Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Pravidla fóra
Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Data k preampům určeným k zabudování do lubu asi nebude snadné sehnat. Můžu doporučit externí Headway EDB nebo EDM, ale je to cenově raketa. Nicméně, impedance se dá přepínat a se slabým snímačem, který Fishman PRO EQ zesílil jen s gainem úplně na doraz si Headway poradí s velkou rezervou.
Tak jsem se dnes pustil do vyzkoušení kombinace magnetického snímače v otvoru a aktivního piezo systému (L.R. Baggs element active) barva zvuku fajn, ten magnet tam dodal barvu kterou to piezo nemá takže celkově příjemný zvuk ale dost se seslabila hlasitost. Spojené jsem to měl - živý z magnetu s živým z pieza tak samo stínění. Takže díky slabšímu signálu odpojeno. Pěkně to hrálo když jsem měl každý z těchto snímačů v jiném vstupu v kombu ale to je pro mě v praxi nepoužitelné, střídám nástroje a potřebuju vypínací jack a někdy využívám druhý vstup z komba pro jiný účel.džetro píše:Pánové, objevil jsem na na Aliexpressu tohle, http://www.aliexpress.com/item/39-40-41 ... 91538.html pořád přemýšlím na kytaře o kombinaci pieza a magnetického snímače, mám tuto kombinaci - pasivní piezo + magnet na dvou rezofonikách (můj spoluhráč taky na dvou) a jsme spokojeni, jsou spojené živé vodiče z obou a stínění z obou snímačů a připájeno na jack samici v nástroji. Když mám v kytaře aktivní piezo s preampem a spojím to stejně, nebude to dělat bordel ? (ten magnetický snímač z Aliexpressu má volume a tone, tudíž půjde ubrat a namíchat poměr obou) zajímal by mě názor. Díky.
Magnetický snímač půjde asi do světa, hraje a vypadá pěkně.
Měl jsem trochu problém s nevyvážeností některých strun při ozvučení, konečně mám pilník na dna kobylkových drážek, srovnal jsem dno (bylo to trochu do oblouku a krajní struny hrály hůř) a je to super. Tak mám ze sebe radost
Závěr, na kytaru si Flanger nedám
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Ako je prosim na preape Fishman Presys 201 namontovany snimac? Je tam napevno, alebo sa da vymenit? A ak ano, tak ako?
Je tam napevno, aspoň v tom čínském. Snímač je ohebný a strká dírou v kobylce zevnitř z kytary ven.
Vyzkoušel jsem v kytaře 3 band EQ preamp Cherub GT2 a dost se mi líbí a to včetně funkce ladičky. Stál na Aliexpressu 21 USD. Před několika dny se tam vyrojily mraky GT3, což je vyšší model navíc s funkcemi Brilliance a Notch a ceny jsou ještě nižší. Jeden jsem zkušebně objednal.
Je naletovaný, ale není problém ho vyměnit.derick píše:Ako je prosim na preape Fishman Presys 201 namontovany snimac? Je tam napevno, alebo sa da vymenit? A ak ano, tak ako?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ano, napevno naletovaný...
Mě by zajímal tenhle dvojsnímačový Bband ale za ty prachy to zkoušet nebudu http://www.aliexpress.com/item/B-Band-A ... 13567.html 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Fishman Presys
Mám v nylonce konečně vestavěn freeshipingový dvacetidolarový alliexpressí Presys Blend.
Vzhledem k malé tloušťce těla se krabička vešla tipťop, z otvorů po původní porouchané aktivce se stal elegantní soundport
, který dokonce funguje jak má.
Spokojenost, hraje to dobře, za ty směšné peníze naprosto není co řešit, natož hledat mušky.
Dokonce se konalo velmi příjemné překvapení: mikrofon má ve zvuku mnohem výraznější vliv, než jsem čekal. Mimoto se mi tím potvrdil předpoklad, že mikrák je do nylonky obzvlášť vhodný.
Pokud někdo toužíte po ozvučení levnější kytary, do které se nebojíte říznout, jednoznačně doporučuju.
Vzhledem k malé tloušťce těla se krabička vešla tipťop, z otvorů po původní porouchané aktivce se stal elegantní soundport
Dokonce se konalo velmi příjemné překvapení: mikrofon má ve zvuku mnohem výraznější vliv, než jsem čekal. Mimoto se mi tím potvrdil předpoklad, že mikrák je do nylonky obzvlášť vhodný.
