Digitech Trio/Trio+ Band Creator

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jirkatol

Re: Digitech Trio Band Creator

Příspěvek od jirkatol »

Dnes odpoledne mi dorazí domů....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak pak informuj, až dorazí.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Těším se na recenzi! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
miname

Příspěvek od miname »

Tak jsem pročetl celou diskuzi a vyšlo mi z toho, že je povětšinou o tom, kolik efekt bude stát, jestli je to lepší počkat, nebo objednat z USA a podobné nepodstatné polemiky. Myslím, že konstruktivní debata může vypuknout, až efekt bude již mít doma fyzicky a ne teoreticky podle videí z You Tube. Pokud vím, tak reklamní a instruktážní videa na You Tube ohledně hudby jsou setsakramentsky zavádějící. Ať se jedná o aparatury, kytary, efekty atd. Najednou jsem se setkal s tím, že na videu byl předváděn efekt, či kytara a evidentně zvuk byl nahráván z jiného ( kvalitnějšího ) zdroje. Výrobci potřebují prodávat a ne na reklamních videích ukazovat nedostatky ....... :D . Efekt Digitech Trio Band Creator jsem si klasicky objednal na kytary.cz a až bude, tak bude. Jak jsem to nikdy neudělal, tak vzhledem k absolutní absenci informací o tomto efektu ho doma budu 14 dní testovat a buď si ho nechám, nebo ho ve stanovené lhůtě vrátím. Určitě sem pak napíšu své zkušenosti a poznatky. Ještě jsem se chtěl zeptat "jirkatol", jestli efekt použil také s elektroakustikou a jestli ano, jak je elektroakustika použitelná s tímto efektem. Všude jsou videa na elektriku, ale s elektroakustikou ani jedno. Vzhledem k tomu, že hraju na vše, co má, 4, 5, 6, 9, a 12 strun, je to dost podstatná věc, co tady v diskuzi nepadla a ani padnout nemohla, neb nejsou kde brát informace. Samozřejmě souhlasím z každým, kdo tu řekl, že jde o "cvičítko", které na pódiu nemá valného uplatnění. Ale pro například "one man show" si myslím, že by to mohla být i užitečná věc ......... Díky za případné další informace o tomto efektu a ještě se ozvu se svojí "recenzí". :)
grock

Příspěvek od grock »

Dnes u Thomanna na skladě. Tak čekám vyřízení objednávky...Ale první asi nebudu :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
filo01

Příspěvek od filo01 »

V tom případě se těším už na dvě recenze :D
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Zatím se pouze seznamuji,přišel včera k večeru,tak nebyl moc čas,ale je to myslím slušná věcička po pár tonech...co jsem testnul,vše funguje musím říci,že dost pohotově,jak přepnutí tempa,stylu,žánru.
Zjistil jsem,že se do doho musí nakulit "dost silný" zvuk,při malé hlasitosti efektu Trio dělalo jako když se nic neděje.Po zesílení vstupního zvuku se to solidně projevilo a začalo komunikovat.Je to poznamenáno i v manualu jak jsem později zjistil.
Trio musí dostat v podstatě tři věci:klíč skladby,délku,takt,počet dob.
Čím lepší (přesnější,čistčí)je toto všechno,tak to znamená ten nejlepší výsledek.
Tolik zatím mé postřehy....
filo01

Příspěvek od filo01 »

Aha, znamená to, že máš efekt ještě před Triem? Když zkusíš kytaru přímo do Tria, tak to není dostatečně "silné"? Plánoval jsem, že půjdu kytara-Trio-(AMP)mulťák+(MIX)kombo ...
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Neboj jak plánuješ,tak to lze v poho teď jsem to ještě raději kusil a chodí to,ale všechno to vše kreslý,vč basy ,bicích já jak píšeš zatím zapojeno Mult-Trio-JamMan-kombo
Naposledy upravil(a) jirkatol dne 30.04.2015 13:02, celkem upraveno 1 x.
grock

