Crate FW + sluchátka?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Demilich

Re: Crate FW + sluchátka?

Příspěvek od Demilich »

Frontpanel:

Detail pravé sekce s jackem:

Je to CD input :)

= Hendrek wins. Výstup na sluchátka to prostě nemá
Na zadní straně je zleva: Ext Speaker (výstup na ext repro), DSP (efektová banka A/B), Channel (volba kanálu), Insert (vstup, na přehrávání kktin asi...)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
petrE

Příspěvek od petrE »

kdyby někdo chtěl troch bastlit, muže zkusit třeba toto. Cena součástek cca 100Kč, kdyby použil třeba pájecí lištu, vypadalo by to líp. Práce na hodinu:
http://www.richardbrice.net/hot_lamp.htm
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Jestli-že se bez výstupu pro sluchátka neobejdeš, můžeš si jej do kombíčka dodělat, budeš k tomu potřebovat pouze dva odpory a vhodnou jackovou zásuvku podle jacku sluchátek. Jestli k tomu potřebuješ schema, jistě jej na netu bez potíží najdeš. V podstatě využiješ výstup pro externí reprobednu a upravíš tím odporovým děličem úroveň napětí, aby vyhovovala Tvým sluchátkům podle jejich impedance a povoleného příkonu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
petrE

Příspěvek od petrE »

Ano, to je asi nejjednodušší řešení. A korekcema snad nakroutí požitelný zvuk i bez simulace frekvenční charakteristiky reproduktoru.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Demilich píše:
Je to CD input :)

Insert (vstup, na přehrávání kktin asi...)
Ten CD input je malý jack, takže na ten neptřebuje redukci (tzv přechodku), nicméně je mi záhadou, kam ty sluchátka cpe.

Insert je v tomhle případě efektová smyčka, kde jsou dva mono jacky sloučeny do jednoho stereo.

Tudíž mě napadá, jestli ty sluchátka necpe tam (je to jediný konektor, kde by bylo možné chování, že se samotnou redukcí to nehraje vůbec a když tam nacpe sluchátka, tak to hraje z repra (ale nejspíš ty sluchátka nějak propojí tip a ring a signál pak smyčkou projde, zatímco se samotnou redukcí ne). Že hraje jen levé sluchátko je dané tím, že tip = send, ring=return.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Moleek - dobrá detektivní práce pane :) Podle mě nebudeš daleko od pravdy. A ano, zapomněl jsem už, že to mají krejti skoro všechno přes stereo jacky.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“