Co vy na to? - prototypy kytary MMG Custom Guitars

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
iced77

Co vy na to? - prototypy kytary MMG Custom Guitars

Příspěvek od iced77 »

Ahoj kolegové kytaristé a hudebníci. Už dlouho mě lákala výroba kytar a konečně jsem dospěl (společně s kamarádem) do stádia dvou kompletních prototypů. Určitě bych si rád poslechl váš názor. Pokud tedy budete chtít přispět slovem či dvěma, podívejte se prosím na facebookovou stránku MMG Custom Guitars : https://www.facebook.com/pages/MMG-Cust ... 3386754234
Zatím tam toho není až tak moc, ale pracuje se na tom. Díky
Michal
kmensik
Rádce

Re: Co vy na to? - prototypy kytary MMG Custom Guitars

Příspěvek od kmensik »

Na domácí výrobu pěkné. Jestli jsou to první výrobky, tak skvělé. Abys to mohl nazývat custom kytarou a sebe kytarářem, musíš ujít ještě pěkný kus cesty. Jen z fotek vidím much jak máku. Tím tě nechci odradit. Naopak. Chtělo by to vidět osobně a probrat detaily.
iced77

Příspěvek od iced77 »

Díky za názor. Klidně se můžeš rozepsat i o těch mouchách, každý vidí třeba něco jiného a objektivní kritika je vždycky vítána.
pap

Příspěvek od pap »

Můj styl to neni, ale jinak pěkný.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Moc pěkný, jde vidět, ale že už nějaké zkušenosti se dřevem máš. Mně je trošku do očí bijící u toho superstrata 002 ten bellycut a vrtlé díry zezadu pro struny nejsou v linii, ale jinak se mi to líbí :) Mensik má extra citlivé oko. Třeba toho vidí víc :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nehodnotím celkový styl, tvar ani povrch, tam je to jen na vkusu zákazníka, nemám s tím problém. Obrys těla by u obou zasloužil drobné korekce pro plynulost křivek. Kvalita přípravy povrchu a laku se takto z fotek moc nepozná, worn dirty look zezadu je asi záměr.
Osobně tyto hlavice úplně nežeru, ale nevadí mi, když jsou krásně zpracované. Zvlášť u té sedmy už vidím, kde se zlomí, je to konstrukční sebevražda.
Pozitivní je použití kvalitního HW.

Podělím se o pár subjektivních perfekcionistických postřehů.
Foto1: nepřesný výřez na snímač a ďolíky na poty. Sunburst je divočejší, ale to beru.
F2: tělo je dost hrbaté, hlavně uvnitř výřezů mezi rohy a krkem. Úhel nejtlustší struny k ladicí mechanice je ostuda, chyba v plánování. Taky se mi to povedlo, ale ne tolik.
Foto hlavy zezadu: mně chybí preiznost hran a voluty. Nos je nějaký beztvarý.
Foto celé zezadu: přechod krku na tělo začíná snad už od 13. pražce a od 18. je na krku široká ploška - to popírá princi all access neck jointu. Zarovnání ferrulí = náhodný rozptyl. Povrch zvláštní, věc vkusu. Bellycut nemá pěkně plynulou křivku.
Foto sedmičky těla zepředu: výřez na krkový snímač nahoře, opět ty hrbaté konkávy rohů. Povrch se mi líbí, sluníčko je sice mimo osu...
hlava sedmy zepředu: ujel roh u nejtlustšího lad. kolíku atd.

Opět bych rád viděl foto ze stavby, jakou máš výbavu atd.
iced77

Příspěvek od iced77 »

Díky pánové za postřehy a názory. Je fakt že ta sedma ještě má co doladit, konečně detaily dělají kytaru. A preciznost je značkou sama o sobě. Navíc člověk si uvědomuje kde všude to mohlo být ještě lepší a příště už bude "připravenější" na určité záludnosti.
Hlava působí možná subtilně ale po několika zkouškách a testech věřím, že bude stabilní dostatečně, nemluvě o nějakém lámání. Pokud s tím samozřejmě člověk někde neřízne o zem. Javor ale něco snese. Ta kytara už dostává co proto, 11tky struny 11-60...uvidíme.
Rezervu ještě vidím v povrchovce, řeším jak moc si dovolit a kolik brousit po nanášení jednotlivých vrstev oleje. Používám tru oil a kromě natural finishe jde udělat celkem spolehlivě i zrcadlový povrch. Není to samozřejmě jako lak, ale vypadá to velmi dobře a údržba je výrazně jednodušší.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“