Tenson SG special

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
MasterX

Tenson SG special

Příspěvek od MasterX »

Je tu někdo kdo má nějaký zkušenosti a porovnání např. s fokusem nebo BaCHem??? mě se ta speciálka strašně líbí a navíc je skoro zadarmo, ale zase na druhou stranu už jsem se setkal (ne teda u kytar) s tim že jedna firma a druha firma nabizeli zboží stejnýho výrobce za ceny rozdílný řádově o několik tisíc... proto mě zajímá srovnání zvuku a zpracování. SG je srdcovka :D ale zase příjmy financí nejsou nejvyšší :(
__
tady je link: http://kytary.cz/tenson-sg-special/97117/?SE824:0:0:1:0
elektrika Stagg S402-BK/kombo Stagg GA 20
+ ak. jumbo Adonis, moje první :)
jaby

Příspěvek od jaby »

jestli tomu správně rozumím, chceš si koupit SG....Na fokuse ani baCHa sem nehrál ale s tim Tensonem mam zkušenost, má ho známej. Ta kytara je dost lehká na to že je z mahagonu, nedrží ladění ale jinak co se týče zpracování byla v pohodě. Snímače byly bída, ale co se dá čekat za 5k. Asi za rok sem na ní hrál znova a měla dost ošoupanej lak, při otáčení volume poŤákem v kombu praskalo a v pražce byly o čtvrtinu nžší, nejhůř okolo 12.-15. pražce
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jaby píše:jestli tomu správně rozumím, chceš si koupit SG....Na fokuse ani baCHa sem nehrál ale s tim Tensonem mam zkušenost, má ho známej. Ta kytara je dost lehká na to že je z mahagonu, nedrží ladění ale jinak co se týče zpracování byla v pohodě. Snímače byly bída, ale co se dá čekat za 5k. Asi za rok sem na ní hrál znova a měla dost ošoupanej lak, při otáčení volume poŤákem v kombu praskalo a v pražce byly o čtvrtinu nžší, nejhůř okolo 12.-15. pražce
vsecky SG jsou lehky. nevim, jestli by nebyla vetsi jistota jit do Fokusu nebo Bachu. Tenson se me nezda moc kvalitni.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tady nezískáš přesnou radu,já radím jít a vyzkoušet si je.Máš možnost si vybrat tak jí využíj - každá kytara je jiná i když vypadá stejně :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

určitě kdybys kupoval tak si to vybírej osobně :)

jo jinak, nezdá se vám, že ty kytary nějak zdražili ? :x
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Hu já mám BaCHa a:

-drží ladění (olejofky)
-přepadává na hlavu (vyřeší to kožený pás)
-má škaredě usazené vykládání v hmatníku (to mě netrápí)
-3 kusy mahagonových přířezků (zní to pěkně)
-snímače sem přes kombo nehrál (přes Stereo mají zašlápnutý zvuk)
-přepínač při přepínání nepraská
-dlouhý sustain
-má SG krk (tj. poměrně plochý ale Ibanez to není, prostě SG krk)
-pěkně usazené pražce

a už mě nic moc nenapadá :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Tenson SG special

Příspěvek od Disasterpiece »

MasterX píše:Je tu někdo kdo má nějaký zkušenosti a porovnání např. s fokusem nebo BaCHem??? mě se ta speciálka strašně líbí a navíc je skoro zadarmo, ale zase na druhou stranu už jsem se setkal (ne teda u kytar) s tim že jedna firma a druha firma nabizeli zboží stejnýho výrobce za ceny rozdílný řádově o několik tisíc... proto mě zajímá srovnání zvuku a zpracování. SG je srdcovka :D ale zase příjmy financí nejsou nejvyšší :(
__
tady je link: http://kytary.cz/tenson-sg-special/97117/?SE824:0:0:1:0
tenson?a kytara?leda tak padlo
nedoporucuju!
MasterX

Příspěvek od MasterX »

no kupovat ju nechci, spis me to zajimalo protoze nejaky SG planuju a je dobry se porozhlidnout. Na kytarach ted opravdu zdrazili, byl myslim za 3600,- nebo tak nejak. Asi bych taky veril vic fokusu, nebo idealne BaCH, ale jak tu nekdo psal, chce to vyzkouset a v okoli nemam moc kde :? no uvidime, se vyresi 8) tak dik, asi pockam az budou finance a nejaka fokusacka akce :)
jaby

