Vliv citlivosti repra na kvalitu a plnost zvuku.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv citlivosti repra na kvalitu a plnost zvuku.

Příspěvek od Abu »

Mely by to byt "stejne decibely". Ale rozdil 2dB je taktak slysitelny a u repraku bude hrat i veliky rozdil jina frekvencni charakteristika. Takze se mozna stane, ze Greenback se ti muze zdat i hlasitejsi, treba proto ze bude mit posilene ty spravne kmitocty, na ktere je ucho nejcitlivejsi (vyssi stredy kolem 2-3kHz).
Hraju výhradně na šrot.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky moc za odpověď. Mně stejně GB lákal primárně skrz zvuk. Tohle mě jen zajímalo, protože nějaké menší snížení hlasitosti doma by potěšilo. :) Ale na to mám brzdu, tak o nic nejde. Ještě jednou díky!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Při samotné kytaře hlasitostní rozdíl moc nepoznáš. Podstatnější je frekvenční odezva. V30 má jasnější zvuk, který se více prořízne, takže rozdíl bude znatelný hlavně v kapele.
Určitě ale půjde najít i dvojice repráků, kde ten s menšími decibely půjde slyšet v kapele lépe díky středovýškovější frekvenční charakteristice. Ale bude to spíše výjimka, protože ty decibely se určují právě podle frekvenční charakteristiky.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já jsem na ten rozdíl docela zvědavý. Je to malý 7W lampáček užívaný jen doma. Při použití brzdy často stačí jeden dílek (cca ty 3 db) a je to rozdíl mezi velkou hlasitostí a únosnou hlasitostí. Druhý díl brzdy používám vesměs už jen při větším vytavení - kombo nemá master volume. Tak uvidím, jak to bude reagovat s novým reprem. :) Každopáně díky moc za další odpověď, já tomuhle po technické stránce vůbec nerozumím. Aspoň jsem zase o něco chytřejší. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“