Vlastní zkušebna
Pravidla fóra
Vlastní zkušebna
Zdravím dámy a pánové. Nevím kde to napsat tak jestli to píšu do špatné sekce tak se vám převelice omlouvám. Ale k věci.
Chtěl bych si doma (byt) udělat zkušebnu kde mužu zpívat/rapovat chtěl bych prosím poradit snad vás to nebude nějak obtěžovat.
Takže mám v plánu jednu místnost obložit kartonama od vajíček, aspon dočasně než vydělám na akustickou pěnu s trojuhelnikama. Pomužou mě ty kartony od vajec aby mě sousedi neslyšeli bo slyšeli aspon méně?
Pak bych chtěl poradit jaký si mám koupit bedny, chci náký cenově cajk a zaroven aby nebyli zas naky shity obyčejný, ale aby tam byla třeba slyšet nká chyba.
Pak naký sluchátka který mě neurvou uši klidně náký studiový. A pak nákej mikrák, ale myslím, že na zkoušení bude stačit nakej za 300-500 z datartu.
Kdyby mě někdo poradil bych rád, pač chci zkoušet doma a vzhledem k tomu, že tu sou tenké stěny to je docela na .. víte co. Na skelnou vatu na to seru, musel byt se s**t s profilama a buhvi čim nakonec bych to aj dejchal. Zatím bych využil ty kartony od vajec a časem koupil tu pěnu s těma bodcema. A mám otázku když obložím celou místnost tou pěnou s bodcema vadí to?
Díky všem za rady atp. Zdarec dámy a pánové mejte se.
Chtěl bych si doma (byt) udělat zkušebnu kde mužu zpívat/rapovat chtěl bych prosím poradit snad vás to nebude nějak obtěžovat.
Takže mám v plánu jednu místnost obložit kartonama od vajíček, aspon dočasně než vydělám na akustickou pěnu s trojuhelnikama. Pomužou mě ty kartony od vajec aby mě sousedi neslyšeli bo slyšeli aspon méně?
Pak bych chtěl poradit jaký si mám koupit bedny, chci náký cenově cajk a zaroven aby nebyli zas naky shity obyčejný, ale aby tam byla třeba slyšet nká chyba.
Pak naký sluchátka který mě neurvou uši klidně náký studiový. A pak nákej mikrák, ale myslím, že na zkoušení bude stačit nakej za 300-500 z datartu.
Kdyby mě někdo poradil bych rád, pač chci zkoušet doma a vzhledem k tomu, že tu sou tenké stěny to je docela na .. víte co. Na skelnou vatu na to seru, musel byt se s**t s profilama a buhvi čim nakonec bych to aj dejchal. Zatím bych využil ty kartony od vajec a časem koupil tu pěnu s těma bodcema. A mám otázku když obložím celou místnost tou pěnou s bodcema vadí to?
Díky všem za rady atp. Zdarec dámy a pánové mejte se.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vlastní zkušebna
Hoj - od konce: nevadí to a výhodou je, že to je k ničemu (dokonce v tvém případě lze použít "zcela k ničemu"). Ale jako takhle: pokud potřebuješ k výkonu čupr-somrák vzhled, tak směle do toho
pokud máš vážný záměr a navíc ještě podpořený požadakem "aby mě neslyšeli sousedi přes ty tenký zdi", tak navrhuju zapomenout na existenci termínu "s**t" a obrátit se k věci čelem, čili ano - Rockwool a všechno co s tím souvisí (v tloušťce ne menší než 100mm a ideálně se vzduchovou mezerou od zdi).
Cenově cajk budou jakýkoli TRUTH z bazaru. Teoreticky - pro tvůj účel - budou cajk jakýkoli monitory do 4-5kKč z bazaru (samozřejmě cena je za pár).
Na zkoušení mikrák z Datartu stačí, ale ty chyby, co by ti odhalily i ty bazarový monitory, ti může spolehlivě zamaskovat (případně se budeš divit, co se z těch beden line; ne, že bys byl nějaký outsider, ale ten mikrák.....). Tak jen, aby ses nedivil.
