Oprava WAH pedálu, poradíte?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
MilanT

Re: Oprava WAH pedálu, poradíte?

Příspěvek od MilanT »

Chlape, můžeš to samozřejmě koupit a za ty tři spreje dáš 581 korun.
Adamz Asah píše: nechci dávat za sprej 500
Kolik stojí ten poťák do toho kvákadla? 200 korun? Není to levnější cesta?
Pročti si celé tohle vlákno a pokud máš géemko za rohem a je to pro tebe nejlevnější a nejrychlejší způsob, tak bude stačit ta 60.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

OK, díky.
No o novém poťáku jsem taky přemýšlel, ale nerad bych se v tom sám vrtal.
Takže zkusím ten sprej no.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Strec62
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strec62 »

Po roce je to asi zbytečné, ale třeba to někomu pomůže. Koupil jsem stejný typ pedálu s chrastěním.
Vypreparoval jsem potenciometr a rozebral ho. Je to speciální dvojitý potenciometr s unikátním průběhem odporové dráhy. Jedna je pro volume, druhá pro wah, takže se vám může stát, že wah chrastí a volume ne, nebo naopak. Potenciometr je velmi kvalitně vyroben - jak odporová dráha tak i kartáčky. Nejde nahradit žádným jiným typem, než originálem, který se dá sehnat těžko a za 500 Kč a výše. Když jsem ho rozdělal byl strašně špinavý od prachu smíchaného s kontoxem a bůhví čím. Celý jsem ho opatrně umyl izopropylalkoholem,
vysušil, složil a zapojil zpět. Bylo třeba dobře nastavit mechanicky potenciometr tak, aby se při pohybu kvákadla využila celá odporová dráha. Ta je zhruba jen 2/3 délky dráhy normálního poteciometru normálního potenciometru. Používám ho zhruba rok od opravy bez jakéhokoliv chrastění.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“