Hi-hat stojan ke dvoum basovým bubnům

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Indian

Hi-hat stojan ke dvoum basovým bubnům

Příspěvek od Indian »

Zdravím....můžete mi, prosím, někdo pomoci s výběrem stojanu hi-hat ke druhému basovému bubnu? Mám klasický stojan a ten se mi díky trojnožce k bubnu nevejde a mám ho zatím daný hodně bokem a při přechodu na pedál k basovému bubnu mě to hodně komplikuje hraní...díky....
20150619_201507.jpg
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Hi-hat stojan ke dvoum basovým bubnům

Příspěvek od Monikad »

Tohle se dá řešit různě. Dříve (já třeba v 80tých letech) jsem měla klasický třínohý stojan jako máš ty, ale daný tak že ta pravá noha hihatky šla jakoby přez levý pedál a tak byly pedály hh a bdskoro u sebe, ale bylo to krkolomné.
Pokud ti nevadí mít pedály hh a bd takhle jak máš te´d, a jde ti jen o nastavení činelů hajtky blíže k snare, pak je třeba tohle řešení https://www.bici.cz/Bici/Hardware/Stoja ... -9707ML-UA

nebo je další řešení a to je bu´d beznohý stojan (v nouzi i klasický, ovšem nohy nevysuneš a necháš "připažené" a to celé připevněno držákem bu´d k rampě, nebo pokud nemáš rampu tak o obroučce kopáku. http://www.drumcenter.cz/eshop/adapter- ... u5jh709s73

Nebo pořídit dvojnohý stojan a natočit si ty nohy dle potřeby http://www.drumcenter.cz/eshop/stojan-y ... u5jh709s73

nebo lze vše řešit kabelovou hihatkou, ale pak potřebuješ nějaký adaptér k rampě... bez rampy to asi nemá smysl.... http://www.drumcenter.cz/eshop/stojan-p ... u5jh709s73

Uvedené modely jsou to první co mě napadlo....spíše ilustrační pro nástin řešení..... v zásadě takovéhle věci vyrábí každá renomovaná firma co dělá bubenický HW takže je dobré hledat a porovnávat ceni versus kvalitu.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Indian

Příspěvek od Indian »

Moc děkuji za pomoc...jednu z variant promyslím a něco určitě vyberu...líbí se mi to lanko, ale bohužel nemám rampu, nýbrž dvě šibenice...

....ještě taková drobnost...druhý basový buben je úplně nový i s blánou a ta zní jinak než ta druhá...mám koupit tu samou novou blánu na pravý buben, nebo to zkoušet doladit? Obě blány jsou stejné(stejná značka), akorát jedna je dva roky stará...

...a do třetice-jaká značka-typ blan se hodí do pun-rock-metál? Mám od sonoru ty co dává výrobce(Remo) a ty mi nezní špatně, ale jako amatér se rád přiučím...díky
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kolego Indiane.... líbí se mi tvůj zájem o věc. To je moc pozutuvní zjištění a velice důležité.
předně se trošku divím jak v klasickém punku využiješ 2 kopáky... moc se to nevídá, ale proč ne.... je to jistě forma nějakého tvého uměleckého vyjádření a jistě i směr vaší bandy;)

To s kabelovou hajtkou tě nedegraduje jen na použití rampy... možná že za použití nějakého clampu se to dá zavěsit i na ten šibenicový stojan s činelem.... jen to chce zkusit... a pochopitelně to vyžaduje nějaký kvalitní a velice pevný a stabilní stojan.

Co se týče blan na kopák... tak záleží na spoustě okolností... každopádně nejvíce se používají REMO Power Stroke 3 bass, EVANS Emad nebo AQUARIAN Superkick...... ale není vyloučena i jakákoliv jiná.
každopádně základ vry na dva stejně znějící kopáky, je mít dva identické bubny, dvě identické blány (jedna nová a jedna už dva roky hraná nejsou opravdu zvukově identické... blána hraním ztrácí své vlastnosti... "vyhraje se"... a zní jinak) a stejné ladění, případně tlumení..... a od zvukaře pak 2 identické mikrofony na snímání..... . je to alchymie a proto je v mnohém pohodlnější spíše jeden kopák a dvojšlapka.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Indian

Příspěvek od Indian »

Moc děkuji...již jsem zaúkoloval svého dodavatele...kdybych věděl, že je s tím takové s...í, tak bych zůstal u tý dvojšlapky...ale co-člověk má vyzkoušet všechno....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Indian píše:Moc děkuji...již jsem zaúkoloval svého dodavatele...kdybych věděl, že je s tím takové s...í, tak bych zůstal u tý dvojšlapky...ale co-člověk má vyzkoušet všechno....
SPRÁVNĚ!!!! :twisted:
Indian

Příspěvek od Indian »

Tak prozatím vyřešeno...ještě jednou děkuji....
Přílohy
Držák.jpg
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak to je panečku řešení! :lol:
Co to je za díl, to uhnutý účko z tyčoviny?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Indian

Příspěvek od Indian »

To je od kolegyně v první odpovědi....taky jsem netušil, že něco takového existuje....ale pomohlo mi to a byla to i nejlevnější varianta....hraje se mi o 100% lépe...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

SUPER kolego Indiáne;) Ráda jsem pomohla a myslím že si zvolil hodně dobře a jednal rychle...... ať to šlape kolego!!!! :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Tak to je panečku řešení! :lol:
Co to je za díl, to uhnutý účko z tyčoviny?
Naprosto standartní a léty praxe prověřené!! nevím co se tomu směješ... TAMA tenhle držák pro tyhle situace má v nabídce spoustu roků!!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“