Digitech Trio/Trio+ Band Creator

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
filo01

Re: Digitech Trio Band Creator

Příspěvek od filo01 »

Zdůvodnění vývojáře, proč nezakomponovali do Tria JamSync
http://www.thegearpage.net/board/index. ... t-20029142
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
miname

Příspěvek od miname »

Není to tak dlouho a napsal jsem zde do fóra dosti podrobný příspěvek ( v tomto případě třetí ) o svých zkušenost s Triem a footswitchem. Moc pochvalně jsem se nevyjádřil a buď zazlobila internetová technika, nebo jakási recenze techniků diskusního fóra, protože můj třetí příspěvek se zde neukázal. Je možné, že články a recenze, které určitý výrobek nechválí, tak to má samozřejmě vliv na prodejnost. Původně jsem zakoupil Trio a footswitch za 6.100,- + 890,- = 6.990,-. Po týdenním perném testování jsem efekt vrátil bez udání důvodů. Je zajímavé, že ten samý shop ho v kraťičké době cenově přehodnotil a nabízí efekt Trio za 5.990,- a k tomu footswitch zdarma !!! Zřejmě ho pečlivě testovali a přišli na podobné věci jako já. Peníze necháme stranou, ty nejsou v tomto případě podstatné. Již funkčnost, přesnost a to, co efekt umí, nebo ne, zde nechci rozebírat. I těch 5.990,- jsou peníze do kanálu. Někdo sem dal nahoře české video, které je pěkně zmatené, nic nevypovídající a navíc tam "testovač" Tria říká, že se pouliční hudebníci a performeři z tohoto efektu doslova zblázní. Zblázní, ale proto, že je to k tomuto účelu absolutně nepoužitelné. Dovedete si představit, že načtete akordy, pak zahrajete písničku a potom někdo z přihlížejících, či prostě posluchačů řekne, ať zahrajete ten a ten song a vy mu řeknete " moment, já jenom tady načtu do krabičky akordy, aby se naučila basa a bicí rytmus". Je to zkrátka jen cvičítko na doma se spoustou nedostatků, které budou určitě časem vychytány, ale Trio je něco, co je na trhu dříve, než vývoj...... :(
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Myslím,že toto je jeden z mnoha názorů testujících.......
Každý čeká něco jiného jak již bylo mnohokrát psáno...a všem se očekávání nesplní...
(osobní názor,nic víc..)
grock

Příspěvek od grock »

Žádná pravda (tvrzení) neplatí vždy bezezbytku. Já jsem tady také psal o záporech, ale můj problém s rytmem byl jen u těch ploužáků, takové ty country polky ala Colorado od Kabátů to chytá spolehlivě. Pokud někdo na ulici bude hrát takové ty táborákové písně, kde jsou 4 akordy dokola, tak pro něj bude Trio fakt požehnáním, stejně tak i klasické r-n-r nebo blues . Já své Trio nepovažuji za vyhozené peníze a prodám ho až bude na trhu Trio2, popř. Quartet :-). A dost- jdu si hrát Lokomotivu od Poletíme? a vymýšlet si sola mezi sloky :-)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

