Podvodník na HudebnímBazaru.cz

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Paul Ramon

Re: Podvodník na HudebnímBazaru.cz

Příspěvek od Paul Ramon »

Pozor na tyto podvodníky. Stejný scénář akorát s jiným jménem - Kelvin Panye (kelvinpayne02@gmail.com). Stalo se mi to dnes. Vyměnil jsem si s dotyčným několik e-mailů ohledně gramofonové přenosky, kterou zde prodávám. Trklo mě to, až když na mě vybalil, že doprava do USA bude stát 200 EUR + 50 EUR poplatek bance. To vše za přenosku v hodnotě 170 EUR :)
Podvod je to jednoduchý - nejdříve vymámí informace o Paypal účtu (jméno, e-mail a adresu), načež pošle mail, že posílá 200 + 50 + 170 EUR. S tím že 250 Eur mám poslat zpět na účet Western union. Poté přijdou 3 e-maily, ať potvrdím příchozí platbu, které se tváří jako od Paypalu, ale nejsou. Naštěstí padly okamžitě do spamu. Navrch dorazí jeden fake e-mail od jakési přepravní společnosti Keystonecouriers <keystonecouriers@mail2world.com> (ten do spamu nepadne), kde je uvedena moje adresa a ať potvrdím, že tam bydlím.
Buď je to standardní phishing a po kliknutí na fake e-maily se zaviruje počítač a nebo jen zkouší, že člověk bude opravdu tak blbej, že pošle prachy někam pryč s vidinou, že mu od dotyčného přijdou. Chce to obezřetnost.
Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 (1997) Fireglo, Warwick Corvette Rockbass, 5 str.
Laney R4B 300W, Hartke hydrive 112 c 250W
kabely Planet Waves
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lidi, tyhle podvody jsou staré jak internet sám. Nerozumím tomu, že to prostě automaticky neignorujete.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paul Ramon

Příspěvek od Paul Ramon »

Jasně, tyto podvody jsou staré jako internet sám, ale zdokonaluje se podoba. Když na inzerát odepíše normální člověk, tváří se seriózně a je akorát z ciziny, prostě odepíšu. Denně pracovně komunikuji s lidmi s ciziny. A po dvou, třech e-mailech z něj vyleze toto.
Možná by nebylo od věci nějak upozornit na hudebnibazar.cz ostatní, že se tam toto děje. Méně zběhlý uživatel na to může skočit.
Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 (1997) Fireglo, Warwick Corvette Rockbass, 5 str.
Laney R4B 300W, Hartke hydrive 112 c 250W
kabely Planet Waves
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

V prvé řadě: proč by měl kdokoliv z ciziny chtít něco kupovat na českém bazaru, když stejné věci sežene výhodněji a s menším poštovným na ebay? Myslet znamená nenaletět.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Paul Ramon píše: Možná by nebylo od věci nějak upozornit na hudebnibazar.cz ostatní, že se tam toto děje. Méně zběhlý uživatel na to může skočit.
A proto už nějakou dobu pod inzeráty visí:
Jeden s častých podvodů, který se na bazaru objevuje, je následující. Je možné, že se na podaný inzerát ozve podvodník, který předstírá zájem o nabízené zboží. Email je často psaný v angličtině a zájemce nabízí dokonce vyšší než obvyklou cenu. Princip je ten, že se podvodník snaží vylákat zálohu na poštovné, které údajně pošle s platbou za zboží. Ale nestane se tak. Jakmile prodávající sdělí svůj PayPal účet pro převod peněz, kupující obratem pošle falešné potvrzení od PayPal, že peníze převedl a jsou zablokovány, včetně poštovného. Dále uvádí, že jakmile zaplatíte zálohu na dopravu, budou tyto peníze ihned převedeny a dopravce přijede vyzvednout zboží. Pokud prodávající váhá s posláním zálohy, vyhrožuje podvodník policií a soudem. Po zaplacení zálohy na dopravu se „zájemce” vypaří. Ve vlastním zájmu si dávejte na tyto situace pozor. Vyšetřování těchto případů Policií ČR je poměrně komplikované. Jediný, kdo může podvodu zabránit, jste vy. Za vzniklou situaci nenese provozovatel serveru žádnou odpovědnost.
Variant je mnoho, jestli tohle uživateli nestačí, je to jeho blbost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Když si tu trotlovsky přitakáváte Johnem Colem přičemž to tu několik lidí napsalo dost jasně (naposledy Herdek, teda pardon Hendrek :lol: ).

