VOX: AC30C2 nebo AC15C1?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
grock

Re: VOX: AC30C2 nebo AC15C1?

Příspěvek od grock »

Pro přesnou odpověď je třeba..................abys to sám vyzkoušel :D .Záleží o jaký zvuk ti jde (čistý/crunch/drive),jak hraje nahlas bubeník (tady jsou fakt obrovské rozdíly!) a jaká je citlivost repra (rozdíl 3db=cca 2násobek hlasitosti).Moje zkušenost: Vox AC30-zkreslit jen lampou je řev i na běžném podiu,Fender 57deluxe akorát (12w), Fender Princeton je tišší (18w).To platí pro singly snímače,u HB je Fender deluxe zas nepoužitelnej-čistej zvuk je jen straaaaašně potichu,pak už kreslí..To jsem ti moc neporadil,co?Ale znáš to- můžeme s tím nesouhlasit,ale to je asi tak všechno... :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mirko píše:Našiel som Vox AC 30 z roku 1990 za dosť dobrú cenu. Je to dobré, neni to fake?

http://hudba.bazos.sk/inzerat/7201793/V ... ngland.php
To je Vox z Morrisovy éry, vždy "chodí" níž než Korgácké TB. SS rectifier a dřevotřísková case... No chtělo by si na to zahrát. Když si koupíš novou čínskou AC30C2 za 20t., tak na tom budeš asi stejně, možná i líp, ale to už jen tak plácám blbosti, tuhle TBR jsem nikdy naživo neviděl.
cirtas

Příspěvek od cirtas »

Ahoj taky plivnu do moře, sám mám Vox AC15CC1X.
Ten rozdíl ve zvuku 15 a 30 ( porovnáváno s AC30C1 ) je malej co se hlasitosti týče, kdosi psal že rozdíl je pouhý 3 db, čemuž se mi moc věřit nechce. ALE u 15 se mi víc líbí čistý přes top boost, jak už někdo psal top boost u 15 umí maximálně zkreslení pod hranicí guns n roses.

Co je fakt, že 30ka má hutnější zvuk, ale na poslech mi přišlo, že 15ka lépe zvládá výšky a má typické voxovské výšky ( nehledě na to že tam je treble ekvalizer ).

Dále rozdíl mezi H a C řadou je prý takový, že Heritage strašně brzo na Normalu kreslí.
Snad jsem pomohl ;-)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ty 3db klidne, nicmene jestli jsi porovnaval s C1, tak ta tusim ma greenback a CC1X ma AlNiCa, cili asi v tom zdaleka nejvetsi rozdil i co se hlasitosti tyce...

ja tu mam dlouhodobe pujcenou AC30CC2X a musim rict, ze jak jsem nikdy po voxu netouzil, tak ted celkem pomrkavam po starych AC30 kolem roku 60...nedavno jsem narazil na jedno z 64 s top boostem za nejakych 45tis i s podstavcem, coz zas tolik na takovej rocnik neni...ono to teda taky o nic moc asi lip hrat nebude...ale precejen ma clovek trochu lepsi pocit z toho...kazdopadne nevim jak moc budu schopen se sebrat a jet pro to do Londyna :)

pravda zatim jsem nemel poradne cas hrat si s tou AC30, natoz stelovat nejaky ty nastaveni na zadnim panelu...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No on porovnával asi AC30C1, která má ten jejich Neodog. Jediný Neodog, co jsem našel na stránkách Celestionu, má citlivost 98db, takže v porovnání s Celestion Blue (100db) by měl být o něco tišší. Pak samozřejmě hlasitostní rozdíl mezi AC30C1 s neodogem a AC15CC1X s Blue skoro zanikne. Kdyby ale člověk porovnával rozdíl mezi klasickou dvoureprákovou AC30 a jednoreprákovou AC15, tak je tam hlasitostní rozdíl opravdu docela markantní.

Docela zajímavé mě přijde kombo AC15CC2, má dva repráky a 15W - podle mě tak nějak hlasitostní ideál do kapely, dvourepráková AC30 s citlivýma reprákama je totiž až moc a AC15 s jedním reprákem nemusí už moc stíhat, pokud chce někdo trochu čistý zvuk.