miname píše:...je zajímavé, že ten samý shop ho v kraťičké době cenově přehodnotil a nabízí efekt Trio za 5.990,- a k tomu footswitch zdarma !!! Zřejmě ho pečlivě testovali a přišli na podobné věci jako já...
...Je to zkrátka jen cvičítko na doma se spoustou nedostatků, které budou určitě časem vychytány, ale Trio je něco, co je na trhu dříve, než vývoj...... :(
Nechci pedál obhajovat za každou cenu, ale tohle jsou jsou naprosto zmatené řeči - tebou zmiňovaný e-shop si prožil se svým přístupem a marketingem velkou převelkou blamáž, kdy ohlašoval "exkluzivní premiéru v ČR" už na konci března a bez ohledu na počet předobjednávek (mezi kterými jsem byl i já) nakonec dovezl pouhé tři kusy, a to ještě souběžně s ostatními e-shopy (takže žádná premiéra...) Jakmile pak naskladnil kusy další (kde jsem byl mezi "čekateli" i já se svoji objednávkou ze začátku dubna), nebyl je ani po urgencích za celý týden schopný vyexpedovat, takže jsem svou objednávku bez milosti zrušil a koupil pedál jinde, už za levnější peníze. Snížení ceny ale nemá co dělat s kvalitou pedálu, je to normální konkurenční boj - koukni ostatně na Thomanna, ten má cenu ještě nižší. Že teď stejný český e-shop nabízí Trio i s FS3X, který ani nemá na skladě? Další blamáž, které na světě není rovno... Ale nepleť si prosím pojmy a dojmy :!:

K druhé části tvé "recenze" - pokud jsi od Tria čekal víc, než ti bylo dáno, je mi to líto, ale to je riziko každého z nás. Při koupi drahé hračky je holt záhodno přelouskat návod ještě před samotným nákupem - spolehlivě tak odvrátíš své případné zklamání. Spekulovat, že pedál umí "něco navíc", co v manuálu není, je jenom obyčejná hloupost. Dnešním prodejcům holt masivně nahrává YouTube a ne zdravý rozum - "jakmile něco na videu zní úžasně, musím to přece mít..."

Trio není všemohoucí - je to velmi dobrý trenažér, ale ne parťák pro koncerty. Každý, kdo si myslel, myslí, a bude myslet něco jiného jen na základě videa, holt musí počítat s rizikem vrácení...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
miname

Příspěvek od miname »

Beze zbytku má pravdu "jirkatol", že se najde vždy někdo, komu určitá věc nebude vyhovovat. Mě tento počin Digitechu zatím nevyhovuje a plně souhlasím s "grock", že si ho třeba pořídím, až nastoupí další řady, kde bude již včleněna například paměť a bude celkově dokopnalejší. Vím, že tahle krabička bude spoustě hudebníků užitečná. Jen jsem napsal svůj poznatek a nízor a nikoho nechci zrazovat od koupě. Naopak, pro lidi, co hrajou jen na kytaru doma je to super možnost, jak okusit hraní "ve více lidech" s bicími a s basou. Mě tahle krabička spíše zaujala, co asi tak umí, než že bych ji potřeboval. Když ji ale srovnám s looprem Boss RC-30, který používám, tak je takřka ve stejné cenové kategorii jako Trio, ale má paměť, bicí a zbytek si nahraju ve smyčkách včetně vokálů a nadělám daleko víc "parády"........ :D

S "darwan23" taktéž na 100 % souhlasím, že jde jen o blamáž a o kšeft. Jen bych chtěl podotknout, že můj příspěvek nebyl ani "zmatené řeči", ani "recenze", jen názor. Ale abych to nějak zakončil, protože se k této věci již, zřejmě k radosti některých, nebudu dále vyjadřovat, tak je to tedy souhrn dvou aspektů. Marketingová blamáž s nepříliš povedeným efektem ( podotýkám zatím ). Nakonec jsem si ho koupil víceméně s tím, že ho vyzkouším a v dané lhůtě pravděpodobně vrátím. Videa s ukázkami, co umí efekt, nástroj ap. na You Tube jsou pro mě absolutně nesměrodatná a dokud si to neosahám sám, tak vše beru s velikánskou rezervou..... :D
Naposledy upravil(a) Bejk dne 22.05.2015 14:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Používej UPRAVIT, sloučil jsem ti 2 posty pod sebou. A také vyzkoušej CITOVAT, zpřehlední to na koho reaguješ.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