Takže jsem se rozhodl že pro jednou přidám něco co má reálnou informační hodnotu narozdíl od vašeho kamaráda Cola a jeho jinak pojmenovaných bratranců :wink:
Přílohy
debil.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jupí, dnes mě taky kontaktoval Kelvin Panye :). No, chvíli si s ním pokecám a pak ho pošlu do prdele a řeknu mu, ať s tím už neotravuje nikoho na hudebnimbazaru.cz, že už jej tu celá komunita zná a nepomůže mu ani změna mailu a jména :mrgreen: .
zluvak

Příspěvek od zluvak »

Johnu Coleovi s díky odmítám, ale bohužel jsem za posledních několik roků neodmítnul několika domácím podvodníkům, takže moji dlužníci a tedy lidi, před kterými Vás varuju jsou:
Milan Hrudka z Nového Boru
Ondřej Nový z Prahy
Ondřej Kratochvíl z Padolí.

S Ondřejem Novým se soudím (Vy možná taky), u těch dvou zbývajících to za těch několik tisíc nestojí, ale ať tu je aspoň ve fóru natrvalo napsáno, že to jsou darebáci, se kterými bychom neměli obchodovat.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A jakým způsobem podvod provedli?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
zluvak

Příspěvek od zluvak »

Milan Hrudka si přál poslat činel co nejrychleji, tak jsem na platbu nečekal (to bylo někdy v roce 2006, tedy před rozšířením internetového bankovnictví), ale peněz poslal jen část a pozdě.

Ondřej Kratochvíl prodával buben na Aukru pod jménem Launart, peníze dostal, ale nic neposlal.

Doufám, že mi nenapíšete, že jsem naivní mamlas, protože většinou jednám s lidmi, pro které je slib závazný a není třeba si tu důvěru kazit dobírkami a smlouvami. Ostatně další desítky nákupů a prodejů proběhly právě takhle a nerad bych si tohle pohodlí a důvěru nechal vzít. Jen je tedy potom potřeba na zloděje jako jsou ti moji upozorňovat.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já kritizovat nikoho nehodlám. Nepasuju se do role soudce, jen mě to zajímalo. Já z velké důvěry vyrostl, když jsem jednou čekal poměrně dlouho na peníze za poslanou věc. Naštěstí tehdy pán omylem zplantal číslo účtu, platba se mu vrátila a peníze poté poslal s velkou omluvou. Ale už bych nikdy neposlal nic bez dobírky či platby předem. A už vůbec ne nic dražšího než průměrný kytarový efekt. Navíc, když na hudebním bazaru i jinde někdo každou chvíli před někým varuje. Nejraději řeším předání osobně či dobírkou, člověk má prostě klid a nemusí nic řešit.

Tak ať aspoň něco časem zpátky dostaneš! :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Zdar, tož před nedávnem adrienne.brown101a@hotmail.com a včera Kelvin Panye. Anglicky sice neumím, ale umím se dopídit :-)
hejcz

Příspěvek od hejcz »

Zdravím diskutéry a přidávám jednoho čerstvýho kevina :-)

--------- Původní zpráva ----------
Od: Kelvin Panye <kelvinpayne02@gmail.com>
Komu: seznam.cz>
Datum: 12. 5. 2015 22:30:09
Předmět: Re: Danelectro

Aha Vidím, že jsou nové o všechny this.You nemusíte čekat na žádné 2-3 dny, jakmile mi poslat svůj PayPal e-mail bude i platbu a budete informovat ve vašem e-mailu, že platba byla made.you prostě muset navštívit www.paypal.com a vytvořit si account..Very snadné. Poté, co jste udělal s registrací, bude mi zaslat svůj PayPal e-mail, takže mohu platit a jakmile platba byla provedena, bude paypal vás neprodleně informovat a také budu potřebovat vaši adresu tak, že moje lodní společnost může pocházet z vašeho adresa pro pickup.awaiting vaši odpověď.
Yamaha RBX 375 black, TC Electronic 500w / 4x10 + 2x12, AKG WMS 40 Mini instrumental set, D'ADDARIO EPS170-5 045
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Je zbytečné je hlásit pořád dokola. o Kelvinovi informoval už Udoharys hned nad tebou, když už.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Dnes jsem si dal inzerát na effekt a hle..... Paulson Fisher - adresa je: sonpaul002@gmail.com.
A stále stejná věta jako u ostatních: Do you still have it for sale?
mazi
Nový uživatel

Příspěvek od mazi »

Všem předchozím přispěvovatelům, jsem chtěl poděkovat....taky bych málem naletěl tomuto sonpaul002@gmail.com človíčkovi.....Moc děkuji.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Další "undervaserman" - sandra.lfc012@gmail.com. Hlásící se jako Sandra Veloso.

Odesláno z mého C6903 pomocí Tapatalk
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Asi mám štěstí. Nebo smůlu? Zde je další: tonykelly202@gmail.com

Moleek

Příspěvek od Moleek »

mazi píše:... sonpaul002@gmail.com
Udoharys píše:... sandra.lfc012@gmail.com
Udoharys píše:... tonykelly202@gmail.com
No, takže zkrátka jak je to gmail a jméno končí dvojkou, tak je to jasný :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Zajimave. Kdyz jsem tyhle, i vyse uvedene, poslal tam kam patri, uz se nikdo ze zahranici neozval.

Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“