Čili shrnuto: plán OK, ale většina ze zmíněných návrhů cajk rozhodně není. Doporučuju si o tom víc nastudovat a celou věc zásadně přehodnotit, protože ono v takhle amatérských podmínkách je veškeré zkoušení kontraproduktivní (žák hry na klavír taky nemůže cvičit na samohrajku).
Těšíme se na druhé kolo
P.
Cenově cajk budou jakýkoli TRUTH z bazaru. Teoreticky - pro tvůj účel - budou cajk jakýkoli monitory do 4-5kKč z bazaru (samozřejmě cena je za pár).
Na zkoušení mikrák z Datartu stačí, ale ty chyby, co by ti odhalily i ty bazarový monitory, ti může spolehlivě zamaskovat (případně se budeš divit, co se z těch beden line; ne, že bys byl nějaký outsider, ale ten mikrák.....). Tak jen, aby ses nedivil.
Čili shrnuto: plán OK, ale většina ze zmíněných návrhů cajk rozhodně není. Doporučuju si o tom víc nastudovat a celou věc zásadně přehodnotit, protože ono v takhle amatérských podmínkách je veškeré zkoušení kontraproduktivní (žák hry na klavír taky nemůže cvičit na samohrajku).
Těšíme se na druhé kolo
P.
Opravdu moc díky, že sis našel čas a něco mi napsal. K tý kamený vatě, jak říkám nechci se s tím tady nějak extra s**t, teda aspon nechcu mít doma náký vaty na stěně i kdyby zadělanýma sádrošema. 
A napadlo mě co kdybych ty plata pověsil na strop a udělal od stěny třeba 10cm mezeru, že by tam vznikla náká zvuková kapsa, pomohlo by to nebo též na h***o?
A když bych tam dal ty pěnový troujhelníky co je za cca 400kč/m2 tak by mě sousedi neslyšeli?
Nebo utlumí to aspon trochu a mužu tím polepit celou místnost?
A poradil bys mi kdyžtak náký ty sluchátka a repro co nejsou uplný shity, ale zaroven nestojej dvě vejlplaty?
Sorry kdyžtak za blbý otázky, ale nevyznám se moc tak se ptám.
A napadlo mě co kdybych ty plata pověsil na strop a udělal od stěny třeba 10cm mezeru, že by tam vznikla náká zvuková kapsa, pomohlo by to nebo též na h***o?
A když bych tam dal ty pěnový troujhelníky co je za cca 400kč/m2 tak by mě sousedi neslyšeli?
A poradil bys mi kdyžtak náký ty sluchátka a repro co nejsou uplný shity, ale zaroven nestojej dvě vejlplaty?
Sorry kdyžtak za blbý otázky, ale nevyznám se moc tak se ptám.
Též na h***o... Plata od vajec ti nic neodhluční.Outlaw píše: A napadlo mě co kdybych ty plata pověsil na strop a udělal od stěny třeba 10cm mezeru, že by tam vznikla náká zvuková kapsa, pomohlo by to nebo též na h***o?
Sousedi by tě i přes to slyšeli... Když tím polepíš celou místnost, tak se z ní stane přetlumená komůrka, kde ti bude nepříjemné, byť jen mluvit...Outlaw píše: A když bych tam dal ty pěnový troujhelníky co je za cca 400kč/m2 tak by mě sousedi neslyšeli?Nebo utlumí to aspon trochu a mužu tím polepit celou místnost?
Naposledy upravil(a) Marylin dne 1.06.2015 10:46, celkem upraveno 1 x.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Hranoly jsou na vnitřní akustiku, vata na tlumení ven. Jinak kamenná není zdaleka takový hnus jako skelná, pokud ti jde o tohle.Outlaw píše:Opravdu moc díky, že sis našel čas a něco mi napsal. K tý kamený vatě, jak říkám nechci se s tím tady nějak extra s**t, teda aspon nechcu mít doma náký vaty na stěně i kdyby zadělanýma sádrošema.