miname: Pokud čekáš, že bude Trio přehrávat pokaždé stejně to, co si doma připravíš, tak jsou pro tebe vyhozené prachy i ten looper. Kup si mp3 přehrávač za 3kila :roll:
Když ti někdo řekne "zahraj ten a ten song", ty sešpáneš čudlík a najednou hraje x nástrojů tak je to dost komediální představení nemyslíš? Asi bych ti ani nevěřil, jestli něco hraješ nebo je to playback komplet a ty jsi jenom divadelní kulisa.
Když už show s loopováním, tak ať to hráč celé vytvoří předemnou a ne ať pouští backing tracky, které si mohl stáhnout z netu. Tihle samohrajkáři, kde z kláves hraje celá kapela a vedle stojí zpěvačka vždycky na akcích akorát pobaví :mrgreen:
Pokud ti jde o předpřipravené backing tracky v krabičce, tak jsi pouze špatně pochopil účel Tria, nemusíš ho hned veřejně zatracovat.
Žádná krabička nemůže plnohodnotně nahradit lidský faktor ostatních hráčů v kapele. O tom kapely jsou.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

simiruz píše:Žádná krabička nemůže plnohodnotně nahradit lidský faktor ostatních hráčů v kapele. O tom kapely jsou.
Amen... Kapelu ani svatá trojice, natož Trio nenahradí... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
miname

Příspěvek od miname »

Milý "simirusi", jak píše "darwan23" není nad živou kapelu. Tak jest. Je mi 55 let a hraji od 14 let na vše, co má struny a věř mi, že nejsem žádný pouťový flašinetář. Když hraju přes looper, tak to samozřejmě posluchač vidí od začátku, jak vše naživo vzniká. U Bosse používám akorát vestavěné bicí. Ale z 95 % hraju s živými kapelami dnes už jako host, či při nahrávání ve studiu. O mém chápání funkcí efektů a věcí kolem hudby zde nebudu polemizovat. Za prvé nic nezatracuji, a i kdyby, tak jak jinak, než veřejně. Když budu něco zatracovat, tak asi potají někde v koutku to nemá význam. U mě je prostě Trio, marketingově podpořené kvůli prodejnosti, klasickými slovy " mnoho povyku pro nic" ..... Taktéž Amen ...... :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ukazka a komentar od americkeho amatera http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic.php?t=20740
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
grock

Příspěvek od grock »

Odkaz nefunguje a debata usla, což je škoda. Já si myslím, že vylepšení Tria o paměti by nebylo s souladu s jeho filozofií- pohotově reagovat na kytaristu. Takže bych spíš čekal pokrok ve vedení basové linky v reálném čase podle kytary, což by zase znamenalo hrát stále harmonicky, aby bylo co detekovat...Nemají to vývojáři lehké :wink: .
Rozhodně ale nelze nazvat Trio jako nepovedené, je opravdu průlomové a zakládá nový typ krabiček, je vychytané v řadě věcí (on/off FX nebo speaker simulátor u výstupů), nečekal jsem, že budou zvukově tak dobré bicí a basa.
Nakonec- můžete bas stáhnout a používat jako automatického bubeníka (a metronom), který si sám najde rytmus i tempo (pohotové a bez nahrávání dlouhých sledů akordů) a ještě vám kytaru upraví jako zkreslovač nebo hall a k tomu speaker sim. To je vám málo ? Mě ne.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Odkaz je u mě normálně funkční ve FF, v IE háže
Fatal error: Call to undefined function: str_split() in /home/grailton/public_html/mtsforum/includes/constants.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code(1) : regexp code on line 1

Trio nemám, takže můžu připojit jen teoretické žvásty. Co tak pročítám "hlavní" vlákno na TGP, tak by lidi chtěli hlavně vyřešit tu prodlevu při spuštění ze zastaveného stavu (to snad půjde vyřešit firmwarem), pak tam pár lidí do wishlistu dávalo oddělení výstupu pro basu a bicí zvlášť kvůli DAW (podle mě jde vyřešit stažením volume a nahráním nadvakrát). Evergreenem je buď integrovat looper nebo umožnit synchronizaci buď přes JamSync nebo rovnou MIDI. Mi by se líbila editace FX a možnost si stejně jako u Jammana před nahráváním určit BPM (tapem i přesně přes displej) + slyšitelný tick během nahrávání
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Wishlisty jsou opravdu přeplněné - to by ale musel mít pedál alespoň půl metru na šířku :D Mě zatím Trio vyhovuje tak, jak je - malý chytrý pedál s rozumnou cenovkou...

