Lexicon MX400 jako plug-in po SPDIF

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
kralda

Lexicon MX400 jako plug-in po SPDIF

Příspěvek od kralda »

Dobry den, poradil by mi prosím někdo moulovi, co dělám stále špatně?? Lexicon po propojeni se zvukovou kartou přes koax SPDIF chodí perfektně oběma směry. Jenže musím mít připojený pouze jeden kabel. Jak připojím i ten druhý, abych do přístroje po digitálu signál posílal a zároveň ho bral upravený (dynamické efekty)zpět, tak se začnou dít strašné věci. Toto se děje i v okamžiku, kdy ještě není spuštěné Cubase. V návodu píšou na ovládací software MX EDIT. Ten jsem si stáhnul a přístroj po USB v pohodě ovládám. Jenže také se zmiňují o programu MX EDIT – plug in a ten já nemůžu sehnat. Mám přistroj z druhé ruky a instalační CD k němu nemám. Poradil by mi prosím někdo. Moc a moc děkuji. Michal
Moc a moc všem děkuji. Michal
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon MX400 jako plug-in po SPDIF

Příspěvek od Letho »

Na první přečtení v tom problém nevidím, ale nejsem studiovej.
Download zde, http://lexiconpro.com/en/products/mx400 vše ostatní je neoficiální software.
Jaké "strašné věci" se dějí?
LTH
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nemuzou ty strasne veci byt zemni smycka?
Hodně budem někde...
kralda

Příspěvek od kralda »

Letho píše:Na první přečtení v tom problém nevidím, ale nejsem studiovej.
Download zde, http://lexiconpro.com/en/products/mx400 vše ostatní je neoficiální software.
Jaké "strašné věci" se dějí?
LTH
Moc děkuji za vše!!! 1. Strašné věci - to jsem citoval, co píšou v návodu - je to šílenej šum a začnou i mrkat programy a lupat do výstupu - zjevně se to někde tluče dokola, ale já nemůžu přijít na to kde. Jde o to, že Cubase přebírá řízení zvukové karty Tascam a pak už není tak jednoznačné nastavení, co je master a co slave.
2. Za program děkuji, ale tenhle jsem už stáhnul a ovládám z něj Lexicon z PC, ale asi jsem fakt Pako, ale nikde v něm neumím najít, jak ho připojit k Cubase jako Plug In.
3. Fakt už nevím jak, ale nějak se mi podařilo to zapojit s oběma směry najednou (na zvukové kartě je nastaveno pro hodiny INTERNÍ - jak dám Auto, tak je zase zle), ale směrem do Cubase to jde hodně špatně, jako když zpívám do hrnce a nespraví to ani odpojení druhého směru. Opačný směr funguje dobře.
Už jsem z toho vážně na hlavu, ale moc děkuji, Michal
SUK píše:Nemuzou ty strasne veci byt zemni smycka?
Moc děkuji, sice nevím jestli máš na mysli stejnou zemní smyčku jako když bručí aparát, který není z jedné zásuvky, ale zkusím to, to je to nejmenší. Ale z jedné zásuvky to je a navíc PC je noťas. Zkoušel jsem to na druhám PC klasickým a chová se to naprosto stejně. Ale i tak to zkusím, třeba to dělá druhý monitor, ikdyž je to divné, tak v naprostém tichu tam maličko brumí.
Díky, Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - digitální spojení je hlavně o synchronizaci. S informací typu "...pak již není jasné, co je master a co slave..." nemůžu naprosto souhlasit - jasné to MUSÍ být vždy. Maximálně se můžeme bavit o tom, zdali něco umí oba režimy nebo jen jeden. Cubase nic nepřebírá - Cubase (a DAW obecně) prostě vezme zvolený ovladač zvukové karty a podle jeho možností provede jakési "propojení" mezi svým MMI, nabídkou routování apod. s vlastním HW. Nic jiného nedělá.

Takže v ovládacím panelu zvukovky je potřeba nastavit, zdali bude synchronizace z ní (=master) nebo z Lexiconu (=slave). Na Lexiconu je pak potřeba udělat totéž, pouze v obráceném gardu.

Sice jsem tohle smyčkování po digitálu ještě neprováděl, ale logika věci říká, že pokud není nějaké výrazné funkční omezení, tak nemůže vzniknout problém.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:Mno - digitální spojení je hlavně o synchronizaci. S informací typu "...pak již není jasné, co je master a co slave..." nemůžu naprosto souhlasit - jasné to MUSÍ být vždy. Maximálně se můžeme bavit o tom, zdali něco umí oba režimy nebo jen jeden. Cubase nic nepřebírá - Cubase (a DAW obecně) prostě vezme zvolený ovladač zvukové karty a podle jeho možností provede jakési "propojení" mezi svým MMI, nabídkou routování apod. s vlastním HW. Nic jiného nedělá.

Takže v ovládacím panelu zvukovky je potřeba nastavit, zdali bude synchronizace z ní (=master) nebo z Lexiconu (=slave). Na Lexiconu je pak potřeba udělat totéž, pouze v obráceném gardu.

