Výber procesoru / efektov / komba ... do 4000€

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Faesh
Nový uživatel

Výber procesoru / efektov / komba ... do 4000€

Příspěvek od Faesh »

Zdravím . Po dlhšom vahaní som sa rozhodol začať hrať na gitare a potreboval by som poradiť ohladne "gearu" .
Kedže nemam žiadne skusenosti s hranim na gitare tak som sa rozhodol napisať sem (dufam ze spravna sekcia
)

Moja predstava o nejakom tom "starter pack-u" je že by mal obsahovať prislušenstvo s ktorým bude možné nahrať schopny zvuk . (niečo ako toto ) . Moj budget na prislušenstvo je +/- 4000 euro , viac asi do žačiatku niesom ochotny investovať , myslim ze by to mohlo stačiť (pc , gitara , efekty , audio vystup ... ) . Gitaru mam vybratu , IBANEZ RG8 white , na ostatne veci ma zaujima nazor skusenejšich :)
Obrázek

Ked som sledoval svojich oblubenych interpretov , vačšina použivala Axe Fx vo svojom setupe . Niečo som si vygooglil , boli na to všeliake reviews . Mna by zaujimalo či cez to dosiahnem kvalitny zvuk dostatočny na nahravanie alebo či sa mi za tu cenu oplati kupit niečo ine .
Naposledy upravil(a) Faesh dne 4.05.2015 9:37, celkem upraveno 1 x.
filo01

Re: Výber procesoru / efektov / komba ... do 4000€

Příspěvek od filo01 »

Faesh píše:Zdravím . Po dlhšom vahaní som sa rozhodol začať hrať na gitare a potreboval by som poradiť ohladne "gearu" . Kedže nemam žiadne skusenosti s hranim na gitare tak som sa rozhodol napisať sem

Vítej na fóru, Axe samozřejmě dobrý (závidím ti rozpočet), ale jdeš na to úplně ze špatného konce. Celý řetězec by měl být vyvážený a nejslabším článkem budeš (bez urážky) ty. Možná pár měsíců, možná pár let, možná navždy. Ani superdrahý gear z tebe kytaristu neudělá, podle mě je to v případě začínajícího hráče lití peněz do kanálu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jako "starter pack" bych si zvolil běžnou šestistrunnou elektrickou kytaru s malým kombíčkem a k tomu např. roční intenzivní kurz hraní na kytaru pod dohledem učitele, a současně s tím třeba i kurzy nahrávání a zpracovávání zvuku: kytara > PC > software > internet/CD. 8)
José

Příspěvek od José »

Takových kroutítek neukočíruješ, když začínáš a bude tě to odvádět od hraní na kytaru ke hraní s čudlítky, takovéhle mašiny jsou přesně pro ty, co vědí co chtějí. Když dodržíš wikxzenův postup (včetně počtu strun), budeš něco poslouchatelného nahrávat výrazně dřív.. (zkrátka to je jako kdybys se chtěl učit řídit na dodge viperu -> pravděpodobnost, že se zabiješ někoiksetkrát vyšší než že se naučíš řídit..)
Faesh
Nový uživatel

Příspěvek od Faesh »

filo01 píše: nejslabším článkem budeš (bez urážky) ty
samozrejme stým počitam , práve preto chcem investovať do zvuku čo najviac . Kedže len začinam ten
zvuk bude (je) cez kombo nap*** , čo ma troška pravdupovediac demotivuje .
José píše:pro ty, co vědí co chtějí.
Ja si myslim že v tomto mám na 110% jasno už dlhu dobu , pride mi to zbytočne kupovať niečo čo vlastne nakoniec ani nebudem chciet hravať , Namiesto toho by som radšej kupil nejaky gear na urovni ktorý mi bude stačiť aj nabližšich pár rokov .
wikxzen píše:Jako "starter pack" bych si zvolil běžnou šestistrunnou elektrickou kytaru s malým kombíčkem a k tomu např. roční intenzivní kurz hraní na kytaru pod dohledem učitele, a současně s tím třeba i kurzy nahrávání a zpracovávání zvuku: kytara > PC > software > internet/CD. 8)
Doma mám Schecter OMEN 6 aj s kombom ale to nieje to "prave orechové" na progressive / djent . Ohladne učitelov ... nemyslím si že je to nutné , viem akym smerom sa chcem uberať . Svoju vyuku na gitare by som skor chcel zamerat primarne na proti-rytmy , palm-muty , praca s audiom .

budem sa opakovať
- hlavne by som sa rad dozvedel čo si myslite o AXE FX . Stoji to za tie peniaze ?
- neda sa za tie peniaze zobstarať taky zvuk a pripadne niečo ušetriť ?
- čo všetko by som mal mať vratane Axe FX aby som mohol nahravať kvalitny zvuk ?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“