Myšlenka komplexního zařízení "trio + pokročilý looper (+ multiefekt)" možná není marná, ale pokud by opravdu mělo fungovat podle všech nejdivočejších představ a nejlépe naživo, bylo by s tím hrozného přednastavování pro každý paměťový slot, a to než se vůbec začne hrát (tempo, takt, žánr, styl, konkrétní variace, hlasitosti bicích a basy, o efektech ani nemluvě...) Nehledě na to, že 99% kytaristů, co mělo k současnému konceptu ty největší kecy a co by naposílalo sáhodlouhý wishlist k nové verzi s dalšími a dalšími funkčnostmi, by si pak při pohledu na odpovídající cenu ve finále koupilo radši Ditto nebo jinou prostinkou pastičku :)

Co naopak na Triu oceňuju, je právě to, že funguje skutečně "instantně" - nahodím jenom žánr a pedál je hned schopný se učit - hlasitosti nástrojů a variaci si doladím za letu. That’s all I need...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ono se stačí podívat na to, kolik má Digitech Jammanů a všem musí být jasné, že i Trio bude mít min. 3 verze. Teď představili nejspíš základ, na který budou nabalovat funkce. Ti, kteří už Trio pořídili, budou přecházet na dražší pedály. Vidím to na nějakou verzi s jednoduchým looperem, pak na verzi s Midi a nějakou řádnou bankou na uložení všech možných paternů a nastavení. Ten základ už udělali, teď na to akorát nabalí nějakou tu vatu, aby vatu vydělali. Kdybych byl v představenstvu Digitechu, tak to nebudu chtít udělat jinak...
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Ostatně to nemusí být špatně ani pro zákazníky - někdo chce multiefekt, looper a midi, mně na tom láká pouze ta možnost zahrát si doma s rytmickou sekcí. Proto si koupím tenhle základ, jen co ceny ještě trochu spadnou (a já našetřím - ještě před tím potřebuji nutně pár dalších věcí - úděl muzikanta :D ). Kdo bude mít zájem, ať si připlatí za další funkce.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ přesně tak. Podle mě je zbytečné "plakat" nad tím, co všechno to neumí. Jamman se taky dělá v x verzích, stejně jako třeba loopery od Boss , a zákazníky si každá ta krabička najde. Většina lidí jde stejně po jednoduchém ovládání, viz. oblíbenost různých mini looperů jako TC El. apod. A když si člověk vezme, kolik dnes stojí nějaký lepší delay pedál, tak mi cena Trio přijde velmi rozumná, možná i přímo úžasná...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

A jsme u toho, co jsem dávno říkal. Až to bude za polovinu, koupím si to a spojím s Jammanem, kterého k plné spokojenosti provozuji mnoho let. Tak je to již předem uživatelsky dané a u Digitechu to dobře vědí. Což jste správně odhadli.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

martina72 píše:Až to bude za polovinu...
Tak to přeju šťastné čekání... Digitech to samozřejmě ví nejlíp... :wink:
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

možná se za polovinu ani nedočká,ale jak čtu jeho příspěvky,tak to určitě bude cca za 8 let ho vyzkouší
to už bude TRIO 3 :)
Naposledy upravil(a) jirkatol dne 6.06.2015 21:45, celkem upraveno 1 x.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Po dlouhé době jste mě donutili otevřít příspěvek od Martin(y/a) a nepřekvapil :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“