Digitech Trio/Trio+ Band Creator
Pravidla fóra
Re: Digitech Trio Band Creator
jak píše filo:
U Tria to jde obejít použitím obou výstupů, tj. AMP do kyt. vstupu komba a MIXER do AUX vstupu komba, pokud ho kombo má. Jestli ne, tak nezbývá než zkreslení krabičkou, kterou dáš před Trio.
Jsem to tak zapojil a jsem spokojen,i při hraní powerchordu my to přijde v pohodě...stále testuji
U Tria to jde obejít použitím obou výstupů, tj. AMP do kyt. vstupu komba a MIXER do AUX vstupu komba, pokud ho kombo má. Jestli ne, tak nezbývá než zkreslení krabičkou, kterou dáš před Trio.
Jsem to tak zapojil a jsem spokojen,i při hraní powerchordu my to přijde v pohodě...stále testuji
Mimochodem- kde jste ho koupili, rychlíci ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Měl jsem předobjednávku v Music C. A dostal jsem se mezi první tři kusy co jim přišli na sklad,tak klika.Když mi psal z PPL,že mi to veze tak jsem tam raději volal jestli to není omyl,ale bylo to tak.Přitom měli mít až od 30.4. a ještě ne jistě.grock píše:Mimochodem- kde jste ho koupili, rychlíci ?
Hezky česky probrané a zase jsem se něco nového dozvěděl (shuffle, ne-shuffle, zpoždění u sešlápnutí, možnost odpočítání před play ...) U FX mě překvapilo, že fungují jen když je výstup přes MIXER a odpojený AMP.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpočítání je super,už jsem taky testoval....
Určitě,ale ještě k němu pořídím DIGITECH FS3X Foot Controller pro snažší přepínání partů.
Určitě,ale ještě k němu pořídím DIGITECH FS3X Foot Controller pro snažší přepínání partů.
Můžeš prosím tě potvrdit nebo vyvrátit to chování FX, jak píšu výše?
Protože v manuálu není nic o tom, že by to při obou zapojených výstupech nemělo fungovat ....
Protože v manuálu není nic o tom, že by to při obou zapojených výstupech nemělo fungovat ....
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Mám zapojeno:
Kytara -Trio-AMP -JamMan Left in/out -kombo guitar in
-Trio-MIXER -G3 -JamMan-Right in/out -kombo line in/MP3
Kytara -Trio-AMP -JamMan Left in/out -kombo guitar in
-Trio-MIXER -G3 -JamMan-Right in/out -kombo line in/MP3
Mám Trio 1 den, FX funguje při jakémkoliv zapojení , první mínus- je to Made in China a hned jack od Fs3X (doporučené orig. příslušenství) nejde zasunout nadoraz, leč funguje, ač čouhá cca 3mm ! Také mě zklamalo, že není přiložen USB kabel, zajímalo by mě, zda je možné ukládat paterny v PC. První plus- zvuk ja nad očekávání dobrý a přizpůsobení při hraní jen přes kyt. apec je super !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
"Také mě zklamalo, že není přiložen USB kabel.."
Ten klidně oželim.
Hlavně,že to hraje jak má...
Já jsem po necelém týdnu spokojen,věřím že se najdou i nespokojení,ale každý chce něco....
Ten klidně oželim.
Hlavně,že to hraje jak má...
Já jsem po necelém týdnu spokojen,věřím že se najdou i nespokojení,ale každý chce něco....
To jsem rád, za vás pionýry. Za rok to od vás za polovic koupím.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Digitech Trio Band Creator
Prvních pár dojmů po několika dnech s Triem. Ucelenější recenzi si tahle krabička určitě zaslouží, ale troufnu si na ni až tak po 3-4 třech týdnech, přece jenom je toho k popsání a otestování spousta. Prozatím tedy jen tak heslovitě, jak mi uvízly v myšlenkách:
Pedál vypadá báječně - mám slabost pro matnou černou, a k tomu i knoby perfektně doplňují jeho design. Podsvícení LED vypadá nejen efektně, ale je i přehledné - na to, jak je pedál relativně malý, je jeho ergonomie opravdu velmi dobrá.
Navzdory nejrůznějším funkcím je ovládání docela intuitivní - pro první zapojení a test stačí malá quick start kartička, která vás provede zapojením, spuštěním i editací naučeného groovu. Žádná španělská vesnice se nekonala...
K fungování pedálu nemám co dodat - ať už má nahrávaný riff dva nebo dvacet akordových obratů, Trio si je zapamatuje až neuvěřitelně přesně. Nechci se tu rozplývat, ale jestli si tahle krabka nezaslouží nálepku "inovace", pak skutečně nevím, co by mělo přijít pak...
