předem se chci omluvit, jestli už někde tohle téma na značku Johnson existuje, ale bohužel jsem nenašel :-/ .
Chci se jen poptat, nemáte někdo zkušenosti s těmito kytarami? Děkuji
Jestli máš na co hrát šetři si na něco pořádného, v segmentu levných kytar se zájmem o zvuk humbuckerů, lepeného krku a mahagonu s javorovým topem obrátil bych se na Cort M600, jestli to chceš jako doplněk k base na skládání vzal bych raději akustiku. Jináč abych nebyl OT, neznámá značka, pravděpodobně čínského původu -> tomu úměrná záruka kvalitního a hratelného kusu..
Myslíš Musima Lead Star?
To byly východoněmecké, na východní poměry poměrně věrné a dobré kopie stratocastera. Snad se vyráběly pár let i po sjednocení Německa.
Ale tím pádem je tvůj dotaz trochu OT, když ses ptal na Les Paula ...
A mimochodem, tady na fóru bys o nich taky něco našel...
Ten katalog je trochu mimo mísu, Lead Stary se začaly vyrábět tak o deset let později. V 60. letech Musima kopírovala spíš Burnse, řekl bych. Lead Star byla opravdu dost věrná kopie Fendera Stratocastera, až na pár drobností. Na YT je dost ukázek, že tak i hraje. Měl jsem ji koncem 80. letech v rukách při návštěvě v DDR a v době, kdy bylo, aspoň pro mě, originál nemožné sehnat (nedostupnost, závratná cena), to byl můj velký sen. Pak jsem se rozhodl počkat na avizovanou Jolanu Strat, ale nakonec to bylo stejně všechno jinak, přišla revoluce ...