Jak jednoduché Watsone
Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
Zdar, co kdybys to zapojil jak Ti doporučuje manuál: "použij 4Ω výstup pro připojení externího reproduktoru"?
Jak jednoduché Watsone
.
Jak jednoduché Watsone
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Zdravim,kedze sa vobec nevyznam v imendanciach moze mi niekto mudrejsi poradit,ako idealne zapojit zosik ESH 2000/100w a bednu Marshall 1960BV?Zosik ma jeden vystup 8 ohm a druhy 16(4) ohm.Bedna vstupy jeden 4 ohm a druhy 16 ohm.Dakujem velmi pekne za radu,kolegovia v skusobni su tiez jeden mudrejsi ako druhy-najde sa niekto kto mi pomoze tento "zapeklity"problem definitivne vyriesit?Dakujem velmi pekne!
Zdar, připojovací konektory na reprobedně vypadají takto: Zapoj tedy výstup zesilovače 16Ω do pravé jackové zásuvky 16Ω na reprobedně s přepínačem v poloze "mono" jak je to na obrázku a je hotovo, už jenom hrát
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tube Guru:Diky moc!
Tube Guru: este ozazocka:takze tu stvorku v zatvorke na zosiku si nemam vobec vsimat?----16(4)-takto je to tam napisane.Dik.
Mel jsem ESH 50 i 100W a box 1960A. Zapojoval jsem jak píše Tube Guru, jinak to nejde. Ty 4 Ohmy u zdířky 16 Ohm taky moc nechápu, ale kašlu na to.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ahoj měl bych dotaz na zkušenější. Pořídil sem hlavu Hartke. Má 350w do 4 ohmů a z Marshalla mb 4210 sem vykuchal zesík a chci ho jako box. Problém je, že se nějak nemůžu dopočítat impedance. Basový repro maj spolu paralerně 4 ohmy, ale nějak mi k tomu nesedí ta horna, která má samotná 8 ohmů. Je tam ještě výhybka, ale netuším jestli se do toho taky nějak započte. Jinak by impedance s hornou paralerně byla necelý 3 ohmy, což se bojim, aby nevadilo hlavě. Sériově by byla 12 ohmů, což je asi zase blbost. Původní hlava měla psanej výkon 300w do 4 ohmů a 450 do 2 ohmů, takže menší impedance by jí asi nevadila. Díky za odpovědi a jakýkoliv poučení...
Horny se, pokud vím, neřeší. A zpravidla jdou vypnout, přičemž po vypnutí kabel taky nepřehazuješ do jiné zdířky.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Potřebuju poradit jak vyzkoušet jestli nemám poškozený repro. Mám letitej 1x12 homemade box s Celestionem Seventy. Roky se válel po zkušebnách a sklepeních. Minulej rok v létě jsem si ho vzal na zahradu, že ho vykuchám. Nebudu to prodlužovat. Hodil jsem ho do zahradního domku a zapomněl na něj. Až na odlepenou prachovku reprák na sobě nenese stopy poškození. Potřeboval bych ho nějak odzkoušet jestli je funkční než do něj píchnu zesík. Nějaký nápady?
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Zdar, poněkud mi sice uniká proč ho chceš zkoušet, ale jednoduše vezmi např. tužkový článek 1,5V a škrtni o přivody k repráku, když se cokoliv ozve, můžeš ho připojit i k elektronkovému zesilovači, protože není přerušený. Máš-li Ohmmetr, můžeš pro kontrolu "nepřerušenosti" cívky použít ten.
Chci ho zkoušet protože posledních pět let nehrál. Z toho se rok povaloval v zahradním domku kde měl tepelnej servis od -20 do 40 stupňů. Vzpomínám si, že s tou baterkou jsem to někde četl. Dík o víkendu zkusím.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Ten "teplotní servis" by mu ublížit neměl, leda vlhkost nebo hlodavci. Jestli máš lampový zesilovač, je ta zkouška vhodná, aby sis neodpálil výstupní transformátor v případě, že by byl přerušený. Nic jiného snad nehrozí.
