem spokojený, dokud si k tomu nepustím z hifiny nějaký podklad, bohužel nemám možnost vyzkoušet kombo s nějakou kapelou...
Ekvalizér jsem zkoušel (vícepásmový na G3 zapojený v efektové smyčce), myslím jsem i našel frekvenci, kde se to dalo mírně vylepšit, ale víte jak to je. Člověk s tím tak dlouho kroutí, až se vrátí zase na začátek
Co je zajímavé, že mírné zlepšení nastalo po úpravě nastavení EQ na hifině. Prostě si to kombo s tou hifinou nějak moc nerozumí, nebo to moje uši dohromady špatně pobírají, protože na videu co jsem natáčel zní kombo přesně tak, jak chci...
No tak aspoň jeden dotaz k tomu povídání : myslíte, že má cenu vyhodit pětikilo za nové preampovky? Měl sem za to, že buď fungují nebo ne a do té doby nemá moc cenu je měnit. Jenže pokud je můj problém v gainové části preampu (viz pokus s G3 jako preampem, to hrálo dobře), tak kromě výměna lamp už mi zbývá jen výměna komba
Myslím majitelů těchto Edition tube tu bylo více, tak třeba se ještě někdo ukáže...
Edit : nedá mi to a musím doplnit. Můj první příspěvek s dotazem je naprosto srozumitelný. Tube Guru, možná to chce přes veškerou svou moudrost i trochu otevřít oči nad problémy obyčejných smrtelníků a ne mi sem plácnout univerzální odpověď "nevybírej kombo podle youtube", což je samozřejmě úplná blbost, nic takové sem ani nezmínil....
Ekvalizér jsem zkoušel (vícepásmový na G3 zapojený v efektové smyčce), myslím jsem i našel frekvenci, kde se to dalo mírně vylepšit, ale víte jak to je. Člověk s tím tak dlouho kroutí, až se vrátí zase na začátek
No tak aspoň jeden dotaz k tomu povídání : myslíte, že má cenu vyhodit pětikilo za nové preampovky? Měl sem za to, že buď fungují nebo ne a do té doby nemá moc cenu je měnit. Jenže pokud je můj problém v gainové části preampu (viz pokus s G3 jako preampem, to hrálo dobře), tak kromě výměna lamp už mi zbývá jen výměna komba
Edit : nedá mi to a musím doplnit. Můj první příspěvek s dotazem je naprosto srozumitelný. Tube Guru, možná to chce přes veškerou svou moudrost i trochu otevřít oči nad problémy obyčejných smrtelníků a ne mi sem plácnout univerzální odpověď "nevybírej kombo podle youtube", což je samozřejmě úplná blbost, nic takové sem ani nezmínil....
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Já ti nevím, na kombo jsem nehrál, ale... třeba se neumí prosadit, kdo ví. Možná ale může být problém v té kombinaci hifi věže, komba a prostoru, kdo ví jak se ti to posčítá a poodčítá. Kolikrát když mám puštěnou hudbu v hifi a hraju na aparát, přijde mi že jedno nebo druhé nehraje tak "dobře" jako samostatně. Zkusil bych někde porovnání s jiným kombem, ideálně kapelou (ale píšeš že tuto možnost nemáš)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Jj, jiné kombo v domácích podmínkách taky nevyzkouším... Počkám na vyjádření ohledně preampovek a mezitím zkusím to kombo doma s jinou "hifi" aparaturou, to aspoň můžu, třeba bude problém tam 
Hele to se mi stává taky, že si něco pustím z kompu a chci do toho jamovat z komba. Kombo má super zvuk a dle mého pocitu i dostatečné volume a průrazný zvuk, ale když to prostě hraje spolu, tak obojí zní spolu nějak divně a kombo není slyšet a když ho vytočím víc, tak zas je přebitý zvuk z PC.
Tímhle bych se fakt netrápil. S kapelou je to totálně jiné. Kombo bych kvůli tomu rozhodně neodepisoval.
Tímhle bych se fakt netrápil. S kapelou je to totálně jiné. Kombo bych kvůli tomu rozhodně neodepisoval.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Zdar, remiso jsi na tom dobře, když sám suverénně rozhodneš: "Edit : nedá mi to a musím doplnit. Můj první příspěvek s dotazem je naprosto srozumitelný." Např. "Se zvukem komba jsem celkem spokojený, dokud si k tomu nepustím z hifiny nějaký podklad" - on se snad zvuk komba při puštění podkladu změní???, Neměj mi to za zlé, ale já pod pojmem "srozumitelný" rozumím o dost přesnější vyjadřování. Teď po opětovném přečtení všech příspěvků docházím k názoru podobnému jako Stanley06. Pravděpodobně to bude záležitost špatné akustiky poslechového prostoru a Tvých uší. Jestli je nutné měnit preampovky by řeklo přesně měření emise a napovědět by mohla i doba jejich provozu.
Takže asi ne, ale zkusit to můžeš, nic neztratíš, když výměna nepomůže, zůstanou Ti jako náhradní.
Ať se daří.
Ať se daří.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dobře, nebudeme řešit, co komu přijde srozumitelné a co ne. Každopádně díky za rady.
Chapu ze pisu trochu pozde ale treba to nekomu pomuze. Nahravka je kompaktni smes vsech pouzitych nastroju, ktere nejen ze byly upraveny ekvalizerem ale ve vysledku se pouziva par efektu, ktere vse spoji jako treba opravdu kratky delay okolo 50 ms. Neni slyset ale vse pak zni plasticteji. Kdyz do toho jeste pustis nejaky super husty nastaveni na hifi vezi nedivim se ze kombo nemuze proniknout na povrch. Mozna je na miste otazka ... Jakou hudbu vlastne poustis?
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
Ahoj, nedávno jsem narazil na inzerát, kde prodejce nabízí kombo Hughes & Kettner 25th Anniversary Edition Tube za 7 tisíc (https://hudba.bazos.cz/inzerat/12408295 ... ry-25t.php). Četl jsem tu na něj vesměs pozitivní ohlasy. Mé dilema ohledně případné koupě spočívá v tom, že bych kombo v blízké době příliš nevyužil. V kapele nejsem a převážně cvičím jen tak pro sebe přes multiefekt do sluchátek. Zajímalo by mě tedy jestli je tahle nabídka s uvedenou cenou výjimečně dobrý kup jako investice do budoucna, kdybych chtěl časem začít hrát s kapelou, nebo jestli to mám nechat plavat a shánět kombo až když bude skutečně potřeba.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle určitě ne, pokud Tvou budoucností není plesová sezóna 2021 po Zadních LhotáchLogan píše: 9.09.2020 13:14 Zajímalo by mě tedy jestli je tahle nabídka s uvedenou cenou výjimečně dobrý kup jako investice do budoucna,
s pojistkou případného trash metal večírku o kámošových osmnáctinách koncem března v příštím roce.
Investice do budoucna zpravidla bývají nákladnější. Raději počkej, až bude kapela na světě, podobných krámů
je plná inzerce.
Ok, díky za názor 
Zalezi take na stylu, co chces hrat, ale obecne bych ho uz znovu nechtel, v dnesni dobe clovek koupi lepsi aparaty i za male penize.
Za tyhle prachy jde sehnat z bazaru 120ti wattová bugera
I když to taky neni zrovna výhra 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Raději Randall nebo Laney.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.