Blue je taky samozřejmě víc "voxovatý" než nějaký neodog a vůbec se nedivím, že se ti líbil při srovnání těch dvou aparátů více zvuk z AC15CC1X. AC15CC1 je ale takový trochu netradiční Vox, tváří se, že má Top Boost, ale Top Boost vlastně nemá - chybí mu jedna 12ax7 na aktivní korekce a ty korekce namá navíc interaktivní, taky nemá lampový rectifier a Cut poťák, hraje celkově trochu jinak a do kapely se možná hodí i víc než nová AC15C1, AC15CC1 totiž pozděj kreslí a je ve zvuku taková tvrdší a v kapele s ní může být lehčí život pokud chce člověk alespoň trochu čistý zvuk. AC15CC1 hraje pěkně, ale není to úplně klasický AC30 zvuk, ke kterému se z AC15 blíží nejvíc asi AC15H1TV z řady Heritage. Řada Heritage nemá kanál Normal, má místo toho kanál s EF86 preampem, Vox tenhle preamp použil jen u téhle řady a pak u prvních aparátů z konce padesátých let. Tenhle preamp kreslí dřív než Top Boost a samozřejmě daleko dřív než Normal.

Já bych osobně do starého Voxe nešel, ty aparáty mají ustálenou pověst jako "ten nejporuchovější aparát na světě", třeba aparáty pro B. Maye jsou docela upravované, Cornish do většiny nacpal solid state rectifier a vyndal x lamp z preampu, aby odlehčil PT, až pak to přestalo hořet. Samozřejmě je na světě x kousků, co se drží a jsou opečovávané, ale já bych se pomalu bál to zapnout, když odejde trafo, tak ten aparát ztrácí obrovsky na ceně, to samé s reprákem. Na druhou stranu - cena tady těch šedesátkových Voxů spíš klesá, zas taková rarita to není, tak proč se vůbec strachovat o to, že ten aparát půjde do háje. Vtipné je porovnat třeba ceny Bluesbreakerů a AC30 z té doby :D

Sice jsem milovník Voxů, ale poslední dobou tak nějak víc a víc inklinuju k poctivě a bytelně postaveným věcem s naddimenzovanýma součástkama. Člověk se musí hlídat, aby mu u Voxe neplandaly basy, taky je po vytavení všude docela dost "ghost notes"... Musím říct, že mě moje "vylepšená 15w AC30 od BC" začíná vyhovovat víc a víc než moje AC30, díky solidním trafům z toho lezou pevnější basy než z 30W AC30 a nebo i 50W Rockerverba a zvuk se prostě nehltí, to kombo snese skoro všechno, zase je to ale díky tomuhle dost mimo pro vintagisty, kteří jdou vyloženě po zvuku, který dá třeba poddimenzovaný trafo apod. (viz. orig. Marshall), prostě je to takový Vox na steroidech a to nemusí každému sednout.
citizen.one

j to jsem cetl vsude, ze se to desne sype...ale na druhou stranu kdyz uz to preckalo takovejch let, tak to snad bude uz jaksi projity sitem :)

ono co pisou, tak ty prvni hodne hori a pak ty po roce 65, kdy to nejak zabalili v tom Jenningsu, takze ty mezi rokem 60-65 co vydrzely, uz pry ok jsou...

je to teda otazka no...ale porad jsem pro ty kramy vic a vic :) byt me teda to CCcko fakt prekvapilo, ze to hraje jak to hraje i kdyz je to myslim uz cina...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

citizen.one píše:.... za nejakych 45tis i s podstavcem, coz zas tolik na takovej rocnik neni...ono to teda taky o nic moc asi lip hrat nebude...ale precejen ma clovek trochu lepsi pocit z toho...kazdopadne nevim jak moc budu schopen se sebrat a jet pro to do Londyna :)
Jenom takovy (no offense!) doplnujici komentar. Predevcirem jsme se s jednim krabickarem bavili o ruznych vecech, a z neho vypadla dokonala definice - Vyrobce music gearu je prodejce dobreho pocitu.
vsechno do sebe zapada.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
citizen.one

j to je naprosta pravda :)

na druhou stranu muzika je taky predevsim o pocitech...

