Přestavba osmistrunky na šest strun.
Re: Přestavba osmistrunky na šest strun.
Krásná práce.... jen bych se zeptal, prož jsi použil dvě výztuhy krku místo jedný? Nikde jsem toto zatím neviděl a asi bych se obával případného kroucení krku do vrtule při špatném nastavení výztuh.
Mám to u své osmistrunky. Tam se to asi dělá běžně.
download/file.php?id=7661&mode=view
A líbila se mi právě ta možnost eliminovat výztuhami případné zkroucení.
Miloš.
download/file.php?id=7661&mode=view
A líbila se mi právě ta možnost eliminovat výztuhami případné zkroucení.
Miloš.
Škoda toho záseku do krku, jinak je to super.
Jak už jsi psal, ty neo magnety mají šílený tah. Na tvém místě bych šel do alnico tyčí nebo ocelových šroubků + menší magnety zespoda. Mám třeba pár neo blech průměru 5mm a výšky 1mm a jsou silné až až.
Můj ideál je vysoce magnetická nerez. S tvou pracizností bych zkusil konstrukci s kolejnicemi. Bill Lawrence ty původní měl z tenkého nerez plechu, cca do 1mm.
Jak už jsi psal, ty neo magnety mají šílený tah. Na tvém místě bych šel do alnico tyčí nebo ocelových šroubků + menší magnety zespoda. Mám třeba pár neo blech průměru 5mm a výšky 1mm a jsou silné až až.
Můj ideál je vysoce magnetická nerez. S tvou pracizností bych zkusil konstrukci s kolejnicemi. Bill Lawrence ty původní měl z tenkého nerez plechu, cca do 1mm.
Líbí se mi jak máš ty šachty na snímače profrézovaný do strany takže je můžeš měnit bez výměny strun jen se chci zeptat půjde štelovat vzdálenost od strun. dáš tam rámečky nebo jsou tam nějaký pružiny.
Kmesnik: Samozřejmě to není konečná, chci vyzkoušet a porovnat více konstrukcí. Vítám každý podnět. Takže díky. Ale půjde to pomalu.
Daimondia: Štelovat to samozřejmě půjde. Jsou tam šroubky a od spodu pružiny.
Miloš
Daimondia: Štelovat to samozřejmě půjde. Jsou tam šroubky a od spodu pružiny.
Miloš
Pěkný
jaky posuv a otacky jsi mel u tech drazek? Ja jsem na CNC vzdycky ulomil tu frezu i pri zaberu 0,4mm
Tak si to naznacim jednickou 0,2mm a vzdy dorezu pilkou rucne.
Lámat frézky asi vyjde draho. Někde jsem četl, že hloubka záběru má být maximálně jako průměr frézky, rychlost pak podle houževnatosti materiálu.
Ještě postřeh k vinutí: Ten rozdílný odpor mezi jednotlivými cívkami o stejném počtu závitů je hodně malý, to neřeš. Může to být napnutí drátu při vinutí, nekonzistencí drátu, velké rozdíly dělá teplota cívky. Zkus změřit studenou a pak ji zahřej v ruce, o kolik se odpor zvětší.
Ještě postřeh k vinutí: Ten rozdílný odpor mezi jednotlivými cívkami o stejném počtu závitů je hodně malý, to neřeš. Může to být napnutí drátu při vinutí, nekonzistencí drátu, velké rozdíly dělá teplota cívky. Zkus změřit studenou a pak ji zahřej v ruce, o kolik se odpor zvětší.
No právě a 0,4 je ještě pořád rezerva. Jen jsem tam měl posuv tuším 1400mm/min. u 12.000 až 14.000 otáček a to mi nepřijde právě nějak extra velký posuv na to, aby se to lámalo
]Nejdřív to projedu gravírovací frézou. Potom Válcovou 0,6. Otáčky 18000 a posuv 20mm/s (1,2m/min). To lámání taky závisí na tuhosti stroje a třeba i na házení vřetene.
Miloš.
[attachment=0]P1060372.JPG[/attachment
Miloš.
[attachment=0]P1060372.JPG[/attachment
Tak jsem přece jen dnes něco udělal. Takže chybí už jen osadit ořech, pražce a povrchovka.
Je to asi použitelné ale jsem si vědom, že je tam dost chyb. Třeba se další kousek povede lépe. Chce to přece jen více zkušeností.
