Jaká repra k Celestion V30?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
arturbertrurd

Jaká repra k Celestion V30?

Příspěvek od arturbertrurd »

Ahoj,
chci si osadit buď box 4x12 do kříže, nebo mít dva boxy 2x12. Co je jistý, jsou 2 repra Celestion V30. Rozmýšlím se, co k nim a váhám mezi Classic Lead a G12T-75.

Hodně lidí doporučuje kombinaci s G12T-75, při který se prej hezky doplňujou frekvence - V30 hraje ve středech, zatímco G12t-75 v basách a výškách. Ale zas maj G12T-75 o 3 dB menší citlivost než V30.

Co myslíte vy? Máte nějaké zkušenosti?
Díky!
kunec

Re: Jaká repra k Celestion V30?

Příspěvek od kunec »

K100 ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kombinace s classic leadem je oblibena, me se celkem libila i kombinace s greenbackem (byt V30 je zvukove dominantnejsi). nejradeji mam nekombinovane bedny :)
zemus

Příspěvek od zemus »

Classic leadem nic nezkazíš. Má hodně středů a krásně jemné výšky. Mám jeden 35 let starý v kombu , tenkrát se ještě jmenoval jen G12- 80 a pláču, že jsem tenkrát nekoupil oba co byly k dispozici. Všechny nové nebo zánovní reproduktory, které jsem zkoušel jsou proti tomu, jako dětská hračka. Rovněž citlivostí je k V-30 blíže. Podle mého názoru Classic lead doplní to co V-30 chybí.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Slyšel chválu i na G12H30 - bude to blíž kombinaci greenback+V30, ale citlivosti budou stejné.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já jsem chvíli testoval ve vertikální Mese 2x12" dole EVM12L + nahoře V30 a dost se mi to líbilo.

Jinak bych k V30 moc nevymýšlel a prdnul bych k nim Classic Lead 80, vzhledem k tomu, že je to osvědčená kombinace z boxů MB Roadking (CL80 = Black Shadow C90).
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Jestli je zapotřebí agresivní zvuk do metly tak určíte g12t 75...V laboga boxu jsem zkousel X pattern ale nejlip to hralo horni 2 v30 a spodni g12t75...V diezel boxu jsem mel kombo v30/k100 ale ty me moc do kupy nesly protoze si kradly frekvence a neco me tam porad chybelo a zaroven prebejvalo...V30/greenbacks je taky dost doporucovana kombinace ale s tim ze zvuk je vic otevrenej a ma to takovej rockovejsi nadech...Ted mam jcm 900 box se 4ma g12t75 a zrovna zejtra jdu 2 menit za v30 protoze potrebuju vic stredu na nahravani tak to zkusim opet na vsechny mozny kombinace a dam jsem finalni info...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Fenderman_MB
Nový uživatel

Příspěvek od Fenderman_MB »

Zkus treba jeste Creamback 65W (nebo 75w) verzi :-) mam ho samotne v kombu a ten se ho chystam osadit spolecne s V30 do meho Engl boxu 2x12" horizontal :-) tak dam pak jeste vedet :-)
BangTheGang
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/bangdagang

Příspěvek od BangTheGang »

Přemýšlím o výměně repra, jelikož jsem vážně chudej, napadlo mě, že bych vyměnil v Kustomu QST 412 jeden reprák za V30, protože vím, že tenhle reprák je to co chci :)
Napadá mě :
Nebyl by problém s výkonem kdyby měl jinej než ostatní repra? Nejspíš má stejnej, ale i tak by mě to zajímalo

Je možný že to bude znít na nic, když další repra jsou uplně jiný ? Vim že se často kombinujou, jenže 2 a 2, kdybych koupil 2 tak bych se nebál, protože ty shity 100% přeřvou se svojí citlivostí, ale když bude ve 412 jen jedna V30, prosadí se víc než ty zbylý ? asi ne že ?
Stejně tak bych ho ale chtěl pořídit, kvuli nahrávání a třeba snímání na podiu, tam by neměl být problém ne ? Je to dobrej nápad ?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, sice nevím a ani nebudu zjišťovat jaké reproduktory jsou ve Tvém Kustom reproboxu, ale jedna V30 asi tak úplně charakter té reprobedny nezmění. Parametry Celestion V30 Ti tu dávám.
Jestli máš zesilovač do výkonu 60W, stačí Ti jedna V30 a ostatní nemusí být vůbec zapojené. Jak se to ale bude chovat ve 412 bedně si netroufám odhadnout. Úplně by stačila kvalitní "112" s jednou V30.
Přílohy
Vintage 30 (V30).pdf
(858.29 KiB) Staženo 156 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
BangTheGang
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/bangdagang

Příspěvek od BangTheGang »

Díky, teoreticky by to šlo, ale už jsem si trochu zvyknul na ten komfort tý 412 a ono tak zas tak zle nehraje :) Asi to nechám být no, jestli to ten zvuk zas tolik nezmění, nemá to cenu.. Jinak jsou v tom nějaký Kustomy, údajně charakterem něco mezi super 65/g12t-75
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“