Pořízení piana pro začátečníka do 8.000 kč

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
ajdam

Re: Pořízení piana pro začátečníka do 8.000 kč

Příspěvek od ajdam »

Zdravím, sháním digitální piano, které by se co nejvíc podobalo akustickému nástroji- ideálně něco s kladívkovou mechanikou. Problém je trochu šibeniční rozpočet 6000,- Poradíte?

zatím jsem odpověděl na tenhle inzerát
http://hudebnibazar.cz/casio-cdp-120/ID905221/
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Doporučuji pořádně si vyzkoušet, že všechny klávesy hrají jak mají (žádné divné mechanické zvuky a generovaný zvuk odpovídající síle úderu).

Zvuk za moc nestojí (nemluvím o reprodukci), dá se to spravit počítačem, ale to stojí další peníze. Uvidíš sám při zkoušení. Největší nebezpečí IMHO spočívá v tom, že zjistíš, že se na to pořádně hrát nedá, takže to budou vyhozené peníze. Chce to pořádně si klávesy vyzkoušet.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
dracekvo
Nový uživatel

Příspěvek od dracekvo »

Zdravím, rád bych se naučil hrát na piano.

Chtěl bych něco bazarového (čím levnější tím lepší). Stačí mi jen mechanika podobná reálnému pianu a zvuk piana. Vymoženosti jako doprovody, různé zvuky atd nepotřebuji.
Možná tak pomůcka pro udržení rytmu jestli takovou funkci tyhle piana obsahují. aby to klapalo tak jako to trojúhelníkové závažíčko (přesný název neznám).
Doporučíte mi něco ze současnejch inzerátů? Aukro. Bazoš atd..

Případně nebránil bych se ani klaviatuře určenou k PC, ale nevím jestli se dělá s kladívkovou mechanikou.

Díky
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Pomůcka na udržení rytmu se jmenuje metronom, v piánech bývá, ale v každém chytřejším mobilu se může stáhnout přehršle aplikací, které ho nahradí.

Podíval jsem se na několik bazarů (hudební bazar,midi, aukro), nic hodně zajímavého jsem tam neviděl. Kdybys mohl přidat ještě několik tisíc a koupit novou třeba Yamahu P45 nebo Casio CDP120, dostal bys lepší hodnotu vzhledem k ceně.

Nalezené, tak nějak blízko 8000:
Yamaha DGX-630 za 9500Kč - kvalitou podobné P-45, jen má více nepiánové funkčnosti
Korg SP 250 za 9000Kč - slušná klaviatura, zvuk má opravdu zoufalou dynamiku
Yamaha P-70 za 10 000 Kč - starý model, asi je lepší si připlatit na novou P45 nebo výše zmíněná DGX-630
Gem Prp 700 za 300E - extrémně starý model už neexistujícího slušného výrobce, asi nemá smysl
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak piáno jsem stále ještě nepořídil, ale už bych potřeboval nějaké koupit co nejdřív. Myslíte že má cenu kupovat starší modely řady Yamaha Clavinova? Našel jsem tohle: http://www.sbazar.cz/Jerry.BB/detail/13 ... vinova-clp

Jinak rozpočet se mi asi zvýšil, tak kdybyste doporučili nějaký bazar do okolo 15 000, budu rád.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

To myslím vypadá velmi dobře. Model je z roku 1998, ale ona Yamaha moc divoce neinovuje. Při té ceně to vypadá jako velmi dobrá nabídka, pokud vše funguje.

GH klaviaturu, co v tom je, najdeš i dneska v řadě Arius od Yamahy a nevěřil bych, že se za tu dobu nějak fundamentálně změnila (kromě povrchu, který je stejně jedno...).

Zvuk bude trochu horší - specifikaci bych chápal jako stereo sample s 1 dynamickou vrstvou a dynamikou dosaženou filtrací, podobně jako dnes nejlevnější Yamaha P45. Když však budeš nespokojený, dá se vždycky použít počítač s Pianoteqem.
lajk
Nový uživatel

Příspěvek od lajk »

