4 kontrolery na jednom USB portu
Pravidla fóra
4 kontrolery na jednom USB portu
Zdravím, mám dotaz, prosím má někdo zkušenosti se zapojením více USB kontrolerů na jeden USB port skrze nějaký kvalitní USB HUB (pravděpodobně externě napájený). Jestli to není problematické tak prosím doporučte typ nebo značku.
Potřebuji na jednom portu 4 kontrolery a to : dvoje klávesy M-Audio, Alesis QX25, Drumpad Akai MPD8 a Novation Launchpad.
Vše jsou to kontrolery které jsou napájené z USB. Pokud bych je hodil na nějaký pasivní HUB pochybuju že to těch 500 mA utáhne. Důvodem je omezený počet USB portů v PC a také chci ujednotit připojení kontrolerů k Usb portům.
Vše to chci provozovat na Abletonu.Vše pod WIN7
Za každou radu a zkušenosti předem velmi děkuji.
Potřebuji na jednom portu 4 kontrolery a to : dvoje klávesy M-Audio, Alesis QX25, Drumpad Akai MPD8 a Novation Launchpad.
Vše jsou to kontrolery které jsou napájené z USB. Pokud bych je hodil na nějaký pasivní HUB pochybuju že to těch 500 mA utáhne. Důvodem je omezený počet USB portů v PC a také chci ujednotit připojení kontrolerů k Usb portům.
Vše to chci provozovat na Abletonu.Vše pod WIN7
Za každou radu a zkušenosti předem velmi děkuji.
Re: 4 kontrolery na jednom USB portu
Ahoj,
nevím co konkrétního doporučit, ale naopak Tě chci varovat přes Belkinem. Koupil jsem od nich napájený USB 2.0 a nejen, že příšerně piští adapter, ale je to navíc i nestabilní a odpojují se mi zařízení. Takže Belkin určitě nebrat.
nevím co konkrétního doporučit, ale naopak Tě chci varovat přes Belkinem. Koupil jsem od nich napájený USB 2.0 a nejen, že příšerně piští adapter, ale je to navíc i nestabilní a odpojují se mi zařízení. Takže Belkin určitě nebrat.
Díky za upozornění, odpojování by bylo velkou chybou.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Pro takovou výbavu je určitě potřeba USB rozbočovač s vlastním napájením. Před časem jsem něco takového dlouho hledal a nakonec jsem zvolil tento: https://www.alza.cz/premiumcord-7-portovy-d235980.htm
Spokojenost, můžu doporučit. Na Windows 7 funguje bez problémů.
Spokojenost, můžu doporučit. Na Windows 7 funguje bez problémů.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Mám tohle a šlape. Měl jsem na tom 2,5" externí disky a 3G modem, napájení stíhalo. Už je to možná 10 let starý kousek.
http://www.edimax.com/edimax/merchandis ... bs/eu-hb4s
http://www.edimax.com/edimax/merchandis ... bs/eu-hb4s
Prosímtě a používáš ten Premiumkord na kontrolery ?. Zajímá mně jestli se to nějak nepohádá. Jinak díky Vám všem za tipy.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Používám to na cokoliv a z principu fungování USB se to nesmí nijak pohádat. Je to jenom rozbočovač, takže do komunikace USB to nijak zvlášť nezasahuje.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Super díky za tip-objednáno.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Btw, ty midi kontrolery toho snad taky zase tak moc nesezerou - jestli to nema nejaky motorizovany fadery, tak to asi nebude mit velkou spotrebu.
Ale davej pozor na latence. Po USB se toho dokaze docela dost zpozdit. A taky na mobily. Garage MiniKey mi v blizkosti mobilu obcas nefungovaly...
Ale davej pozor na latence. Po USB se toho dokaze docela dost zpozdit. A taky na mobily. Garage MiniKey mi v blizkosti mobilu obcas nefungovaly...
Hodně budem někde...
Tak prozatím naštěstí s latencí problém nemám-mám zvukovku s ASIO, takže aspoň co se kláves týče všechno OK