Kytary Schecter
Pravidla fóra
Re: Kytary Schecter
přesně kvůli b) seru na floydy a dvouzvraty...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Tak jeden z důvodů, proč se dívám po levné kytaře s Floydem je i ten, že bych si ji chtěl vyzkoušet v "ostrém provozu". Co se toho používání týče, tak sice cvičím denně poměrně dost (klidně 4-5 hodin), ale toho jednozvrata co tam mám skoro nepoužívám. Ale rozhodně jsou situace, ve kterých ho využiju a naopak než podladění bych ocenil nadladění.
Mnjn, je to jako se vším. Celý systém tremolo + zámky je namáhaný a pokud se ošidí materiál, je celý floyd spíš pro zlost a trápení. Já jsem zkusil čínský floyd pouze jednou a s jasnou vizí výměny do půl roku za Schaller, ale u kamarádů jsem ledasco opotřebovaného už viděl a něco řešil s kytaráři. Jinak jsem měl orig. FloydRose, Schaller a Ibanez low profile 6 a 7, které při troše péče fungují roky (stačí občas vyčistit). Jenže je to drahota a chápu, že si to někdo nechce či nemůže koupit.anmelden píše:přesně kvůli b) seru na floydy a dvouzvraty...
| Cruel YT | Cruel sptf
Zdravím, zrovna se koukám po nové kytaře v ceně okolo 20 tisíc a dost jsem se zakoukal do Schecterů. Konkrétně mě zaujal Banshee 6 FR, který je teď na music city zlevněný na 18tis. Máte s tímhle kouskem nějaké zkušenosti? Zajímalo by mě hlavně jestli bude držet ladění i po blbnutí s FR.
odkaz na music-city : http://www.music-city.cz/schecter-bansh ... 32216.html#
Videorecenze :
odkaz na music-city : http://www.music-city.cz/schecter-bansh ... 32216.html#
Videorecenze :
mel sem par schecteru a prijdou mi uplne stejny jako esp ltd - vetsinou vypadaj moc pekne, maj slusnej hardware ale hrajou onicem (oproti tomu, co de zaty prachy sehnat)
kdyz bude FR serizeny, tak drzet bude (ikdyz je to proste klasa FR, taky mi prijde naprd
vymazlil sem se na floydech od ibaneze)
mozna chytis dobrej kousek, mozna se spokojis stim, ze to hraje, kazdopadne za 20k na bazaru bys udelal duru do sveta
kdyz bude FR serizeny, tak drzet bude (ikdyz je to proste klasa FR, taky mi prijde naprd
mozna chytis dobrej kousek, mozna se spokojis stim, ze to hraje, kazdopadne za 20k na bazaru bys udelal duru do sveta
Jen doufám, že ji někde neuvidím, aby mě nezačly napadat blbosti....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
warhawk
- Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk
Zdarec, musim se podělit o dojmy z mé nové bestie jménem Schecter Blackjack ATX C1 Vampire red satin
Specifikace:
Fretboard Radius: 14” (355mm)
Guitar Colors: Vampyre Red Satin (VRS)
Scale: 25.5” (648mm)
Thickness: @ 1st Fret- .787” (20mm)/ @ 12th Fret- .866” (22mm)
Country of Origin: South Korea
Nut: Graph Tech XL Black Tusq
Construction: Set-Neck w/Ultra Access
Nut Width: 1.653” (42mm)
Body Material: Swamp Ash
Truss Rod: 2-Way Adjustable Rod w/ 5/32” (4mm) Allen Nut
Top Contour: Arched Top
Bridge Pickup: Seymour Duncan BlackOuts AHB-1
Binding: Black Multi-ply
Neck Pickup: Seymour Duncan BlackOuts AHB-1
Neck Material: Maple 3-pc
Controls: Volume/Volume/Tone/3-Way Switch
Fretboard Material: Ebony
Battery Compartment: 9-volt Clip-in Battery Compartment
Inlays: Glow In The Dark Side Dot Inlays
Tuners: Schecter Locking
Frets: 24 X-Jumbo
Bridge: TonePros T3BT TOM w/ String Thru Body
Neck Shape: Thin ‘C’
Knobs: Metal Knurled w/ Set Screw
Hardware Color: Black Chrome
Zpracování:
Po rozbalení krabice jsem čuměl jak péro. Kytara skvělě seřízená dohmat na 12 pražci 2mm a radius krku 0,25. Pouze to zdravé lehounké zazvonění pražců při fakt silném úhozu. Vše dotažené namazané a seřízené oktávy. Ostatní části naprosto perfektní. Na kytaře byly natažené struny asi 10tky podle výrobce Ernie ball. No ty přepravní hned šli do pryč a místo nich nové taktéž Ernie ball 10tky na zkoušku. Snímače dobře výškově nastavené. Krk ultra thin C, takže skvěle padne do ruky.
