Koupit lepší zvukovou kartu nebo zesilovač?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
whiteplayer3d

Koupit lepší zvukovou kartu nebo zesilovač?

Příspěvek od whiteplayer3d »

Ahoj,

chtěl bych si k notebooku s externí zvukovou kartou Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
koupit sluchátka Sennheiser 598 na domácí poslech, pokud bych chtěl ještě pár tisíc investovat do lepšího zdroje, aby byl výsledný zvuk co nejkvalitnější, měl bych si koupit lepší ext. zvukovou kartu nebo nějaký zesilovač?
Close your eyes and open your mind...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupit lepší zvukovou kartu nebo zesilovač?

Příspěvek od core88 »

čus

Ty sluchátka neznam ale předpokládam že zvukově budou v pohodě když stojí skoro 5k . Jen nebudou vhodný na poslech v posteli když někdo vedle spí .

Před asi rokem sem taky řešil externí zvukovku . Protože sem nepotřeboval prostorovej zvuk ale potřeboval sem 2 výstupy pro zesilovač + výstup pro sluchátka tak sem vybral tohle http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i4/HN134356/ .

Tak pokud netrváš na prostorovým zvuku a spokojíš se jenom s výstupem pro zesík + výstup pro sluchátka tak bych se podíval po těchle kartách .

http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i2/HN122113/
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-solo/HN152548/
http://kytary.cz/steinberg-ur12/HN153481/

Mají v sobě sluchátkovej zesík takže utahnou i sluchátka s vyšší impedancí .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vsadím se, že jsi měl na mysli sluchátka s nižší impedancí což? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
whiteplayer3d

Děkuju za tipy, :wink:
nejvíce mě láká Steinberg UR12 svou kvalitou zvuku 192 kHz/24bit, každopádně jsem rád i za vstup pro kytaru, který bych (když teď nemám kombo) určitě využil :)

Co jsem teď četl, tak "nižší impedance znamená vyšší hlasitost ale vyšší zkreslení" :( ,
takže pokud není třeba zvuk zesilovat, jsou stále tyto Steinbergy jako zvukové karty dobrou volbou?
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

192kHz je IMHO zbytečnost a sluchem to nikdo nerozezná od 96kHz a i tohle rozezná od 44,1/48kHz málokdo, ale když už to tam výrobci dávají, tak co už, žejo :-D
Bitová hloubka 24 bitů je fajn kvůli dynamice.
Ale taky potřebuješ mít patřičný zdroj zvuku - wav 24bit/96kHz, nebo flac se stejným rozlišením, případně CD-DA apod. Pro mp3/128kbps to hle nemá vůbec význam řešit.

Ad impedance = impedance akustického měniče má být taková, jakou doporučuje výrobce zvukovky (zesilovače). Thats it...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Tube Guru píše:Zdar, vsadím se, že jsi měl na mysli sluchátka s nižší impedancí což? :)
Ne myslel sem vyšší . 600ohm sluchátka na zvukovce se slabým zesilovačem moc nahlas hrát nebudou
sluchátka co si vybral whiteplayer3d mají asi 50ohm takže tam problém nebude.
whiteplayer3d píše: Co jsem teď četl, tak "nižší impedance znamená vyšší hlasitost ale vyšší zkreslení" :( ,
takže pokud není třeba zvuk zesilovat, jsou stále tyto Steinbergy jako zvukové karty dobrou volbou?

zjednodušeně řečeno impedance sluchátek (reproduktoru) je zátěž kterou musí zesilovač překonat aby sluchátka hrály určitou hlasitostí.
"Čím vyšší impedance, tím nižší hlasitost. Aby to však nebylo tak snadné, do rovnice je třeba zařadit ještě hodnotu citlivosti. Příklad: Budou-li mít sluchátka při stejné citlivosti, různou impedanci, budou po připojení na identické zařízení hlasitější ta s nižší impedancí. Pokud bude ale citlivost u jednoho modelu výrazně vyšší, může se stát, že budou hrát hlasitěji, i když budou mít zároveň vyšší impedanci."

to zkreslení .... pokud je už slyšitelný tak máš hlasitost na úroveň : ohluchnutí :D tak to by sem moc nehrotil

ten STEINBERG UR12 určitě bude vpohodě pokud ti vystačí vstupy a výstupy .
Naposledy upravil(a) core88 dne 10.06.2015 16:19, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jo core88 zmýlilo mě slovo "utáhnou", protože jej mám tak nějak podvědomě spojené s velkým zatížením až přetížením (proudovým) a v tomto případě jste řešili dostatečné vybuzení sluchátek s vyšší impedancí. Pardon za OT :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Vpohodě . Chvilku sem si řikal jestli sem nenapsal nějakou blbost :D
Obrázek
whiteplayer3d

Aha, to jsem netušil že je to až tak nerozpoznatelné, no, prakticky jsem postupně vyměnil svojí sbírku mp3 za FLAC a nic jiného už neposlouchám (jen je škoda že se nedá sehnat v HD kvalitě i orchestrální soundtrack z Pána Prstenů nebo The Elder Scrolls :( ).

Dají se do vstupu pro studiové monitory zapojit pomocí redukce i obyčejné reproduktory s konektorem na 3,5mm? Koukám teď na STEINBERG UR 22 , časem bych si k tomu určitě nějaké monitory koupil...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Jo jasně přes redukci to pude . Ale budeš si jí muset udělat . tady podle toho http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/3/343 ... .jpg?ver=2
podle toho do čeho to chceš pak zapojit jak si vyber variantu 9 nebo 10 .
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“