Příspěvek od jaby »

framikoin píše:
jaby píše:jestli tomu správně rozumím, chceš si koupit SG....Na fokuse ani baCHa sem nehrál ale s tim Tensonem mam zkušenost, má ho známej. Ta kytara je dost lehká na to že je z mahagonu, nedrží ladění ale jinak co se týče zpracování byla v pohodě. Snímače byly bída, ale co se dá čekat za 5k. Asi za rok sem na ní hrál znova a měla dost ošoupanej lak, při otáčení volume poŤákem v kombu praskalo a v pražce byly o čtvrtinu nžší, nejhůř okolo 12.-15. pražce
vsecky SG jsou lehky. nevim, jestli by nebyla vetsi jistota jit do Fokusu nebo Bachu. Tenson se me nezda moc kvalitni.
já neradim jít do tensonu, jenom říkám svojí zkušenost
Epiphone Lp Special II
3 akustiky z hořovic
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

no tak hele tedka tam toho tensona mas za 4500 a kdyz si koupis Fokuse tak tady mas za 5200 http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... =11&typ=SG jinak jeste sem nasel tady http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -45288.php ale nevim jak ses na tom s prachama ale ten fokus by byl asi nejlepsi

EDIT : http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... w-6594.php tady mas toho fokuse za min penez ;)
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
McFish

Příspěvek od McFish »

Teď se na bazaru prodávali myslim 2 SG od fokuse nebo bachu. Tak se tam mrkni
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
jaby

Příspěvek od jaby »

Epiphone Lp Special II
3 akustiky z hořovic
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Nechápu jak někdo může řešit značky Stagg, DiMavery a Tenson. :roll:

Je to zbytečný :roll: dyk za tu cenu můžete mít pěkně udělané LP od Fokusu nebo Strata od Squieru. Hrál sem na Sq. strata za 3000 a byl udělaný moc pěkně. Snímače nezdůrazňuju... :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
MasterX

Příspěvek od MasterX »

jo, tak ono jde o to s čim srovnáváš, ja se ptal ale na to jestli to Tenson SG není ÚPLNĚ TO SAMÉ jako Fokus SG vzhledem k tomu že to má nejspíš kořeny ve stejný zemi :) jestli jenom někde nenasadili vyšší cenu. :wink:
Jinak v tom výčtu značek jsi zapoměl ještě na Crafter a Starsound (mimochodem starsound Stratocaster je fakt maso, v JYSKu ho měli jako sadu s 5W kombem za 1650 korun, tzn. asi nejlevnější set v ČR :) škoda že jsem neměl čas zajet ho vyzkoušet, protože Sunburst z "pevného dřeva" jak tam pasli, to je prostě maso :) Holt emo je emo... :lol: )
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jaby píše:viděli ste někdo v nějakým shopu tohodle Tensona? http://youtube.com/watch?v=I81IJn6SVbk http://youtube.com/watch?v=_YwB2bP0kFE&feature=related
ten LP je tady v kytarach, mno aspon byl nevim jak ted
jinak ta holka z prvniho videjka (druhy sem nevidel) nehraje spatne ale neco mi tam nesedi asi ta vec ze holka hraje na kejtru
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

MasterX píše:jo, tak ono jde o to s čim srovnáváš, ja se ptal ale na to jestli to Tenson SG není ÚPLNĚ TO SAMÉ jako Fokus SG vzhledem k tomu že to má nejspíš kořeny ve stejný zemi :) jestli jenom někde nenasadili vyšší cenu. :wink:
Jinak v tom výčtu značek jsi zapoměl ještě na Crafter a Starsound (mimochodem starsound Stratocaster je fakt maso, v JYSKu ho měli jako sadu s 5W kombem za 1650 korun, tzn. asi nejlevnější set v ČR :) škoda že jsem neměl čas zajet ho vyzkoušet, protože Sunburst z "pevného dřeva" jak tam pasli, to je prostě maso :) Holt emo je emo... :lol: )
:roll: (nechci se rouhat)

Já sem nesrovnával SG ale LP :wink: ty SG nejspíš stejný sou bo mají ty potencáky a jack samici úplně stejně umístěný...no říkám nechtěl bych to.

Jan Kaplický 1937 - 2009
MasterX

Příspěvek od MasterX »

ok já myslel že mluvíš o značce jako obecně, i když tam to platí taky. :lol: takový drobný OT, jaká byla nejlevnější nová "kytara" co jste kdy viděli??? (když vynechám ty plastový z hračkárny) :twisted: :twisted: :twisted:
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

MasterX píše:ok já myslel že mluvíš o značce jako obecně, i když tam to platí taky. :lol: takový drobný OT, jaká byla nejlevnější nová "kytara" co jste kdy viděli??? (když vynechám ty plastový z hračkárny) :twisted: :twisted: :twisted:
kamo na todle udelej novej topic , ty , nebo ja :D :lol:
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“