Zvuk a hratelnost:
Kytara mi hned padla do ruky, díky klenutí na topu. Krk má perfektní tvar, který hned padne do ruky. Kytara je osazena snímači SD Blackouts AHB 1. není třeba představovat. Jsou to aktivní zabijáci. Měl jsem trochu obavy, že znehodnotí zvuk bahenního jasanu, ale vůbec ne. Je prostě při hi gainu slyšet stále super attack, dynamika a konkrétnost. Čistý zvuk je taktéž super. Měl jsem na výběr jestli mahagon nebo bahenní jasan. Vzal jsem bahenní jasan pro svoji otevřenost a čitelnost. Po zapojení do Engl fireball 100 jsem si málem sedl na zadek. Kejtra má perfektní hutné basy, vyvážené a neuřvané středy, brilantní výšky. Možná Mahagon by byl s blackoutama takovej lehce zahuhlanější, ale to je osobní věc každého jedince. Někdo rád holky, jiný zase vdolky.
Shrnutí:
Kytara je sice kapánek dražší, ale poměr cena/výkon je jasná volba. Tahle kytara díky tělu z bahenního jasanu zvládne jak blues, rock a hard rock. Pokud dodáte hi gain tak se z ní stává masakrální metalová mašina. Pokud podladíte, je to nekompromisní bestie pro metalcore, death, black atd. Všem metalovým řezníkům doporučuji....
pár foteček:
Specifikace:
Fretboard Radius: 14” (355mm)
Guitar Colors: Vampyre Red Satin (VRS)
Scale: 25.5” (648mm)
Thickness: @ 1st Fret- .787” (20mm)/ @ 12th Fret- .866” (22mm)
Country of Origin: South Korea
Nut: Graph Tech XL Black Tusq
Construction: Set-Neck w/Ultra Access
Nut Width: 1.653” (42mm)
Body Material: Swamp Ash
Truss Rod: 2-Way Adjustable Rod w/ 5/32” (4mm) Allen Nut
Top Contour: Arched Top
Bridge Pickup: Seymour Duncan BlackOuts AHB-1
Binding: Black Multi-ply
Neck Pickup: Seymour Duncan BlackOuts AHB-1
Neck Material: Maple 3-pc
Controls: Volume/Volume/Tone/3-Way Switch
Fretboard Material: Ebony
Battery Compartment: 9-volt Clip-in Battery Compartment
Inlays: Glow In The Dark Side Dot Inlays
Tuners: Schecter Locking
Frets: 24 X-Jumbo
Bridge: TonePros T3BT TOM w/ String Thru Body
Neck Shape: Thin ‘C’
Knobs: Metal Knurled w/ Set Screw
Hardware Color: Black Chrome
Zpracování:
Po rozbalení krabice jsem čuměl jak péro. Kytara skvělě seřízená dohmat na 12 pražci 2mm a radius krku 0,25. Pouze to zdravé lehounké zazvonění pražců při fakt silném úhozu. Vše dotažené namazané a seřízené oktávy. Ostatní části naprosto perfektní. Na kytaře byly natažené struny asi 10tky podle výrobce Ernie ball. No ty přepravní hned šli do pryč a místo nich nové taktéž Ernie ball 10tky na zkoušku. Snímače dobře výškově nastavené. Krk ultra thin C, takže skvěle padne do ruky.