Pokud někdo toužíte po ozvučení levnější kytary, do které se nebojíte říznout, jednoznačně doporučuju.
| Cruel YT | Cruel sptf
2cherreda: Zvuková ukázka by nebyla?
PS: Jde mi o šum při nějvětším zesílení předzesilovače.
PS: Jde mi o šum při nějvětším zesílení předzesilovače.
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
Časem třeba ano, až budu něco demáčovat, naostro nahrávam na mikrák - piezzo do této kytary pro mě je spíš doplněk než nutnost.
Každopádně pokud řešíš takovou nuanci, tak lepší bude, když si Presys dojdeš vyzkoušet osobně někam na krám, osazuje se jimi dneska snad 8 z 10-ti kytar od 5 do 15 tis.
Každopádně pokud řešíš takovou nuanci, tak lepší bude, když si Presys dojdeš vyzkoušet osobně někam na krám, osazuje se jimi dneska snad 8 z 10-ti kytar od 5 do 15 tis.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jak se ti líbí to umístění?cherreda píše:Časem třeba ano, až budu něco demáčovat, naostro nahrávam na mikrák - piezzo do této kytary pro mě je spíš doplněk než nutnost.
Já vím, že si asi jinou možnost neměl - já to mám originál na akubase od Cortu, a je to ergonomicky úplně špatně ... na ruku i na oko.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Demáč není třeba. Stačila by třicetisekundová nahrávka ticha předzesilovače s volume úplně doprava (třeba wav uložený na uloz.to).cherreda píše:Časem třeba ano, až budu něco demáčovat, naostro nahrávam na mikrák - piezzo do této kytary pro mě je spíš doplněk než nutnost.
Mám originální šumící Fishman Prefix Pro a potřebuju se rozhodnout jestli budu bastlit a nebo ne ...
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
diogenes - za 20dolaru se rozhodujes, kdyz si s necim nespokojen? Jinak doporucuju vyzkouset na vic zvukovych udelatkach (napr. me na NB vsechno brumi jako prase na aparatu je klid)
cavli
- na ruku je to fuk, šereda na preamp nesaha (stejne jako ja), na to mame pedalboard
- na oko? u levne cinske tenke preklizkove nylonky?
šereda - stejne ses měkkej a měl sis nechat vydlabat jeste jeden ten soundport u patky
cavli
- na ruku je to fuk, šereda na preamp nesaha (stejne jako ja), na to mame pedalboard
- na oko? u levne cinske tenke preklizkove nylonky?
šereda - stejne ses měkkej a měl sis nechat vydlabat jeste jeden ten soundport u patky
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Na preamp s ladičkou se sahá minimálně při ladění, já tedy i při hře,hyenik píše:
cavli
- na oko? u levne cinske tenke preklizkove nylonky?![]()
a na oko jsem myslel pohled na knoby a displej, né jak to vypadá.
A i kdyby - proč to nedat na lepší místo ???
To Diogenes: Preamp sám šumět nebude. Šumět bude nějaký řetězec na jehož konci je reproduktor, nebo nějaký A/D převodník. Pokud ten řetězec nemáš identický, včetně nastavení, nic neporovnáš.
Jinak Fishmany prostě šumí ...
PS Jak vlastně třeba měníš poměr mikrofonu a pieza v tom tvým pedalboardu
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Čavlí, u toho předzesilovače určitě šumí nějaký tranzistor. Šum u mého originálního prampu za 7.500,- se objevuje už v poslední třetině zesílení. Bylo by hloupé vyhazovat dvacet dolarů za čínský preamp, když ho už někdo jiný má a může chování toho číňana jednoduše nahrát.
Ale i když se do toho nahrávání třiceti sekund ticha cherredovi nebude chtít, nic se nestane a já najdu jiné řešení.
Ale i když se do toho nahrávání třiceti sekund ticha cherredovi nebude chtít, nic se nestane a já najdu jiné řešení.
Kdy ty vlastne potrebujes menit pomer mikrofonu a pieza v tom svým vystupování?Čavli píše: Jak vlastně třeba měníš poměr mikrofonu a pieza v tom tvým pedalboardu
Hlavně když mám problémy s vazbou - někdy stáhnu mikro úplně. Stačí blbej prostor, odposlech, zvukař ...hyenik píše:Kdy ty vlastne potrebujes menit pomer mikrofonu a pieza v tom svým vystupování?Čavli píše: Jak vlastně třeba měníš poměr mikrofonu a pieza v tom tvým pedalboardu
Ale tos mi neodpověděl ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovedel jsem recnickou otazkou, protoze ja pomer nemenim nikdy.
