Multi band compressor jeko Plug In

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
kralda

Multi band compressor jeko Plug In

Příspěvek od kralda »

Dobrý den, poradil by mi nějaký hodný člověk jen stručně:
1 kde stáhnou Plug In - Free verzi multi band compressoru??
2. Jestli to cítím to tak dobře, že po té, co si smíchám určitý počet skladeb, proženu je vším možným (snad i maximilizérem) , podle uší je vyvážím, aby hrály všechny stejně a znormalizuji je, tak bych je (alespoň zlehka) prohnal ještě právě tímto více pásmovým compressorem – stejným presetem (abych moc nezmačknul dynamiku skladeb) abych ještě dorovnal, to co uniklo uchu a písničky zněly skutečně stejně. Moc děkuji za odpověď – jsem moula, co nic neví, ale hudbu má moc rád. Michal
Moc a moc všem děkuji. Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Multi band compressor jeko Plug In

Příspěvek od pavlii »

1: http://www.kvraudio.com/q.php?search=1&q=multiband
2: Takhle jednoduché to není. Hlavně se z toho procesu musí vyhodit normalizace; tu použít maximálně pro zesílení/zeslabení (offline) audio materiálu v jedné samostatné audio stopě (=nikoli tam, kde je už mix dvou a více stop!).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:1: http://www.kvraudio.com/q.php?search=1&q=multiband
2: Takhle jednoduché to není. Hlavně se z toho procesu musí vyhodit normalizace; tu použít maximálně pro zesílení/zeslabení (offline) audio materiálu v jedné samostatné audio stopě (=nikoli tam, kde je už mix dvou a více stop!).

P.
Opět moc děkuji a compressor si stáhnu. Jen nechápu toto: prvním parametrem compressoru je PRÁH od kdy začíná pracovat dle dalších nastavených parametrů. A jestliže se hlasitosti skladeb budou různit, tak tak se nejspíš stane (záleží na stylu hudby a mojí se to týká), že v některých místech prahu vůbec nedosáhnu. Asi žiju v mylné představě, že normalizací (cca 97%) nic nepokazím (samostatnou stopu před mixem, který pak tlačím co nejvíce k 0dB nurmalizuji). Ještě jsem se chtěl zeptat na dvě jednoduché otázky a na jednu složitější, ale vzhledem k tomu, aby to pomohlo i jiným lidem (sám tu taky témata pročítám) tak je raděj dám do samostatných témat. Moc a moc děkuji. Michal
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Normalizací se ale netlačí mix k 0 dBFS - k této hodnotě se "zarovnávají" pouze ty největší špičky. Normalizace nemá na dynamiku (a hlasitost) skladby žádný vliv, odpovídá pouze pootočení ovladačem hlasitosti. Nijak se nemění vzájemné dynamické poměry uvnitř.

P.

kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:Normalizací se ale netlačí mix k 0 dBFS - k této hodnotě se "zarovnávají" pouze ty největší špičky. Normalizace nemá na dynamiku (a hlasitost) skladby žádný vliv, odpovídá pouze pootočení ovladačem hlasitosti. Nijak se nemění vzájemné dynamické poměry uvnitř.

P.
Moc děkuji, ale tohle jsem jako jednu z mála věcí věděl, já se asi špatně vyjádřil. Špičky tam být musí, ale měl jsem na mysli výrazně vybíhající špičky, které jdou skoro až k 0 a přitom je vlastní stopa výrazně slabší. Moc se omlouvám, nějak jsem se do těch problémů zamotal a asi je míchám jeden přes druhý. Omlouvám se a děkuji. M.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nene - já to tak pochopil a přesně o tom mluvím. Za normálních okolností by tam být neměly - proto se u zpěvových mikrofonů používají pop-filtry například nebo zpěvák supluje "kompresor" prací s mikrofonem (oddalování/přibližování). Na toto je potřeba se zaměřit.

Zvuky založené na expresivitě - bicí a perkuse například - ale zase nemají to dlouhotrvající "tělo" a skládají se z občasných špiček - k nim ale pak není "zbytek výrazně slabší", takže se stopou se dá pracovat.

P.

kralda

Příspěvek od kralda »

pavlii píše:Nene - já to tak pochopil a přesně o tom mluvím. Za normálních okolností by tam být neměly - proto se u zpěvových mikrofonů používají pop-filtry například nebo zpěvák supluje "kompresor" prací s mikrofonem (oddalování/přibližování). Na toto je potřeba se zaměřit.

Zvuky založené na expresivitě - bicí a perkuse například - ale zase nemají to dlouhotrvající "tělo" a skládají se z občasných špiček - k nim ale pak není "zbytek výrazně slabší", takže se stopou se dá pracovat.

P.
Děkuji, chápu to a i přes pop foltr to holkám říkám, aby se snažily suplovat compressor. Za tuhe téma děkuji, teď mám větší problém s tím že jsem si z Tvého odkazu postahoval 4 multi band compressoy a ani jeden mi nejde - asi jsou 32bit. Tak si teď posílám po sítí cubase 5 a cubase SX, abych to vyzkoušel, jestli to vůbec jde. Já si vše napřed zkouším v jiných compech, abych noťas (který vše řídí - a v pohodě) si nezaflákal (jako už mnohokrát) vším možným. Jenže, co s tím nevím. Leda pak mastering dělat v C5. Asi mi nic jiného nezbyde. Moc děkuji ještě jednou a než se mi to přetáhne tak se kouknu ještě na ty maximalizéry, ale Free to bude asi taky problém. M.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“