Žánry velmi dobře reagují na styl hraní - při běžném drnkání Trio nabízí více pasujících možnosti (rock, pop), u některých je třeba swingovat nebo měnit těžké doby (jazz, blues). Geniální je opravdu rozpoznání 3/4 a 4/4 taktu - u delších běhů sice Trio v případě 3/4 zaváhá a nabídne mi 4 doby, ale to se dá neuvěřitelně snadno "napravit" přetočením do stylů 10-12.
Zvuk basy i bicích je vyrovnaný a poslouchá se dobře - co žánr, to zřetelný rozdíl jak v basové, tak bicí lince. Použité samply bicích jsou hodně různorodé, nechybí perkuse, metličky v jazzu atd. Při delších bězích dokonce Trio v průběhu groovu jemně obměňuje jejich variace, což jsem upřímně ani nečekal. Nudné "bum-čvacht" tedy rozhodně nečekejte.
Po zapojení celku do lampáče pouze přes výstup AMP jsou basa i bicí pořád velmi dobře poslouchatelné! Čekal jsem nějaké drastické zahuhlání, ale nekonalo se. Po zapojení dvou výstupů (výstup MIXER do monitorů) se bicí ještě víc projasní, není to tu tedy nadarmo.
Sluchátkový výstup je pro trénink uspokojivý, ale bez malého dopingu v podobě pedálů / multiefektu zapojeného před nečekejte zázraky.
Zabudované efekty bez možnosti jakékoli editace vám nedají bůhvíjaké uspokojení. Zvlášť u rocku a blues chybí alespoň minimální ekvalizace - je to holt jen takové ploché, bez šťávy (které si každý z nás stejně dopřává trochu v jiném množství). Pro potěchu ucha jsem si před Trio ještě zapojil Zoom G3 - a hned to naskočilo!
Toliko ve zkratce k prvním dojmům k Triu - za pár dní doplním další postřehy mezi recenze...
Toliko ve zkratce k prvním dojmům k Triu - za pár dní doplním další postřehy mezi recenze...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Krátký dotaz pro majitele Tria:
Nahraju Part1, žánr třeba Rock a při přehrávání zjistím, že se k tomu hodí nejlíp Style 2. Pak nahraju Part2 a opět při jeho přehrávání kroucením zjistím, že nejlepší je nikoliv Style 2, ale Style 4.
Jde Triu nějak vnutit, aby si to pamatoval? Tj. aby v tomto případě přehrával Part1 stylem 2 a Part2 stylem 4?
Samozřejmě v rámci žánru (Genre), tady si nedělám iluze, že by to šlo.
Nahraju Part1, žánr třeba Rock a při přehrávání zjistím, že se k tomu hodí nejlíp Style 2. Pak nahraju Part2 a opět při jeho přehrávání kroucením zjistím, že nejlepší je nikoliv Style 2, ale Style 4.
Jde Triu nějak vnutit, aby si to pamatoval? Tj. aby v tomto případě přehrával Part1 stylem 2 a Part2 stylem 4?
Samozřejmě v rámci žánru (Genre), tady si nedělám iluze, že by to šlo.
Když nezměníš žánr, tak si pamatuje poslední nastavení (třeba jiné, než se na první nastavilo pří nahrávání). Takže dobrá zpráva, kterou jsi ani nečekal
Teď možná špatná- při zahrání stejné věci se ne vždy spustí stejný doprovod. Mám problém s "ploužáky" typu Knockin on heavens Door, je nutno pak zastavit a pustit znovu po sepnutí ALT u tempa, někdy se ale po sepnnutí ALT tempo nezpomalí na polovinu, ale zdvojnásobí a nelze to dopředu nastavit jako např. žánr. Škoda přeškoda jako u toho, že nejde spustit bicí bez zadání akordu (bez basy) tak, aby pak v dalším partu šlo spustit obojí..Myslím přes FS3X.
Díky, první část potěšila, druhá už míň. Je možné dosáhnout stejného doprovodu alespoň u "rovného" beglajtu?
Plánoval jsem to tak, že bych měl ve zpěvníku u skladeb poznamenán Genre+Style a při živém hraní bych už to jen nastavil a doprovod by pak byl vždy stejný.
Plánoval jsem to tak, že bych měl ve zpěvníku u skladeb poznamenán Genre+Style a při živém hraní bych už to jen nastavil a doprovod by pak byl vždy stejný.