Trochu odjinud - mám tranz. combo Peavey a občas ho chci použít jako box k lamp. hlavě. Už jsem instaloval i samostatnou zdířku, ale vždy pak odpojuju jeden kablík, kterej vede k zesilovači comba, aby se nepoškodil Je to nutné? Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdar, poškození tranzistorového zesilovače komba je málo pravděpodobné, i když má-li ten lampáč výkon 100W a více nedá se to vyloučit. Každopádně je správné při použití repráku komba jej od zesilovače odpojit už jen kvůli zvuku - koncový stupeň tranz. zesilovače by mohl zapříčinit zkreslení.
Nejjednodušeji se to dá udělat použitím jackové zásuvky s rozpínacím kontaktem, který při zasunutí jacku z výstupu lampové hlavy vnitřní tranz. zesilovač odpojí.
Nejjednodušeji se to dá udělat použitím jackové zásuvky s rozpínacím kontaktem, který při zasunutí jacku z výstupu lampové hlavy vnitřní tranz. zesilovač odpojí.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by mi nekdo potvrdit nebo vyvratit, jestli ma osazeni repra v otevrenem boxu vliv na celkovy zvuk ? Mam na mysli osazeni repra ze predu nebo zezadu predni desky. V soucasne dobe mam frontloaded osazeni, coz jsem jeste u openbacku nevidel, a jestli ma smysl si davat tu praci s osazenim zezadu. Diky za nejake info.
Zdar, myslím si, že u otevřeného kytarového reproboxu bude mít montáž reproduktoru zepředu nebo zezadu zanedbatelný vliv na zvuk, jestli vůbec nějaký. U zavřeného boxu by to jakýsi vliv snad mít mohlo - měnil by se o něco objem, ale u otevřeného...
Znamy to kdysi resil, zkouseli jsme to tehda u jeho homemade zavrene bedny 212. Je to uz leta, ale pamatuju se, ze nejake rozdily tam byly. Pri zapojeni zepredu byl zvuk konkretnejsi a mozna i trochu jedovatejsi, pri zapojeni zezadu to bylo takove uhlazenejsi, jakoby se vic zapojila bedna. Rozdily ale byly celkem male, u nejake koupene bedny bych to asi neresil a nepredelaval ji, navic pokud je hodne otevrena, tak ten vliv muze byt jeste mensi.
Zdravím,
mám zesilovač Peavey 6505 a box 1960A. Na zesilovači výstup 4,8,16 Ohm. Do jakého nastavení a konektoru to zapojit do boxu aby to bylo nejvhodnější pro zvuk ?
Díky.
mám zesilovač Peavey 6505 a box 1960A. Na zesilovači výstup 4,8,16 Ohm. Do jakého nastavení a konektoru to zapojit do boxu aby to bylo nejvhodnější pro zvuk ?
Díky.
Gibson Les Paul studio, Les Paul by Josef Vébr, Jolana Tornado2, Kramer Hořovice, Marshall JVM410H,
Zdar, po všech stránkách (nejen zvukové) je nejlepší když se shoduje výstupní impedance zesilovače s impedancí připojeného reproboxu. Peavey 6505 má výstup 16Ω. Bedna Marshall 1960A má impedanci 16Ω. Co z toho vyplývá? 16Ω výstup zesilovače propojíš s 16Ω vstupem reprobedny a můžeš vesele hrát.
Díky zaodpověď, ještě by mě zajímalo co se stane když se spletuTube Guru píše:Zdar, po všech stránkách (nejen zvukové) je nejlepší když se shoduje výstupní impedance zesilovače s impedancí připojeného reproboxu. Peavey 6505 má výstup 16Ω. Bedna Marshall 1960A má impedanci 16Ω. Co z toho vyplývá? 16Ω výstup zesilovače propojíš s 16Ω vstupem reprobedny a můžeš vesele hrát.
Gibson Les Paul studio, Les Paul by Josef Vébr, Jolana Tornado2, Kramer Hořovice, Marshall JVM410H,