Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od kmensik »

Moc pěkné. Uvnitř skoro jako tovární kus. Napájecí trafo vypadá bytelně, leč odhalené vývody jsou vražedné, tak jen nějak pořešit toto. Měnit ho ani nemusíš.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Prestavba cinskeho dvoukanalu (s ne moc povedenym preampem) na Plexi preamp + Fender 6L6 30W power amp (s master volume a cathodyne invertorem), je snad konecne hotova. Pri pokojove hlasitosti hraje dobre, ale pravda se vyjevi az s kapelou. Neni to tak vymazlene jako treba Stanlyho projekty, vnitrek si ani neprejte videt (nechal jsem puvodni tistak, takze pribylo par dratovych propojek), ale fungovat to snad bude spolehlive ;-)
uploadfromtaptalk1432401774700.jpg
Hraju výhradně na šrot.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Super! pěkné projekty :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Zdravím, nevíte někdo čemu by mohl být tento zesilovač E-Wave DG 30 RH podobný ?
Marně pátrám po schémátku od tohoto zesilovače. Někde jsem četl poznámku, že by stačilo u zkresleného kanálu, který jede poněkud slabě, změnit hodnoty odporového děliče ?
Pánové nemáte o tom nějakou povědomost ?

https://www.youtube.com/watch?v=0ka2d4F19wU
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

jastud píše:Schémata najdeš tady: http://music-electronics-forum.com/t37149/
Ó ...... děkuji ....... to bude ono :lol:
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tohle jsem prave prestavel (viz par prispevku vyse), akorat v kombo verzi. To schema se v nekolika drobnostech lisilo, aspon u mojeho kusu. Taky jsem to chtel nejdriv jen trochu poupravit, ale ten preamp mi prisel fakt dost nesmyslne resenej, takze prisel celej predelat. Stejne mam radeji jednokanaly. Naopak vykonovej zesilovac mi pripada udelanej moc hezky (dostatecne dimenzovany trafa, bias pro kazdou lampu zvlast nastavitelnej, merici 1ohm odpory v katodach,....)
Hraju výhradně na šrot.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Dosti podobnou koncepci zapojení jako má E-Wave má i Bugera Vintage 55 :wink:

http://bmamps.com/Schematics/Bugera/V55-Schematic.pdf

E-Wavík má na "clean" kanále excelentní líbivý zvuk se zvonivými výškami .
Naproti tomu skoro nepoužitelný "drive" kanál lze změnou hodnot dvou součástek zprovoznit do použitelného stavu - t.j. zvednutí hlasitosti a zvýraznění středů. :wink:
nitram

Příspěvek od nitram »

:|
kajetan

Příspěvek od kajetan »

DSCF6654.JPG
Přestavba koncáku Tesla AUJ - 620 na kytarový 50 W zesilovač ( ECC83S, E83CC, ECC803S, 2 x EL34 )
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Ty krabičky si svařuješ doma? Schéma? Nahrávka?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Foto střev!
Z venku dobrý. Popisky se mi líbí. Celé to vypadá drobně, ale asi je to pěknej macek a něco váží. Plánuješ na to kastli? Kvůli bezpečnosti.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Hoši je to běh na dlouhou trať ....... Základní schema jsem použil z JCM 800 - 2204 s řadou úprav v zapojení. Je to opravdu "macek" a tak bednička musí být bytelná. Nějaká dokumentace ze stavby je zde : http://kopirkar13.rajce.idnes.cz/DIY_padesatiwatacek/
Naposledy upravil(a) kajetan dne 7.06.2016 13:59, celkem upraveno 1 x.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Moc pěkná práce. Už se těším, až si to doma projdu podrobně i s popiskami. + Body za formování kondíků.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Taková testovací nahrávka by taky byla k mání, ale je to pořízeno jenom foťákem. Má to brilantní mohutnej zvuk a syté basy, což přičítám tomu výstupáku z Blatné. Ten se opravdu povedl. Při voroštování to krásně lampově kreslí, ale to už nejde foťákem takto narychlo nahrát, protože se to hltí.
Tak zatím musí postačit informativně toto : https://www.youtube.com/watch?v=xXRHwk4ur9I
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Dobrý, s popiskama u fotek je to super reportáž.
Obdivuju svářečku (koukal jsem na stavbu), obdivuju sloupovou vrtačku.
Proč jsi musel dodělávat žhavicí trafo?
Máš pěkně čisté letované spoje. Já mám stejnou trafopájku a kalafuna je vždy do hněda, než se spoj prohřeje.
Na bedýnku bych příště použil překližku nebo laťovku a disperzní lepidlo. PUR se mi už vymstil, prostě se to časem rozpadne.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Dík, že se líbí .
Žhavící trafo jsem musel nakonec taky použít z toho tesláckýho koncáku AUJ-620 protože to veliký anodový trafo má sice vinutí 6,3V , ale jen na malé zatížení a všechny lampy by to neutáhlo. Proto tam je navíc žhavící trafo, který má i vinutí pro bias zdroj. Ten původní zesilovač AUJ - 620 má totiž specielně řešený zdroj t.j. anodové + žhavící trafo. Letunky jsou moje specialitka z letité praxe na tel. ústředně a později na počítačích. Kalafunu nepoužívám, jen slabý trubičkový cín . Zásadou je, že pájené spoje musí být absolutně čisté a dávat pokud možno málo cínu a v nejnutnějším případě použít specielní "pájecí vodu" nebo EUMETOL. A hlavně dlouho nepřehřívat, aby se cín nepřepálil.
Bedýnku jsem udělal z dřevotřísky stejně jako předtím tu reprobednu, protože jí mám spousty v garáži. To lepidlo PU MAX se krásně do dřevotřísky zapíjí a drží to jako vzteklý ...... neměl jsem s tím problém. Musí se ale nanášet dvakrát.
Tenhle zesík jsem stavěl hlavně pro svoji potěchu a pro doma. Až to bude komplet hotový i s bedýnkou, tak bude fotečka .
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

kajetan
mě se líbí že to neni žádný pozlátko, vyrobeno z toho co je, plní účel a dělá radost, to je bazva : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar,
Trevor píše:kajetan
mě se líbí že to neni žádný pozlátko, vyrobeno z toho co je, plní účel a dělá radost, to je bazva : )
souhlasím stoprocentně s Trevorem. Využití starých tesláckých součástek je velmi rozumné, vesměs jsou kvalitnější a spolehlivější než současná asijská produkce. Jediná věc, která mi připadá divná je nepoužívání kalafuny jako tavidla při pájení. Oproti Eumetolu a "speciální pájecí vodě" se nemusí oplachovat, protože je chemicky inertní, nerozežírá pájené spoje a vodiče a její izolační odpor (pokud není přepálená) je srovnatelný s izolačním odporem sklotextitu plošného spoje. I když v tom trubičkovém cínu bude asi té kalafuny dostatek...
Celkový dojem 10 z 10 :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

DSCF6817.JPG
Přátelé dobrá věc se podařila. Zesilovač je již zkompletovaný.
Další doplňující fotečky jsou na odkazu uvedeném výše.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“