Je to asi použitelné ale jsem si vědom, že je tam dost chyb. Třeba se další kousek povede lépe. Chce to přece jen více zkušeností.
Jasanový krk je zkrátka jasanový krk, krása už od pohledu. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Takového krku je na testbench škoda. Ten příští už bude 100% bez chyb a skončí na opravdové kytaře, že jo. Když vidím ty fasety polotovaru krku, nechceš zkusit experimantovat i s profily? U ergo kytar (např. Rick Toone) se právě lichoběžníkový profil vyskytuje.
http://www.ricktoone.com/neck-profiles-licensing.html
http://www.ricktoone.com/neck-profiles-licensing.html
Tak na ten lichoběžník jsem se taky chtěl zeptat. Je to celkem fajnová věc, prsty se ti poskládají samy, nikde to netlačí a dobře se s tím hraje. Já jsem si ho udělal na tom mým divným teleti a známej, co hraje říkal, že by si na to i zvykl. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
kmensik: Příští krk mám v plánu udělat průběžný a už mám na něj krásný javor. A bude na opravdické
kytaře. Ale to je hudba budoucnosti.
Díky moc za odkaz na ty lichoběžníkové profily. Vůbec jsem nevěděl, že se něco takového dělá. Pro mě velice zajímavé. Určitě mám nutkání to někdy vyzkoušet.....
kytaře. Ale to je hudba budoucnosti.
Díky moc za odkaz na ty lichoběžníkové profily. Vůbec jsem nevěděl, že se něco takového dělá. Pro mě velice zajímavé. Určitě mám nutkání to někdy vyzkoušet.....
Ještě včera jsi měl šanci, dnes už máš zaoblený 
Tak konečně jsem udělal první akustickou zkoušku. Jsem mile překvapen, jak to pěkně hraje.
Rozdíl vyššího počtu závitů je i zřeteně slyšet. Zvuk je takový hutnější a intenzivnější.
Je to teprve začátek. Ale už teď jsou snímače v pohodě použitelné.
Rozdíl vyššího počtu závitů je i zřeteně slyšet. Zvuk je takový hutnější a intenzivnější.
Je to teprve začátek. Ale už teď jsou snímače v pohodě použitelné.
Tak ještě video z první zkoušky.
Omlouvám se za můj hudební projev. Nástroj by hrál daleko lépe než já jsem schopen. Holt začínat v padesáti hrát na kytaru je asi pošetilost. Ale hodně mě to baví......
Miloš.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=yMxZlXaJz0Y
Omlouvám se za můj hudební projev. Nástroj by hrál daleko lépe než já jsem schopen. Holt začínat v padesáti hrát na kytaru je asi pošetilost. Ale hodně mě to baví......
Miloš.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=yMxZlXaJz0Y
Video ti nějak nelinkuje
Teď ještě na zkreslený kanál Master of Puppets!
Krk je krásně akustický, bobylkáč by právě mohl být na masivní zkreslení.
Struny uzemni, je to 1 drátek od kobylky.
Na ukázce kytara moc neladí. Zkontroluj interval mezi ořechem a 1. pražcem, jestli ti tam tón nejde moc výš. Pomůže snížení ořechu nebo pak radikálněji kompenzovaný ořech.
Když jsem viděl ty zádlaby na snímače, představoval jsem si ještě trochu sofistikovanější systém, jaký má výrobce snímačů Lundgren. On tam nasouvá celou destičku i se zapojeným snímačem a s kontakty k tělu, opravdu "hot swap".

https://www.google.cz/search?q=lundgren+test+guita
Máš to dobře rozběhnuté, padesát nepadesát, jdi do toho.
Teď ještě na zkreslený kanál Master of Puppets!
Krk je krásně akustický, bobylkáč by právě mohl být na masivní zkreslení.
Struny uzemni, je to 1 drátek od kobylky.
Na ukázce kytara moc neladí. Zkontroluj interval mezi ořechem a 1. pražcem, jestli ti tam tón nejde moc výš. Pomůže snížení ořechu nebo pak radikálněji kompenzovaný ořech.
Když jsem viděl ty zádlaby na snímače, představoval jsem si ještě trochu sofistikovanější systém, jaký má výrobce snímačů Lundgren. On tam nasouvá celou destičku i se zapojeným snímačem a s kontakty k tělu, opravdu "hot swap".

https://www.google.cz/search?q=lundgren+test+guita
Máš to dobře rozběhnuté, padesát nepadesát, jdi do toho.