a kdyby mi pred sebe nekdo dal dve uplne stejny komba nebo kytary a jedna bylo/a stary, tak vezmu to stary...proste...jen tak .)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

citizen.one píše: a kdyby mi pred sebe nekdo dal dve uplne stejny komba nebo kytary a jedna bylo/a stary, tak vezmu to stary...proste...jen tak .)
Ja bych teda bral to americky, jako v Peliskach ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
matus

Příspěvek od matus »

Chalani, ako su na tom voxy ac 30 cc so spolahlivostou ? Taku ac30cc1 by som mozno rad vyskusal, majitelia ako ste spokojni ? Kedze mi mozno zostane celestion alnico gold, mohla by to byt dobra volba do cc1-ky. :wink:

Este by som sa rad spytal, mam alnico gold 8 ohm. Dokazem ho spravne pripojit k tej ac30 cc1-ke ? V manuale sa pise, ze vystup na origo repro je 16 ohm. Kombo ma prepinac 16/8 ohm, ale toto prepinanie sa tyka externych jack konektorov, alebo sa mylim ? prosim poradte chalani :wink: Som s toho jelen :roll:
vencahulvát

Příspěvek od vencahulvát »

Pánové, ještě jedno doplnění co se týče hlasitosti...cca pů roku vlastním AC15C1, a můžu říct, že je hlasitý jako hovado.
Hraju bluesrock, takže nevím, jak by se to zdálo metalákům, ale nikdy jsem nezažil, že bych měl master volume na max, a hrál jsem s tím nezvučený koncerty v prostorách pro 50-60 lidí. Takže z tohohle důvodu bych 30tku rozhodně nebral, samozřejmě může mít hutnější zvuk nebo něco, to neříkám, ale ta 15tka prostě tlačí jako blázen.. Spíš je to na škodu že si s tim moc nezahrajete doma..buď vás musí mít sousedi rádi, a nebo je nesmíte mít rádi vy :D. Jinak pokud k tomu vemete nějakou slušnější krabičku na zkreslení, tak z toho dostanete opravdu hodně, zatím jsem přesvědčenej, že za ty prachy (12 000) jsem nemohl sehnat lepší kombo.
Blade California Classic Strat, Seymour-Duncan Alnico pro II staggered sc, Gibson HB
Vox AC15C1,Mooer Hustle drive (klon OCD),Weehbo JCM Drive
Ibanez PF
struny 0.11(akustika 0.12) tortex 1.14/prsty
/blues/rock/boogie/
Jan Klein

Příspěvek od Jan Klein »

Dovolil bych si oživit tohle téma. Řeším teď pořízení Voxe - hodně se mi líbí voxovský crunch a taky "voxovsky čistý" zvuk, tj. tak ňák správně zašpiněný. A o to jde, dostat z toho aparátu tyhle dva zvuky. Bez zkreslovadla. Přemýšlel jsem nad A/B přepínačem pro ty modely, co maj ty dva "kanály", ale kdesi jsem četl, že by přitom mohl být problém s nevyrovnanou hlasitostí. Chcu mít oby ty zvuky stejně hlasité, myslíte, že by to byl takhle problém?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Je to skutečně tak, vox je prostě jednokanál a tenhle problém a/b switchem nevyřešíš- sám jsem to zkoušel :-) Rozdíl mezi normal a top boost kanálem je v charakteru zvuku (a imho neni nějak zásadní, já hraju přes top boost páč má korekce...) Hlasitostí/průběhem zkreslení se neliší... |Samozřejmě si můžeš pomocí a/b svitche přepínat mezi top boost a normal kanálem, a když budeš mít nastavený různý hladiny volume, tak to i bude rozdílně kreslit, ale taky budou mít kanály rozdílnou hlasitost.