Zvuk a hratelnost:
Kytara mi hned padla do ruky, díky klenutí na topu. Krk má perfektní tvar, který hned padne do ruky. Kytara je osazena snímači SD Blackouts AHB 1. není třeba představovat. Jsou to aktivní zabijáci. Měl jsem trochu obavy, že znehodnotí zvuk bahenního jasanu, ale vůbec ne. Je prostě při hi gainu slyšet stále super attack, dynamika a konkrétnost. Čistý zvuk je taktéž super. Měl jsem na výběr jestli mahagon nebo bahenní jasan. Vzal jsem bahenní jasan pro svoji otevřenost a čitelnost. Po zapojení do Engl fireball 100 jsem si málem sedl na zadek. Kejtra má perfektní hutné basy, vyvážené a neuřvané středy, brilantní výšky. Možná Mahagon by byl s blackoutama takovej lehce zahuhlanější, ale to je osobní věc každého jedince. Někdo rád holky, jiný zase vdolky.
Shrnutí:
Kytara je sice kapánek dražší, ale poměr cena/výkon je jasná volba. Tahle kytara díky tělu z bahenního jasanu zvládne jak blues, rock a hard rock. Pokud dodáte hi gain tak se z ní stává masakrální metalová mašina. Pokud podladíte, je to nekompromisní bestie pro metalcore, death, black atd. Všem metalovým řezníkům doporučuji....
pár foteček:
-
warhawk
Má někdo podobné zkušenosti? případně nějaké vychytávky k téhle kytaře, druhy vyzkoušených aparátů, strun apod. díky za každou info.
ty metalový tvary mě nikdy nebraly, ale takový ty retro kytary jsou fajn. jako třeba tohle:

Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
warhawk: Kurevsky závidím, asi taky nakonec zakotvím opět u Schectera.
Ty? Těžkospeed8 píše:warhawk: Kurevsky závidím, asi taky nakonec zakotvím opět u Schectera.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovšem toto je velmi vkusné - mručím uznalé hhhmmm...
Skoro to patří spíš do "Stratocaster - jaké se vám líbí".
Jasan, panečku... ani nevím, že z něj Sch. dělají celé tělo... pěkné a decentní v tom matu. Ohledně nějakých vychytávek asi není moc co řešit, kytara se nejspíš do půl roku celá trochu pohne a sedne si, tak s ní pak zaskoč k nějakému kytaráři na zkouknutí a seřízení. Teď je to předčasné, ale počítej, že časem se lak vyleští na exponovaných místech. Ale dá se relativně snadno přebrousit zpátky do matu, to Ti zde zkušení stavitelé poradí a nebo opět dát kytarářovi. Příp. pak můžeš nechat třeba jen zadek v matu a top nechat naleštit, kdyby Tě mat omrzel, s leskem by více vylezla kresba dřeva.warhawk píše:Zdarec, musim se podělit o dojmy z mé nové bestie jménem Schecter Blackjack ATX C1 Vampire red satin
PS: Ta výrazná kresba jasanu se mi taky vždycky líbila, mám z něj už druhou stavěnou kytaru, tuhle. Akorát jsem napodruhé zvolil jasan pouze top a zadek z mahagonu, taky to funguje dobře. Předek v lesku, zadek v matu.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
warhawk
Toto jsem zjistil, když jsem projížděl stránky Schecter. Původně jsem měl natipovanou starší verzy 2012 v barvě aged satin white, která má mahagon tělo, 3pcs javor krk, hmatník eben, snímače SD Blackouts AHB 1. zahrál jsem si na ní v Brně v Audioteku. Byla to síla a hodně hutnej zvuk, ale se středama hodně do basů a nebyla moc konkrétní. Na ten náš happy metal co s kapelou hrajemecherreda píše: Jasan, panečku... ani nevím, že z něj Sch. dělají celé tělo...
