nebudu moc zdržovat, ale pročetl jsem si tucet stránek. Na každé píší něco jiného, a proto po 3 měsících jsem se rozhodl, že napíšu. Protože možná budu vypadat jako blbec, ale aspoň tomu budu rozumět. Tak tedy k věci.
Hraji na klavír necelých 12 let. Mám doma piano a synthenzátor. Hudba mě ale natolik chytila, že jsem se rozhodl, že si ji chci začít nahrávat. Mám strašně moc nápadů a už i podkladů v hlavně na zpěv a hudbu. O letních prázdninách kupuji nový synt Korg KROME 73. V možnost by šel ještě KROSS, ale úžasné strings, lead a piana + obrazovka mě dostala. Jako program mám FL STUDIO, ale to je asi tak poslední, co vím a dále potřebuji vaši pomoc.
Chci prostě nahrávat písničky doma (kytary, zpěv, klavír, maximálně bubny) a potom jezdit vystupovat jako DUO, kde budu já a zpěvačka po plesech a takhle, neboť jsem viděl, že se to dá natáhnout i do synťáků přes SD kartu, myslím audio.
O tom jak hrát mám přehled, ale o tom jak to zařídit vůbec, ale uplný amatér nejsem. Proto se chci zeptat jestli by nebylo lepší si pořídit mix pult místo externí zvukovky, protože jsem slyšel že tam si můžu upravovat hlasitost a jiné efekty při live hraní. A popřípadě jaký mix pult a jestli opravdu mám pravdu.
Další problém jsou mikrofony. Bohatě by stačil jeden na zpěv a popřípadě druhý na nahrávání akustické kytary. Jde mi hlavně o zpěv. Takže kvalitní, ale ne zbytečně předražený.
Potom "dobré" reproduktory na živé i domácí hraní. Prosím poraďte, neboť stejný problém.
Samozřejmě stojany, pop filtry taky něco stojí vím o tom, ale to už jsou drobnosti. Maximálně bych za toto vše (mix pult/zvukovka, reprobedny, mikrofony) dal 20k.
P.S: Opravdu se nezlobte jestli tu píši jako někdo, kdo tomu nerozumí (je to tak), ale doufám, že mi to někdo poradí