Sice jsem tohle smyčkování po digitálu ještě neprováděl, ale logika věci říká, že pokud není nějaké výrazné funkční omezení, tak nemůže vzniknout problém.

P.
Já moc děkuji, to jsou pro mně velice cenné informace. To že mi nebylo jasné, co je Master jsem myslel tu věc, že na zvukovce můžu nastavit jen hodiny Interní a nebo AUTO (čemuž nerozumím protože v Cubase je pak k zaškrtnutí políčko " Z EXTERNICH HODIN" a z toho jsem janek. Na Lexiconu je to jasně dané Inter/Exter.
No nicméně už mi to chodí správně a můžu mít i připojené oba kabely nastálo. Problém byl v pžipojení zvukovky, kterou jsem musel dát k samostatnému USB a nikoli do HUBU. Když si přehazuji hodiny (na zvukovce považuji za SLAVE nastavení AUTO) tak mi to jde dobře tam i zpět.
Bohužel mi to nejde obousměrně, abych Lexiconem mohl prohnat např comressorem jednu stopu a nahrál jí zpátky. To mi funguje jedině tak, když dám např výstup z Cubase po digitálu a vracím se zpět po analogu. Nebo naopak. Protože když nastavím jedno stopu na digi OUT a jinou (kam to chci nahrát) na DIGI IN, tak mi to leze rovnou z výstupu na vstup a na digi cestu do Lexiconu to kašle.

P.S. Nevěděl by jsi kde se dají stáhnout Plug Iny 64 bit??? Hlavně Multiband Compressor (nejlépe už s hotovými presety), DE-Esser a spektrální analizér??
Moc a moc děkuji, Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

S/PDIF je pouze kopie Main Out, takže zde bude vždy jen výstup z master sběrnice. Ohledně plug-in doporučuji notoricky známý web www.kvraudio.com

P.

kralda

Příspěvek od kralda »

Moc a moc děkuji za odkaz a za vysvětlení. Jediné co mi vrtá hlavou je to, že v návodu Lexiconu uvádí, že jako Plug In (který nezatěžuje proc compu) použít lze. Jenže dál už tomu nerozumím, odkazují mě na Rady v Cubase a tím jsem v koncích. Bohužel Lexicon mám z druhé ruky a tak nemám install CD (jestli nějaké existuje) Program jsem si stáhnul a po USB z něj můžu Lexicon ovládat, ale o Plug Inu to není-nic takového v programu nenacházím. A přitom to jít musí. Já bych ho nejlépe potřeboval (teď, když DIGI obě cesty chodí) dát jako klasický Insert efekt. Tak nevím....ale za vše fakt moc díky. Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale však to jde - maximálně bude absence ovládání parametrů po USB, pokud plug-in modul neseženeš. Stačí si nadefinovat "External Effects", k němu příslušné vstupy/výstupy, a pak se ti bude nabízet jako efekt pro Insert i Send sloty.

Pro vlastní funkci plug-in modul ovládacího panelu nepotřebuješ, protože obvykle se parametry efektu v reálném čase (automatizace) stejně neovládají; jako velké mínus bych to tedy nespatřoval.

P.

kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:Ale však to jde - maximálně bude absence ovládání parametrů po USB, pokud plug-in modul neseženeš. Stačí si nadefinovat "External Effects", k němu příslušné vstupy/výstupy, a pak se ti bude nabízet jako efekt pro Insert i Send sloty.

Pro vlastní funkci plug-in modul ovládacího panelu nepotřebuješ, protože obvykle se parametry efektu v reálném čase (automatizace) stejně neovládají; jako velké mínus bych to tedy nespatřoval.

P.
Moc a moc díky, Téměř všemu rozumím a chápu to přesně jak píšeš. Automatizovat tohle skutečně nepotřebuji a ovládání parametrů vlastního Lexiconu dělám raděj manuelně na přístroji. Software používám jen spíš na kopírování a pojmenování a zálohy.
Jediné, co tady nevím, kde se nadefinuje (v jakém menu) "External efekt" abych mu mohl ty vstupy přiředit. Běžím to zkusit. Taky jsem už zkusil stahnout nějaké ty Plug In Díky Tvé radě, tak je zkusím taky.
Ještě jednou moc díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

External FX - strana 20+ Operation Manual (Cubase 5).

P.

kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:External FX - strana 20+ Operation Manual (Cubase 5).

P.

Děkuji, M.
kralda

Příspěvek od kralda »

kralda píše:
pavlii píše:External FX - strana 20+ Operation Manual (Cubase 5).

P.

Děkuji, M.
Moc děkuji, bohužel mám Cubase 7 moc ořezané a spousty mi toho chybí. V Cubase 5 to tak je a nebyl to problém nastavit. Asi se vrátím zpět k C5. Ještě jsem chtěl poprosit, jestli by jste mi neodpověděl nějak stručně na mou novou otázku ohledně šumové brány, která ale do tohohle tématu nepatří, tak jsem dal novou otázku. Moc děkuji, Michal
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“