Dobrý den, já se ptám jako trouba ale dočetl jsem se tady, že se lidé odvolávají na RMS a na Maximizéry a já nevím ani jedno, co je. RMS je něčeho hodnota.....ale čeho??? Maximizér je efekt, ale co vlastně dělá a jestli se dá něgde FREE stáhnout - Voxengo ho má placené.
Moc děkuji, Michal
Maximizer a RMS
Pravidla fóra
Maximizer a RMS
Moc a moc všem děkuji. Michal
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Maximizer a RMS
Viz můj odkaz na multiband kompresory - KVR stránka je databáze plug-in modulů, takže najít tam kopu maximizerů nebude problém 
RMS je "průměrná energie audia", v zásadě vyjádřená jako obsah plochy vymezené audio křivkou. Čím je menší dynamika signálu (=méně špiček), tím je RMS (a i subjektivní celková hlasitost) větší. RMS se zvyšuje/snižuje pomocí dynamických efektů - kompresor, expander, maximizer. V kostce asi tak
P.
RMS je "průměrná energie audia", v zásadě vyjádřená jako obsah plochy vymezené audio křivkou. Čím je menší dynamika signálu (=méně špiček), tím je RMS (a i subjektivní celková hlasitost) větší. RMS se zvyšuje/snižuje pomocí dynamických efektů - kompresor, expander, maximizer. V kostce asi tak
P.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Efektivn%C3%AD_hodnotakralda píše:... RMS je něčeho hodnota.....ale čeho???...
Těch vzorečků se nelekej a prohlídni si na obrázku sinusovky kótu č 3 (v kroužku).
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
Děkuji, pochopil jsem to, jen jsem nepochopil, co vlastně dělá ten maximizérpavlii píše:Viz můj odkaz na multiband kompresory - KVR stránka je databáze plug-in modulů, takže najít tam kopu maximizerů nebude problém
P.
M.
Moc a moc všem děkuji. Michal