Kytaristi tohle většinou řeší prací s volume potem na kytaře a vůbec dynamikou hry- když chceš čistej, tak do toho prostě tolik neřezej...
Jan Klein

Příspěvek od Jan Klein »

Jo, tak to mě nepotěšilo, ale na druhou stranu, aspň mě to přinutí zapracovat na lepší dynamice hry. Měl jsem původně v plánu pořídit si AC15CC1 a jedno z kritérií výběru byly právě ty dva kanály...
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Na druhou stranu, jestli nelpíš přímo na ac15/ac30, tak by se dal sehnat i nějakej dvoukanálovej voxoid. Třeba vox night train, nebo blackstar artisan? Možná někoho napadne i něco jinýho. (s těma apcema nemám osobní zkušenost, ale po zvuku na yt mi přidou voxovský)

EDIT tak ten artisan asi taky není klasickej dvoukanál...
Jan Klein

Příspěvek od Jan Klein »

Voxoidy jsou moc hezký pojmenování. Nighttrain...to jsem kdysi řešil v době, kdy jsem si myslel, že 2w hlava se "správnýma" reproduktorama může utáhnout koncert :D
Na ty výkonější jsem tehdy neměl prachy...
Dobře, když se dívám na to, co je k mání z nighttrainů, tak mám v zásadě na výběr mezi 15W hlavou (což by pro mě byl asi ideál), nebo 15W kombo, nebo 50W hlavav v třídě A/B. Teď hraju přes 20W HK Statesmana a ve zkušebně při repráku nasměrovaným na moje uši jsem nikdy nemusel jít na čistém zvuku přes čtvrtinu dráhy volume a slyšel jsem se parádně. Nechcu, aby to nějak extra moc kreslilo, ale obávám se, že by mi 50W urvalo hlavu. Na druhou stranu, vypadá to, že tahle hlava je vybavenější - 15W verze nemá tone cut, což je jedna z věcí, která mě na voxech hodně bere. Na třetí stranu... vypadá to, že tyhle aparáty jsou víc na high gain, a to mě teda nebere ani omylem.
Pak jsem ještě narazil na TB18C1 a TB35C1. A to mi teda neříká vůbec nic...

Artisan je už cenově troche mimo...
Jan Klein

Příspěvek od Jan Klein »

Voxoidy jsou moc hezký pojmenování. Nighttrain...to jsem kdysi řešil v době, kdy jsem si myslel, že 2w hlava se "správnýma" reproduktorama může utáhnout koncert :D
Na ty výkonější jsem tehdy neměl prachy...
Dobře, když se dívám na to, co je k mání z nighttrainů, tak mám v zásadě na výběr mezi 15W hlavou (což by pro mě byl asi ideál), nebo 15W kombo, nebo 50W hlavav v třídě A/B. Teď hraju přes 20W HK Statesmana a ve zkušebně při repráku nasměrovaným na moje uši jsem nikdy nemusel jít na čistém zvuku přes čtvrtinu dráhy volume a slyšel jsem se parádně. Nechcu, aby to nějak extra moc kreslilo, ale obávám se, že by mi 50W urvalo hlavu. Na druhou stranu, vypadá to, že tahle hlava je vybavenější - 15W verze nemá tone cut, což je jedna z věcí, která mě na voxech hodně bere. Na třetí stranu... vypadá to, že tyhle aparáty jsou víc na high gain, a to mě teda nebere ani omylem.
Pak jsem ještě narazil na TB18C1 a TB35C1. A to mi teda neříká vůbec nic...
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Pokud bych chtěl mít "obojetnýho" VOXe, tak máš jen 2 možnosti... a) udělat mu FX loop a investovat pár tis. do modulu alá SALVATION, což je prostě jen druhej preamp, na kterým si udělaš LEAD zvuk a jehož výstup ti půjde to konce AC15 - zde bys využil ten A/B switch, c) koupíš si dva VOXE a každýho nastavíš jinak :)

Já třeba na AC30 H2 nemám master volume, a bez problémů existuju a kreslím krabičkama, nicméně ten modul je dobré řešení... a nemusíš se omezovat jen na VOX obvody.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“