Pouzivani mikrofonku na podiu přínáší mnohem časteji škodu než užitek (podobně jako hrabání do preampu).
Jestli mám dobře připravený a odladěný zakladni zvuk (např. ve spolupráci se zvukařema) dopředu, tak nic takového není potřeba.
Pouzivani mikrofonku na podiu přínáší mnohem časteji škodu než užitek (podobně jako hrabání do preampu).
Jestli mám dobře připravený a odladěný zakladni zvuk (např. ve spolupráci se zvukařema) dopředu, tak nic takového není potřeba.
Diogenes:
Čoveče, jestli šumí Prefix, nevidím jediný důvod, proč by nešuměl lowend bulk Presys, to snad ani nemá smysl zkoušet.
Počítám, že tak drahý preamp asi nemáš v nějakém levném pádlu, tak radši pořiď Baggs a šumák bude minimálně menší, ne-li dokonce skoro žádný. Co se týká záznamu, třeba si vzpomenu kousek nahrát na nylon, až budu kutit, samozřejmě nezávazně
, sorry, já radši už nikomu žádné vícepráce neslibuju, natož, když si je mám pamatovat.
Čavli:
Zde ses trochu kousnul na subjektivní nepodstaté blbině
, u mě jde o souhru více důvodů:
- Na místo původních děr se krabka ještě hůře vešla, tělo je tam o trochu užší, už takto musel kytarář trochu kuchat i vnitřní olubení, tahle stará Yamaha je fakt tenká.
- Z těch dírek zvuk skutečně trochu leze, takže bych je asi i tak chtěl zachovat.
- Vlastně mi to spíš vyhovuje, držím pádla "na klasiku", takže pak se to pod nadloktím neschovává a jak informovaně píše Hyenik, se kterým se v téhle problematice zcela shodnu, jednou nastavím a neřeším, akusetup jsem si za ty roky vychytal pro svoje potřeby lépe, než jak by mi dovolila jakákoli onboard aktivka. Základem je, že v pedalboardu mám Auru Spectrum, takže ladičku 10x lepší, ta v Presys je spíš taková provizorně nápomocného rázu.
Mimoto díky Auře mikrák na koncertu vůbec nepoužívám a ani nechci, tedy ani u nylonky s tím nepočítám, pojede jen piezzo. Model Presysu se zabudovaným mikrákem jsem zvolil kvůli pantoflovému žvýkání nových skladeb, kdy bude nylonka znít trochu přirozeněji - jsem zpravidla líný zapojovat cokoli navíc, ať je to mikrák či pedalboard.
Hyenik:
Žádám veřejnou omluvu za takřka fyzické napadení! Jaká Čína? Cccccc! Je to vynikající, vyhraná, vyzrálá, prapůvodní a ano, nebojím se dokonce říct VINTAGE Ko-re-a, ty drzý hochu!
A jak víme, to naši mladí dneska na bazaru cení, stačí se probrat Cortama, jak si kdejaký dobou zhňuplý prodejce sám ocení svoje odřené pádlo větou "ještě stará dobrá Korea, žádný současný čínský šunt".
Druhý soundport? Hm, jsem se na to... ta mikronuance kdesi na basech mi za dalších min. 600 nestojí.
Čoveče, jestli šumí Prefix, nevidím jediný důvod, proč by nešuměl lowend bulk Presys, to snad ani nemá smysl zkoušet.
Čavli:
Zde ses trochu kousnul na subjektivní nepodstaté blbině
- Na místo původních děr se krabka ještě hůře vešla, tělo je tam o trochu užší, už takto musel kytarář trochu kuchat i vnitřní olubení, tahle stará Yamaha je fakt tenká.
- Z těch dírek zvuk skutečně trochu leze, takže bych je asi i tak chtěl zachovat.
- Vlastně mi to spíš vyhovuje, držím pádla "na klasiku", takže pak se to pod nadloktím neschovává a jak informovaně píše Hyenik, se kterým se v téhle problematice zcela shodnu, jednou nastavím a neřeším, akusetup jsem si za ty roky vychytal pro svoje potřeby lépe, než jak by mi dovolila jakákoli onboard aktivka. Základem je, že v pedalboardu mám Auru Spectrum, takže ladičku 10x lepší, ta v Presys je spíš taková provizorně nápomocného rázu.
Hyenik:
Druhý soundport? Hm, jsem se na to... ta mikronuance kdesi na basech mi za dalších min. 600 nestojí.
| Cruel YT | Cruel sptf