Line6 DT25/50 Zkušenost

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
kos99

Re: Line6 DT25/50 Zkušenost

Příspěvek od kos99 »

po mém prodeji DT jsem měl ještě jednu zkušenost s DT25
jeden zdejší kolega si jej pořídil a do roka mu to 3xvyhořelo komplet ??? :(/
a na Kytarách.cz dost problém jim vysvětlit že už tomu prostě věřit nelze ....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

To je hlavně cenná zkušenost pro toho komu si to prodal. :))
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
kos99

Příspěvek od kos99 »

neprodal odnesl jsem to pořádnému lampáři ten objevil uplně uvolněné patice a špatně nastavený bias který byl z kytar.cz nastaven na více než dvojnásobek což tedy pokládám za chybu jako hrom ...
navíc jsem se dozvěděl že tohle vlastně není plná lampa ale kompletní tranzistorový předek s lampovým koncem a ta malá 12AX7 je tem jako budič pro konec..
no ted to hraje dost dobře má to i větší dynymiku než původně slabina byla odstarněna a stejně přemýšlím o prodeji nějak mi to k srdci nepřirostlo ...počkám čas ukáže ... kolega začal taky pochybovat zda se to vyplatí vubec vlastnit ... zvuk je skvělej ale až se jednou odporoučí něco v předzesilovači asi bude navěky ámen ...:(
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Tak nevím proč nahoře píšeš po mém prodeji DT.
Nicméně je to tak jak píšeš je tam deska z poda hd a lampový konec.Měl jsem to taky u lampáře my jsme nastavili teda bias výše než je doporučená hodnota což je tuším 28 já mám 34 a má to větší koule je to potřeba trochu udoladit na ucho co komu sedí,dopoporučení vyřezat nad Lampama odvětrávání bo se to tam hodně peče.
Nikde jsem nepostřehl ,že by to prezentovali jako celolampu.Což třeba některé firmy vyrábějící plnolampáče klidně hlásají a pak to s čistokrevnou lampovou zaležitostí taky moc nemá co společného.Ale stejně důležitější je výsledek ne prostředek.Někdo volí cena/výkon někdo holda má nato si koupit aspoň dva aparáty a vozit je.
To že jsou kusy na prd z nějaké série je prostě dneska tak.
My jsme před nedávnem třeba řešili PAčko od KV2 Audio kdy jedna bedna stojí 80.000.- a začala nám hořet.Špičkově navržená ,sestavená ale dostaly blbou várku kondů které vytekly na desku.Všechno se dnes ohlídat prostě nedá.
NIcméně už jsem s tím přehrál některé butique aparátky.Ale to nastavování je blázinec.Ale zase řídit potenciometrem tone na variaxu ovladací prvek drive tubescreameru v řetězci na podu je slušná úchylárna.Musí to mít člověk rád..."))
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Ahoj všem :)
Dlouho jsem tady nebyl, ale mám problém se kterým jste se možná potkali....
Po menších trablech, kdy jsem musel zajet k Thomanovi vyměnit DT50 jsem hned odjel na servis a nechal vyměnit lampy a nastavit bias nad 30, jak zmiňuje Vladan. DT hraje skvěle. Na kanálu A mám čistý zvuk a na B mám zkreslený a fakt to hrne krásně.
K tomu mám přes origo L6Link (cca 12m) připojený POD HD500.
Popíši jen řetězec zkreslenýho pro příklad: zkreslení dělám na zesáku a na PODovi nemám ani simulaci zesilovače, ani předzesilovač, jen volume pedal, wah a noise gate.
Můj problém, kterej mne fakt vytáčí, že když přepínám na PODovi zvuky, tak to má náběh se zpožděním...a já si s tím nevím rady.
Doplňuji, že vše mám poslední upgrade.
Pokud jsem používal jednokanál lampáč a vše měl na PODovi, tak tam žádné zpoždění nebylo...
Tož jsem z teho volaako zmetený :roll:
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Pošli patch vyzkouším to na svém stroji
tlouki

Příspěvek od tlouki »

Používám sestavu Line 6 DT 25 + POD HD 500, propojenou L6 Link a orig. Line 6 reprobox.

Pokud někdo víte, poraďte mi jak požívat wah, aby mi se příliš nezvýšila hlasitost při sepnutí wahu na Podovi. Když sníženou hlasitost uložím do paměti, je málo razervy hlasitosti na hraní bez wahu.

Další dotaz: když na Podu nastavím na 4. stránce Stack Power Amp, po vypnutí a opětovném zapnutí Poda je na 4.stránce nastaveno Combo Power Amp.

Díky za odpověď a radu.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Pokud se to propojí L6 Link tak se to nadetekuje samo.Já jsem to vždy propojil pak první zapnul poda a pak až DT25.Pokud máš hlavu nastaví se tam stack power amp,pokud kombo tak combo power amp.Myslím že i když to uložíš do presetu tak při prvním spuštění se to nastaví tak jak to nadetekuje L6 Link zkus přepnout po zapnutí patch pak by se to mělo přepnout podle toho co máš nastaveno v patchy pokud to teda není globální to už si přesně nepamatuju.Pokud něco nefunguje zkus přeflashovat poda.

S tím wahem jsem přesně nepochytil o co jde?
tlouki

Příspěvek od tlouki »

Díky za radu! Už jsem přišel na to, jak nastavit Wah, pomohly mi videa na Youtube. Teď však řeším instalaci nerezové mřížky místo zadního deklu, z důvodu odvodu tepla z elektronek. Máte někdo zkušenost s vyřezáním otvorů v přední části hlavy DT 25, aby teplo mohlo snadno unikat ?
torst

Příspěvek od torst »

mám zkušenost s týmž zásahem u Englu Thunder :
http://torst.rajce.idnes.cz/Engl_Thunde ... lni_desce/
Ale moc to nepomůže. Jestli jsou lampy dolu, chassiss se bude stejně přehřívat. Snad ventilátor ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
malik.sx

Příspěvek od malik.sx »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si line 6 DT50 212 a pod hd500x. Paráda, ale když přepínám mezi efekty, fakt brutálně to mezi přechodem lupne, nevíte prosím proč? Ještě otazka ,vyplatí se kupovat l6 link cable nebo postaci klasicke xlr, jestli je tam nějaký extremni rozdil. A ještě některé efekty vůbec nefungují a některé jsou extrémně nahlas další zase potichu, musím to nějak nastavit v setupu nebo je to tak normální a každý prednastaveny efekt si musim upravit jednotlivě. Díky moc za každou radu
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“