Opět tě zklamu. Funguje to tak, že si přednastavíš žánr a zahraješ jako nahrávání song a po opětovném sešlápnutí se spustí doprovod, který nejde předem určit ! V rámci žánru...Prostě ten STYL nejde předem nastavit, ten se spustí sám a podle vlastního uvážení krabičky, musíš ho upravit až dodatečně.
Rozumím, takže takový blackbox s překvapením, kdy netušíš, co z něj vlastně vyleze 
Myslím, že toho chcete po jedné malé krabičce už trochu moc - už takhle má funkcí a ovládacích prvků na dva další pedály... Kvákajici metal distortion s pětipásmovým EQ a shimmer reverbem taky nenacpete do jednoho plechu 
Pravda je, že u některých sledů akordů Trio nabídne trochu "random" řešení v podobě stylu, i pokud ho dvakrát zahrajete stejně - je to tak odhadem ve třetině až polovině případů. Ale ruku na srdce - zahrát něco dvakrát absolutně stejně (timing, intenzita uderů, tempo, přechody atd.) je taky oříšek.
Řešení je jednoduché - na Triu vyladit groovy, které jsou optimální, a nahrát je do looperu a lá RC-3 nebo Jamman, kde lze uchovat vícero stop a lze přepínat mezi nimi. One man show s Triem je omezené, přece jen je to víc trenažér než performance pedál. Ale inspirace má habaděj...
Pravda je, že u některých sledů akordů Trio nabídne trochu "random" řešení v podobě stylu, i pokud ho dvakrát zahrajete stejně - je to tak odhadem ve třetině až polovině případů. Ale ruku na srdce - zahrát něco dvakrát absolutně stejně (timing, intenzita uderů, tempo, přechody atd.) je taky oříšek.
Řešení je jednoduché - na Triu vyladit groovy, které jsou optimální, a nahrát je do looperu a lá RC-3 nebo Jamman, kde lze uchovat vícero stop a lze přepínat mezi nimi. One man show s Triem je omezené, přece jen je to víc trenažér než performance pedál. Ale inspirace má habaděj...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
....víc trenažér než performance pedál, 30-50% jiných doprovodů - 100% souhlas ! Ne, že bychom chtěli po pedálu moc, to jen uvádíme na pravou míru tvrzení z testu P.Marcela, že je požehnáním pro One man show. To není, na to by musel mít větší možnosti detekce správného stylu i ovládání a partů. Podle mě Trio dobře identifikuje tempo u středních a rychlejších songů, přidělování stylů je víceméně náhodné (otázka SW nebo limitu krabičky?) . Podle mě to ve skutečnosti hra neovlivňuje. Zkoušel jsem to různě, od hraní odpovídajícího stylu doprovodu akordů až po hraní jen na doby a na výsledku (reakci Tria) to nic nezměnilo. Nebo že by jen chyba SW a bude nová verze..? Uvidíme
. Myslím ale, že tohle je opravdu průkopník a vznikl nový typ pedálů, který budeme všichni na doma potřebovat. Jako inspiraci, jako rychlého pomocníka na předvedení naší představy o songu ostatním v kapele, jako pohodlný a pohotový trenažér na sola . Na bazaru se bude prodávat až když se budou vyrábět nové a vylepšené modely tohoto typu pedálu.
Jestli máš looper a trochu času, tak by to šlo elegantně ověřit eliminací lidského faktoru. Nahrej čistou kytaru do looperu a pak to z něho zkus opakovaně naučit Trio. Pokud dá při stejném zdroji signálu různé výsledky, je to jasné, buď chyba SW nebo záměr.grock píše: Podle mě Trio dobře identifikuje tempo u středních a rychlejších songů, přidělování stylů je víceméně náhodné (otázka SW nebo limitu krabičky?) . Podle mě to ve skutečnosti hra neovlivňuje. Zkoušel jsem to různě, od hraní odpovídajícího stylu doprovodu akordů až po hraní jen na doby a na výsledku (reakci Tria) to nic nezměnilo. Nebo že by jen chyba SW a bude nová verze..? Uvidíme.
Takhle jednoduché to není, jak i výrobce zdůrazňuje, je velmi důležité, kdy přesně sešlápneš pedál do play modu ( z modu nahrávání) a tomuto lidskému faktoru se vyhnout nelze.
P.S.
Když se na FS3X sešlápne DOWN, posouvá se krokově STYL nahoru, pokud se DOWN podrží, postupuje STYL dolů. Takže jde ovládat jedním swichem oba směry.
P.S.
Když se na FS3X sešlápne DOWN, posouvá se krokově STYL nahoru, pokud se DOWN podrží, postupuje STYL dolů. Takže jde ovládat jedním swichem oba směry.