Tak to zrovna není moc kvalitní vláknoMilanT píše: Jinak na kytarovou kosmetiku, údržbu kytar, hmatníku strun tu máme plno vhodných vláken, kde můžeš rychle najít odpověď na svojí otázku... konkrétně na Dunlop 65 ....
Jak pracovat s Dunlop 65?snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... unlop%2065
Struna G se nedá dobře naladit.
Pravidla fóra
Re: Struna G se nedá dobře naladit.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Dlužno podotknout, že těch vláken jsem tam postoval víc a že zrovna tohle není kvalitní...shoooter píše:Tak to zrovna není moc kvalitní vlákno
Vím, že když někoho nasměruji na nějaké vlákno, tak by to mělo mít pro tazatele smysl. Tohle vlákno jsem jen v rychlosti přelétl a tak se omlouvám
Kvalitu vlákna určují přesné otázky a chytré smysluplné odpovědi k danému tématu. Minimálně tam mohl Agree položit svůj dotaz znovu a třeba by se to rozjelo.
Rozhodně by to bylo vhodnější než tady, ale o tom jsem psal dva příspěvky tomu nazad.
Máš pravdu.MilanT píše:Dlužno podotknout, že těch vláken jsem tam postoval víc a že zrovna tohle není kvalitní...shoooter píše:Tak to zrovna není moc kvalitní vlákno
Vím, že když někoho nasměruji na nějaké vlákno, tak by to mělo mít pro tazatele smysl. Tohle vlákno jsem jen v rychlosti přelétl a tak se omlouvám![]()
Kvalitu vlákna určují přesné otázky a chytré smysluplné odpovědi k danému tématu. Minimálně tam mohl Agree položit svůj dotaz znovu a třeba by se to rozjelo.
Rozhodně by to bylo vhodnější než tady, ale o tom jsem psal dva příspěvky tomu nazad.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Neladiace G-čko
zdravicko hoši, takze moj problem, prestala mi ladit G- struna? Dowina D222.
doteraz ladila ako vino. cca pol roka dozadu som znizoval dohmat, ladila ako vino, 4 mesiace po tom ladila ako vino ..... cca 2 mesiace dozadu som si hodil nove elixiry 12-ky, ladila ako vino.nejak nebol cas, tak som 2 mesiace na gitaru nesiahol a teraz som si isiel na gitare zahrat a neladi G-čko. skusal som vymenit aj tu G strunu a furt to iste. ostatne struny ladia. ta struna G je uplne tupa. co sa mohlo stat?
doteraz ladila ako vino. cca pol roka dozadu som znizoval dohmat, ladila ako vino, 4 mesiace po tom ladila ako vino ..... cca 2 mesiace dozadu som si hodil nove elixiry 12-ky, ladila ako vino.nejak nebol cas, tak som 2 mesiace na gitaru nesiahol a teraz som si isiel na gitare zahrat a neladi G-čko. skusal som vymenit aj tu G strunu a furt to iste. ostatne struny ladia. ta struna G je uplne tupa. co sa mohlo stat?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.04.2015 20:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Neladí do oktávy? Vyměň struny, u starých oktávy neladí.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
neda sa naladit vobec ani naprazdno ani v akordoch... pocujem, ze G neladi.. naladil som podla ladicky a potom som skusal doladit podla ucha,neslo to. skusim este vymenit vsetky struny, ale je mi to divne lebo struny maju 2 mesiace, skoro nehrane a este k tomu elixiry. dik dzetro.
Struny jsou spotřební materiál a mimoto, materiál degraduje i ležením v krámě, nikdy nevíš, jak starou jsi koupil. Obecně - s G strunou jsou potíže vždy, prostě nelze mít v pořádku akordy C, D, E, A zároveň. Když to uděláš dle ladičky a temperovaného ladění, nebude ladit ani jeden z nich. Respektuj to, že mezi kvartami mezi strunami máš i jednu tercii. To nemůže nikdy dopadnout dobře. Smiř se s oktávami a zbytek je věc kompromisu a té či oné skladby, přece si můžeš doladit na každou písničku zvlášť, ni?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Výměna strun - Pomoc
Ahoj potřeboval bych pomoct, včera večer jsem se rozhodl vyměnit struny na mé kytaře. I když se to neobešlo bez potíží ( prasknul jsem si novou strunu ) tak už mám vyměněné všechny struny kromě struny G kterou nemůžu naladit. A to je má otázka nevíte proč když naladím strunu G tak je struna strašně uvolněná takže ani nezní jak G ( pravděpodobně ) a nejspíš by tak uvolněná být neměla takže prosím o nějákou radu jak a co. Něco jsem si o výměně strun přečetl ale stejně jsem nováček na kytaru a samouk.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak může být struna G naladěná, když nezní jako G a je uvolněná? Podle čeho ladíš?
Podle sluchu by ti měla znít stejně vysoko jako struna D zmáčklá na 5. pražci. Detail pak doladíš pomocí ladičky.
Podle sluchu by ti měla znít stejně vysoko jako struna D zmáčklá na 5. pražci. Detail pak doladíš pomocí ladičky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zřejmě jsi použil místo géčka nějakou jinou, tenkou, strunu. Anebo jsi tu správnou naladil o oktávu níž, to ti ladička asi skousne, ale je to blbě, že?
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Struna G se nedá dobře naladit.
Upřesním problém, Strunu mám správnou určitě, jenže když zahraju E,e,a apod. tak všechny jsou krásně napnuté a v pohodě jen u G je je strašně uvolněná a tím pádem to nezní tak jak má i když mi ladička ukazuje že je naladěná dobře. Všude to jde v pohodě jenom na struně G to dělá.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To jsi to moc neupřesnil. Pořád se zdá, že jsi prostě o oktávu jinde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hotovo, spraveno. Jsem hlupák jak se patří bylo to o tu oktávu níže. Měl jsem strach ať mi nepraskne struna jako ta první kterou jsem dával no a nakonec to šloNero píše:To jsi to moc neupřesnil. Pořád se zdá, že jsi prostě o oktávu jinde.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, neřeknu, kdybys měl všechny struny o oktávu níž, ale jen jednu? Tos to neslyšel? Ani porovnáním s Déčkem na pátém pražci?
I takoví lidé si touží zahrát na hudební nástroj místo konzumace disca z radia. Držme jim palce. 
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.