A když bych tam dal ty pěnový troujhelníky co je za cca 400kč/m2 tak by mě sousedi neslyšeli?Nebo utlumí to aspon trochu a mužu tím polepit celou místnost?
Pokud o to, že to nemyslíš až tolik vážně, abys dělal stavební úpravy v podobě těch desek a sádroše, tak to chápu, ale holt budeš slyšet v jiných místnostech.
Hranoly rozhodně nelepit po celé místnosti. Spíš to nějak rozumně rozložit a dát tam basové pasti, hranoly a difuzory a absorbery.
-----------------------------------
idea - prosím o zhodnocení někým, kdo tomu rozumí:
Možná by nebyl špatný nápad polepit hranolama kus jedné stěny, vyrobit si 4 absorbery na kolečkách (viz obrázek) a když budeš zkoušet, tak to kolem rozestavět

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Paravany v tomhle stylu jsou naprostá paráda, ale mají prostě svůj účel, kterým je buď dopomoci zlepšení akustiky místnosti v případě pak nějakých změn (monitory, jejich umístění apod.), kdy ale nějaký obecný základ už stejně musí být. Případně - a proto jsem si je dělal i já - mohou sloužit ještě jako oddělovací prvky mezi muzikanty (=snížení úrovně přeslechů, když je muzikantů v místnosti víc).
Tyhle na fotce jsou moc fajn, já je mám "statické"; udělal jsem pouze vysouvací mohu, takže mám asi 75cm výškový rozptyl, ale pevná podstava - takže přesun je malinko složitější, kolečka jsou lepší. Možná na tom ještě zapracuju
2Outlaw: fakt si rozmysli jednak co vlastně chceš a druhak co proto musíš udělat. Pokud toho (relativně) hodně chceš, ale nechceš toho moc udělat (počet hvězdiček na objem příspěvků je na můj vkus trochu vysoký), tak máš jedinou možnost: pořídit jen ten mikrofon z Datartu, přihodit k němu nějaká sluchátka ve stejném shopu a neřešit jiný druh poslechu. Je prostě potřeba zvolit tu správnou úroveň amatérismu
P.
Tyhle na fotce jsou moc fajn, já je mám "statické"; udělal jsem pouze vysouvací mohu, takže mám asi 75cm výškový rozptyl, ale pevná podstava - takže přesun je malinko složitější, kolečka jsou lepší. Možná na tom ještě zapracuju
2Outlaw: fakt si rozmysli jednak co vlastně chceš a druhak co proto musíš udělat. Pokud toho (relativně) hodně chceš, ale nechceš toho moc udělat (počet hvězdiček na objem příspěvků je na můj vkus trochu vysoký), tak máš jedinou možnost: pořídit jen ten mikrofon z Datartu, přihodit k němu nějaká sluchátka ve stejném shopu a neřešit jiný druh poslechu. Je prostě potřeba zvolit tu správnou úroveň amatérismu
P.
Díky všem za ochotu.
Hele ty paravany nebo pojízdný absorbéry se mě líbí to už by mě pomohlo odhlučnit mé zpěvy ne?
Z čeho to je jakože ten vnitřek? To je ta kamenná vata?
Hele ty paravany nebo pojízdný absorbéry se mě líbí to už by mě pomohlo odhlučnit mé zpěvy ne?
Z čeho to je jakože ten vnitřek? To je ta kamenná vata?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jjj.
P.
P.
jinak čím to má ten týpek potažený to jsou náké černé koberce nebo tak? a na co jsou v těch dvou ty okénka?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A jak by na sebe muzikanti jinak viděli?Outlaw píše:a na co jsou v těch dvou ty okénka?
jo promin to mi nedošlo
ale co je teda to černý čím to má potažený? Vyrobil bych si něco takovýho