Dobrý den, dovolil bych si, jako hudební analfabet, poprosit o radu. Syn hraje (učí se hrát) na trubku a učitel doporučil pořídit klávesy (když nemáme doma klavír), aby bylo možné na trubce "reprodukovat" tóny dané klávesami. V hodinách totiž učitel klavírem udá tón a syn ho má na trubce "najít". Snad to vyjadřuji pochopitelně. Jelikož syn má velký zájem o hudební nástroje, je možné, že by klávesy využil i jinak, než jenom doplněk k trubce. Učitel radil, že postačí zcela obyčejné klávesy. Já bych raději mířil o třídu výše, kdy širší možnosti lepších kláves by syna mohly dále motivovat k rozvoji. Zatím mám tyto dva tipy:
Yamaha psr-e443 http://kytary.cz/yamaha-psr-e443/HN148332/
Casio wk-240 http://kytary.cz/casio-wk-240/HN152670/
Má smysl větší počet kláves? 76 vs 61? Anebo rovnou tuto kateorii přeskočit na Stage Piana, např. Yamahu p-45b http://kytary.cz/yamaha-p-45b/HN156390/
Děkuji za váš čas zabývat se těmito starostmi :)
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

O volbě mezi klávesami/piány lze najít informace např. v tomto vlákně.

- Největší rozdíly mezi nástroji jsou v klaviatuře - bez dynamiky, s dynamikou a s piánovou klaviaturou (tedy tvrdší a s větší setrvačností). Myslím, že je dobře, že nechcete koupit klávesy bez dynamiky. Stage piána ale zabírají dost místa (mají 88 kláves) a kvůli klaviatuře váží o dost více než klávesy (tedy dá více práce je odněkud vytáhnout). Pokud syn přímo netouží hrát na piáno, nevím, zda by piáno uvítal, možná by skončilo někam odklizené a vytahované ne moc často (asi to závisí na tom, kolik máte doma místa).

- Na trubkový repertoár mu IMHO bude 61 kláves stačit.

- Výrobce: V rámci kláves se tady často doporučují spíš Yamahy než Casia, sám nemohu posoudit.

- Otázka modelu - z hudebního hlediska osobně nevidím tak velký rozdíl mezi např. PSR-E443 a PSR-E353.
Ten, koho baví aranžovat si skladby "samohrajkovým" způsobem, přidané funkce uvítá, pro obecnější seznámení s hrou na klávesy to IMHO není tak velký rozdíl. Na druhou stranu, pokud si to můžete dovolit, pročpak ne lepší model (má lepší reproduktory, pitch bend kolečko, další funkce, více zvuků...).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pro účel udávání tónu nepotřebujete pořizovat klávesy, bude stačit spustit nějakou free aplikaci na PC.
Třeba http://virtualpiano.net/
lajk
Nový uživatel

Příspěvek od lajk »

Díky za odpovědi, vychází mi z toho vítězně Yamaha PSR. Tak doufám, že děcka budou mít radost a náležitě to využijí. Klidné vánoce všem a hodně zdraví do Nového roku.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahoj. Uz dlhsiu dobu rozmyslam, ze sa zacnem ucit po rusky alebo hrat na piano. No a asi ma skor taha to piano, takze pohravam sa s myslienkou, ze by som si nejake zaobstaral, ale ze totalne pre zaciatocnika, lebo akosi nemam istotu, ze to zvladnem a ci vobec budem mat cas... Hram na gitaru a tam som na teoriu uplne rezignoval, nedokazem ani "citat" tony na hmatniku, proste mam asi nejaku poruchu, takze skusenosti z hry na gitare asi nevyuzijem vobec, ale ked tak pozeram na klavesy tam mi to pride na tej klaviature celkom prehladne, oktavy pekne v lajne... Prakticky by som sa chcel na piane naucit na zaciatok len ekvivalenty gitarovych akordov a od nich mozno sa v buducnosti posunut dalej. Instinkt mi hovori siahnut po najlacnejsom dig. piane na trhu, to jest Yamaha NP11, ale o nom tu vo vlakne nie je ani zmienka, takze treba to chapat tak, ze vobec pre zaciatocnika neodporucate? Potrebujem nieco, co by som aj relativne lahko potom predal, keby som s tym z nejakych dovodov sekol, ale zaroven nevrazit do toho hned tolko penazi, ze ma zena za to vyhodi z domu. Na YT ta Yamaha neznela az tak hrozne...
Jo, a malo by to mat vystup, aby som to mohol pichnut do hi-fi.
Diiik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Yamaha NP11 je klaviaturou keyboard, ať si Yamaha říká co chce. Tj. nenaučíš se správnou techniku tak, abys pak mohl přijít k jinému klavíru a slušně zahrát to, co ses naučil.

Nejlevnější nové digitální piana se řeší v tématu Jaké digitální piano do 13 000,- Kč ???, levněji se možná dá koupit na bazaru. Taky existují levnější noname věci, ale to bývají IMHO spíš pasti na kupujícího a neměly by se často nazývat ani nástroji.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“