Příspěvek od grock »

jirkatol píše:Zatím se pouze seznamuji,přišel včera k večeru,tak nebyl moc čas,ale je to myslím slušná věcička po pár tonech...co jsem testnul,vše funguje musím říci,že dost pohotově,jak přepnutí tempa,stylu,žánru.
Zjistil jsem,že se do doho musí nakulit "dost silný" zvuk,při malé hlasitosti efektu Trio dělalo jako když se nic neděje.Po zesílení vstupního zvuku se to solidně projevilo a začalo komunikovat.Je to poznamenáno i v manualu jak jsem později zjistil.
Trio musí dostat v podstatě tři věci:klíč skladby,délku,takt,počet dob.
Čím lepší (přesnější,čistčí)je toto všechno,tak to znamená ten nejlepší výsledek.
Tolik zatím mé postřehy....
Mě by právě zajímalo, co se stane, když nedodáš harminii, ale jen rytmus- spustí se jen bicí ? Abych si mohl do part1 dát jen bicí a do part2 bicí+bas...Dík !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

to si můžeš stáhnout knoblem máš každý zvlášť na bicí i na basu....
grock

Příspěvek od grock »

No jo, ale to by pak po přepnutí na part2 byla basa také stažená?nebo ne ? Mě jde právě o to, aby part1-jen bicí a part2 bicí+bas šlo přepínat nohou. Jde to ?
Naposledy upravil(a) grock dne 30.04.2015 13:05, celkem upraveno 1 x.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

To ano,musím přiznam,že jsem zatím na začátku .-)
grock

Příspěvek od grock »

Co se spustí, když zahraješ jen zatlumené struny , hraje i basa ? A co ?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Myslíš klepat na snímač, abys dostal rytmus?
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

při každém brnknutí,několika strun jakkoliv naskočí basa i bicí

Na prázdno,zatlumené v akordu....
filo01

Příspěvek od filo01 »

No, Grock podle mě myslel to, že když budeš perkusivně klepat na zcela zatlumené struny nebo rovnou na snímač (tj. jakoby bez tónu), tak co s tím udělá Trio. Jestli z toho na výstupu budou jen bicí nebo k tomu přidá i fiktivní basu (protože ji nemá z čeho vzít, na vstupu melodie není)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

filo01 píše:No, Grock podle mě myslel to, že když budeš perkusivně klepat na zcela zatlumené struny nebo rovnou na snímač (tj. jakoby bez tónu), tak co s tím udělá Trio. Jestli z toho na výstupu budou jen bicí nebo k tomu přidá i fiktivní basu (protože ji nemá z čeho vzít, na vstupu melodie není)
nedělá nic,prostě se nenaučí....
miname

Příspěvek od miname »

