Klávesy do kapely

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
lison

Klávesy do kapely

Příspěvek od lison »

Zdravím, uvažuji o nákupu nových "kláves" (71-76 kláves) do zábavové kapely (bicí, kytara,basa a klávesy), takže potřebuju hlavně zvuk : piana, orgány, basu, flétnu, stringy a kytary, pak možnost kombinovat různé zvuky do sebe a různě je řadit po klaviatuře (split). Občas tvorba hudby pod videa. Jde mi hlavně o kvalitu klaviatury a kvalitu zvuků. Díky moc za reakce.
Zatím jsem koukal na Kurzweil PC3LE7, ale byl mi doporučen např. i starší Korg Trinity, Yamaha SY99 nebo Roland D50. Mohl by mi někdo nějaké doporučit....cena max. do 35000Kč
popř. návrh jiného nástroje.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Klávesy do kapely

Příspěvek od pavlii »

Zmíněná doporučení jsou moc fajn, jde o to si nástroje vyzkoušet a poslechnout, protože každý se bude tvářit jinak technicky a zvukově. Možná by nebylo od věci zařadit sem ještě i MOTIF řadu (teoreticky čím starší generaci, tím líp), ale SY99 v tomhle gardu udělá víc práce.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Slyšel jsem na SY99 jen chválu, dnešní produkce se s tím nedá srovnat. Navíc mám teď k dispozici nedávno vydané album nahrané čistě jen na tento nástroj a zvukově je to paráda. Pokud hledáš pořádný synťák, klidně jdi do něj.
lison

Příspěvek od lison »

Dobře, díky moc.
Jinak cena 14000 za tu SY99 je ok?
Určitě vyzkouším víc variant...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

14000 za SY99 je IMHO normální cena.
RostaForet

Příspěvek od RostaForet »

Zdravím, hraju v podstatě ve 2 kapelách (rock-pop a v další hardrock - heavy metal) koupil jsem Kurzweila ARTIS SE, nechal jsem si Yamahu SY77 a ještě mi leží na zkušebně Yamaha MX61 (záloha). Plně a hlavně bohatě mi stačí.
moog
Nový uživatel

Příspěvek od moog »

Za mne - v prvé řadě bych doporučil volit dle vybavení ostatních. Pokud má kytarista a basák digitální multiefekt nebo modelingové kombo nebo zpěvák digitální vokální procesor, postačí v pohodě jakýkoli i nový entrylevel digitální kláves, třeba MOXF,X61, Krome, Kross, FA06, Gaia, R3 apod a budete zvukově cca na stejné úrovni.

Pokud má kytarista a basák slušnou moderní výbavu bez digitálního prznění zvuku a zpěvák solidní mikrák taktéž bez zprznění digitalizací, určitě bych se vyhnul těm novým digital a VA entrylevel a china imitacím varhan, piána a syntů, obvykle s přehnaně studiovým highend zvukem (ale o to méně použitelným na live), ale šel do starých dobrých digitálů jak tu bylo řečeno - řady SY, K2k, XP, JV, Tritony, Alesis QS6.1 (jakožto nejlepší mně známá digitální simulace hammondů) atd. klidně až po M1, DX7, D50, což kdysi byly top modely a nemají problém se prosadit ani dnes, spíš naopak, ve srovnání s novými následovníky se mi zdají na live přirozenější a výraznější.

Pokud chceš být ty leaderem kapely (to je obvykle automaticky ten co má nejlepší, nejexpresivnější zvuk) nebo spoluhráči jsou zvukoví fajnšmekři a ze svých vintage celolamp, nástrojů i efektů umí dostat kromě randálu i emoce v podobě zvukových nuancí a detailní práce se zvukem, tak jediná rozumná volba zde jsou vintage analogy a staré původní originály, maximálně podpořené klavírem, strings, ev. brass z SY99, ale i zde bych upřednostnil vintage tranzistorové varhany (CX-I) a el-mech piana (Rhodes, Hohner...) A nemusí to být nutně profiliga, mám osobní zkušenosti, že klidně ve dvou lidech se dá s tímhle zvukově emotivním vintage nářadím a patřičným nasazením odehrát celá taneční zábava s výsledkem o dvě třídy lepším než celá kapela s modelingovou, digitální nebo midi výbavou ;-)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“