Krásná bestie ta tvoje sedma...zavidím. Musí to sekat jak sviňa...PS: Ta výrazná kresba jasanu se mi taky vždycky líbila, mám z něj už druhou stavěnou kytaru, tuhle. Akorát jsem napodruhé zvolil jasan pouze top a zadek z mahagonu, taky to funguje dobře. Předek v lesku, zadek v matu.
-
warhawk
Zdar tak jdu ještě znova porovnat toho mého Blackjacka s kámošovým Hellraiserem, protože si na tu mou zahrál a řekl, že to nemá ty koule jako jeho mahagon.. Ten jeho Hellraiser je mahagonovej tak uvidíme. Možná že tu červenou krásku ještě vyměním za blackjacka, který má mahagonové tělo/ krk javor. Ono obecně se swamp ash (bahenní jasan) moc na metalový řezačky nepoužívá..mám pravdu???
Abych byl upřímnej... moje zkušenosti jsou takové, že největší rozdíl ve zvuku dělá zesilovač/kreslítka... vyřadíme-li je a budeme testovat kytary, nejvíce charakter ovlivní snímače a poté konstrukce (typ kobylky, úhel zalomení strun v kamenech - ten dělá opravdu dost, šroubovaný/lepený krk, zapojení snímačů,...). Dřevo se projeví zejména na slabších snímačích... pokud tam dáme nějaká ultra high output humbuckery a budeme se bavit o tom, co se zvukem dělá dřevo, budou to už spíše takové drobné, takřka nepostřehnutelné nuance...
Jak jsem koukal na specifikace Blackjacka a Hellraisera, jsou to konstrukčně odlišný kytary, takže dřevo až takovej vliv na zvuk s těmi silnými HB mít nebude.
Jak jsem koukal na specifikace Blackjacka a Hellraisera, jsou to konstrukčně odlišný kytary, takže dřevo až takovej vliv na zvuk s těmi silnými HB mít nebude.
Osobně si taky myslím, že u takhle mrtě nařvaných snímačů jako jsou Blackouty je docela šumák z jakého dřeva je tělo kytary, ale nikomu neberu jeho názor
Na Blackouty jsem hrál, zvuk drsný, líbil se mi s mojí 6505+, ale takový dojem jsem prostě získal. Tak jako EMG 81. Na tytrubce plno videí do čeho všeho to borci nainstalovali a metlilo to pokaždé skoro stejně
Zesík opravdu udělá víc. Tak proč to tak moc řešit? To si musí každý zodpovědět sám.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
warhawk
Takže myslíte chlapci, že v případě toho blackjacka bude vzhledem k těm aktivům SD Blackouts zvuk při velkém zkreslení mezi jasanem a mahagonem téměř nerozpoznatelnej??? Mastim přes Engl Fireball. Žádný krabičky. Box Orfall Music 4x12 V30.
Na to si musíš odpovědět sám... půjč si od známého kytaru, píchni to do svého (případně i jeho) zesilovače a porovnej si zvuk. Pak napiš, co ti v tom zvuku chybí... pak ti poradíme... Ale pokud něco, určitě nemá cenu měnit celou kytaru, pokud ti vyhovuje, jak se na ní hraje
. Takže maximálně skončíš u výměny snímačů nebo koupení krabky. Jo a taky by stál za zvážení test se stejnýma a přibližně stejně starýma strunama (ty se ve zvuku taky projeví)
.
PS: Taky je dost možný, že ani známej si pořádně rozdílu ve zvuku nevšiml, ale chtěl si pochválit svou kytaru před tou tvou
.
PS: Taky je dost možný, že ani známej si pořádně rozdílu ve zvuku nevšiml, ale chtěl si pochválit svou kytaru před tou tvou
-
warhawk
To je taky mozny ze chce jen hodit machra
no uvidime chlapci, pak napisu jak to dopadlo. Snad nebudu pal muset resit nejakou vymenu nebo koupi equalizeru od bosse. Zdar