Včera dopoledne jsem Trio Band koupil společně s DIGITECH FS3X za 6.937,- Kč. Celý čtvrtek jsem to testoval a dnes jsem oželel i prvomájový průvod na alegorickém vozu a testuji dál. Každý od určité věci očekává něco. No a zatím jsem to tedy v tomto případě nenašel. Nezapojoval jsem to s žádným jiným efektem, ale napřímo. Tedy kytara, Trio + nožní spinač DIGITECH FS3X, kombo. To abych mohl objektivně posoudit jen dané funkce Tria. Načetl jsem si Part 1, pak Part 2, pak Part 3 a začal hrát od Partu 1, přešel do refrénu ( Part 2 ) a pak do dalšího, třetího Partu. Nastaveno jsem měl Blues a došteloval jsem si hlasitost basy, bicích atd. Party jsem překlapával pomocí DIGITECH FS3X. Po přehození Partů od prvního do třetího mne zaujal plynulý přechod. To klobouk dolů. Pak jsem pokračoval v přehazování Partů nahodile a plynulost je stále super, ale jednotlivé Party začínají být malonko zmateny a nejedou přesně v tom režimu, jak byly načteny. Tak nějak, jako by Party měli krátkou paměť a čím delší přepínání, tak se začínají do toho "zamotávat". Jako by živý bubeník, či basák měl problém při změně udržet rytmus, popřípadě to, co se naučil. Z mého pohledu to je chyba dost podstatná .... Již jsem sem psal, že reklamní videa jsou vždy zavádějící a v tomto případě se mi to asi, bohužel, jen potvrdilo.
Když skrze efekt naperete elektriku a zvuk na kombu zkreslíte, tak se to hraním různých sólíček, kudrlinek a nakonec i power akordů jakoby ztratí v tlačenici. Ale jak jsem přepínal Party a hraju k tomu jednoduché akordy v rytmu s nastavením clean, tak to začíná být průšvih. Nejvíce se mi to projevilo po zapojení elektroakustiky a vedeno to bylo do akustického komba. Buď jsem "hluchý" já, nebo Trio, což nevylučuji ........ :?
Je prodloužený víkend, tak to budu testovat do neděle a pokud se nedoberu nějakého kladného závěru, tak v pondělí vracím do prodejny. Tam mi nakonec řekli, že nevadí, že na tento efekt jsou pořadníky a udělám tak někomu dalšímu radost. Neberte to jako recenzi, ale jako moji zkušenost a vrátil bych to, i kdyby to stálo 1.000,- Kč. Protože zas tolik jsem od toho nečekal, ale tohle by mělo zvládat levou zadní a zatím to nezvládá. Je to můj subjektivní názor a neberte ho jako názor směrodatný. Nerad bych někomu tady bral iluze. Nejlepší je fakt to mít doma a sám si to vyzkoušet. Věřím, že spoustě lidí bude efekt vyhovovat ..... :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, v prvé řadě díky za postřehy, málokdy se vidí u nováčka na fóru taková snaha. Přečetl jsem si to pro jistotu dvakrát, ale stejně mám nejasnosti, jak jsi to myslel, takže se zeptám + nějaké poznámky.
Pak jsem pokračoval v přehazování Partů nahodile a plynulost je stále super, ale jednotlivé Party začínají být malonko zmateny a nejedou přesně v tom režimu, jak byly načteny.
Tohle jsem moc nepochopil. Footswitchem nebo prstem na Triu si můžeš zvolit jen jeden part dopředu, nejde si naklepat více partů "do zásoby". Zvolil jsi vždycky jen jeden? Další věc, na kterou upozorňoval Tom Cram z Digitechu (a je to stejné jako přepínání bank u Jammana během přehrávání), že přepnutí na jiný part musí nastat o určitý časový úsek dříve, než právě hraný part skončí, tj. není dobré se přepínat až úplně v závěru smyčky. Bylo to u tebe jinak?
Když skrze efekt naperete elektriku a zvuk na kombu zkreslíte, tak se to hraním různých sólíček, kudrlinek a nakonec i power akordů jakoby ztratí v tlačenici.
Takhle to fungovat nebude, stejná situace by nastala s použitím klasického looperu. Pokud máš zkreslení až za výstupem z Tria/looperu, hltí se to a je třeba s tím počítat. Vlastnost, ne chyba.
U Tria to jde obejít použitím obou výstupů, tj. AMP do kyt. vstupu komba a MIXER do AUX vstupu komba, pokud ho kombo má. Jestli ne, tak nezbývá než zkreslení krabičkou, kterou dáš před Trio.
Ale jak jsem přepínal Party a hraju k tomu jednoduché akordy v rytmu s nastavením clean, tak to začíná být průšvih. Nejvíce se mi to projevilo po zapojení elektroakustiky a vedeno to bylo do akustického komba. Buď jsem "hluchý" já, nebo Trio, což nevylučuji ........ :?
Původně ze stejného odstavce, jako je předchozí citace, jsem lehce zmaten :? . Chápu správně, že jsi měl elektroakustiku do Tria, na něm nastaven Clean (tj. bez FX) a z Tria rovnou do akustického komba? V tomto případě by to mělo jít přes výstup Mixer, měl jsi to tak? Pokud ano, i tak tu kombinaci bicí podklad+basa a tvoje rytmická kytara kombo zvukově nepobralo a tlouklo se to přes sebe?
Již jsem sem psal, že reklamní videa jsou vždy zavádějící a v tomto případě se mi to asi, bohužel, jen potvrdilo.
Na TGP už jsou názory uživatelů (třeba tady) a je venku i první uživatelské video. Podle všech to vypadá, že to v reálu funguje, proto mě docela překvapuje to, co jsi psal.

Kdybys měl chvíli na odpovědi, asi bych ti nejen já byl vděčný, užitečné informace se vždycky hodí, díky ;)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“