Kytary Schecter

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Re: Kytary Schecter

Příspěvek od warhawk »

Zdar tak už je vyzkoušeno. Porovnáno s řadou hellraiser. Jediné co je na ní jiné jsou snímače EMG 81/85 a mahagonové tělo, jinak vše stejné. Hrálo se přes VHT, box Marshall 4x12 V30. Hellraiser měl při zkresleném zvuku dobré hutné basy, středy spíše nižší, výšky tak akorát. Celkově takový temnější lehce zastřený zvuk. Blackjack z bahenního jasanu měl úplně srovnatelné basy, možná o něco pevnější a takové konkrétnější. Středy kupodivu vyrovnané, takové jasnější a průraznější. Z toho jsem měl největší strach, že to bude opět uřvané a takové tenké. Nebylo!!!!! Výšky byly krásně jasné, otevřenější a takové zvonivější než Hellraiser. Celkový dojem byl super. Při rifování a rychlejším palm mutingu jde krásně za rukou. Super atak. To dřevo je takové jakoby rychlejší a pohotovější než mahahon. Ty snímače SD Blackouts jsou fakt hodně silný, tak jsem musel gain hooodně ubrat, přičemž to neztrácelo na hutnosti, naopak to bylo ještě víc takový nasraný. Takže si jí na 90% nechám 8-) a budu muset ještě trošku laborovat s Fireballem. Možná dojde fakt na equlizér do smyčky. Možná taky už nechat přelampovat. Jsou tam tak 6-7 let...jsem ostuda. No mám aspoň co dělat. Všem díky za podporu a informace. Snad to do Metalfestu stihnu....8-) 8-)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ekvalizér ti asi moc nepomůže... něco podobnýho musíš nakroutit na tom aparátu :D (ono si pořádně pohrát s gainem a tone stackem - ne jen gain doprava a korekce do V... taky dost udělá :D). Jinak, pokud jsi lampy neměnil takhle dlouho... možná by to i zasloužily, alespoň koncovky :D.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

EQ může dost pomoct, protože některé aparáty ho nemají tak účinný a nebo úplně blbě řešený :(.
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Příspěvek od warhawk »

Jo jo přesně tak. Třeba zrovna ten Engl Fireball, ať točíš jak točíš je to pořád stejný...8-) 8-) Spousta lidí tohle řeší bosáckým nebo jiným ekvalizérem do smyčky.
TommyH
Nový uživatel

Příspěvek od TommyH »

Dovolím si přidat svůj vlastní postřeh na kytary Schecter. Minulý týden jsem si byl v music city vyzkoušet Hellraiser Hybrid C1 FR za bratru 40k. Hrál jsem na kombo Marshall JVM 210. Kytara hrála ku*evsky dobře. Hrálo se na ní náramně pohodlně, krk byl skvělý, nádherně zpracovaná, snímače se mi taky moc líbily, pěkně reagovaly na dynamiku a překvapivě se krásně vyčistily při stažení volume na kytaře. Jsem dost v pokušení ji pořídit, jediné, co mi vadí, že kytara za 40k nemá v ceně kufr nebo alespoň blbý měkký pouzdro a fakt, že je z Koreje. Možná by nebylo na škodu zahodit tyhle předsudky o místu původu kytar :D
Kytary: Epi Les Paul Standard Plus, Gretsch G5120 Electromatic
Aparát: Randall Thrasher + Palmer 212 w Eminence Man O War
Krabičky: Boss TU3, Boss NS2
Kabely: Monster Audio
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“