Volba a příprava bicích do studia

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba a příprava bicích do studia

Příspěvek od pavlii »

Pozor - to studio na tom dělalo (viz o pár postů výš). Koneckonců pokud se profilují na něco jiného (stylově), tak by se dalo říct, že pro vyloženě jiné věci nemají cit. Ale protože e znám s lidmi, kteří také mají široký záběr a byť se stylově profilují třeba do elektroniky, umí minimálně řemeslně dobře umíchat rockové věci.

Nemůžeme to ale bez znalosti syrových náběrů zase moc rozpitvávat - to je jako bavit se o tom, jestli je zvuk z tohohle mikrofonu lepší než z jiného (bez srovnání s reálem to je jen o osobních sympatiích k charakteru zvuku). Nicméně si myslím, že to šlo řemeslně udělat lépe.

Každopádně, ať tu nemlátíme prázdnou slámu, osobně bych na základě jen poslechu této skladby studio nedoporučil, vizitka to prostě je - jak píše Marylin - ať už byly okolnosti jakékoli.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Marylin

Příspěvek od Marylin »

pavlii píše:Pozor - to studio na tom dělalo (viz o pár postů výš).
Jo, tak nějak jsem to pochopil, ale špatně jsem to v předchozím příspěvku napsal (opraveno).

Můj názor je takový, že je to smícháno absolutně neobratně, nerockově, nemetalově... Celé jakoby v monu, bez života... Třeba to byl záměr, co já vím...

Je možné, že za to mohou fakt ty náběry a zvukaři křivdím... Pak je otázkou, zda s kapelou vůbec nahrávat a zda by měl zvukař za každou cenu jít do něčeho, co mu může pokazit reputaci... Nicméně to už je asi na jinou debatu.

Nic, už radši mlčím :)
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Raději nepřispívám do témat typu " zhodnoťte můj zpěv, nahrávku atd...". Asi bych většinou (tady na fóru) dal palec dolů a tak nechci prudit. Nicméně - jak už tady zaznělo - mám velký respekt ke každému, kdo si dá tu práci a pak se ještě prezentuje. Prostě klobouk dolů a námitky nepíšu.
Nicméně jen pro porovnání vložím video kapely mého synka , kluci kolem 18 let, natáčeno u jejich kamaráda v Bílovicích (UH). Studio asi za litr, video taky tak nějak.

Ta kapela už rok neexistuje, takže to není z mé strany nějaké promo. Je to ukázka, co se dá stvořit za dva litry.
https://www.youtube.com/watch?v=O-WS1dUsuMM
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Marylin píše: Můj názor je takový, že je to smícháno absolutně neobratně, nerockově, nemetalově... Celé jakoby v monu, bez života... Třeba to byl záměr, co já vím...

Je možné, že za to mohou fakt ty náběry a zvukaři křivdím... Pak je otázkou, zda s kapelou vůbec nahrávat a zda by měl zvukař za každou cenu jít do něčeho, co mu může pokazit reputaci...
Tak to je přesný, ale volal jsem šéfovi studia a vyříkal si to s ním, takže sice se jim do toho už nechce, ale prý to ještě předělají..
Jasně, že za to můžou i naše nástroje a celková uvolněná nálada, ale výsledek byl neprofesionální.

Tak jsem si ještě udělal výběr vašich nejlepších komentů a zaslal je do studia, ať maj fundovanou zpětnou vazbu a vidí, že si nevymejšlim! :twisted:
To jsem potřeboval, díky moc! :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No potěš koště, to bude počteníčko :-D

2zzbar: masakr a paráda!!!!

P.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

zzbar píše: Ta kapela už rok neexistuje, takže to není z mé strany nějaké promo. Je to ukázka, co se dá stvořit za dva litry.
https://www.youtube.com/watch?v=O-WS1dUsuMM
OT: Jak jsem to viděl, tak mě přepadly vzpomínky na léto 2010, kdy frčel crab core ve velkým :D To byla doba! To byly teprv pekla! :twisted:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pavlii - díky, vyřídím.
Moleek - tento styl mě nějak míjel, takže to neumím ani pojmenovat. Až se začaly ozývat od mladého z pokoje kytarové griffy v ladění hoodně pod, zjistil jsem, co to asi tak je :D .

Necibici - zajímalo by mě, jestli jste měli možnost poslechnout si práci studia dřív, než jste tam naběhli?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Marylin

Příspěvek od Marylin »

2Necibici: Tak hlavně, že se nakonec nějak domluvíte :) Minimálně je na zamyšlenou, zda po tomto studiu ještě někdy v budoucnu požadovat služby.

2zzbar: Pěkná práce a pěkný příklad toho, že i za málo peněz se s trochou snahy a se správnými lidmi dá udělat hodně muziky...
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No něco nám pustili a nebylo to špatný, ale tušim že zakopanej hund bude v tom, že šéf má vlastní kapelu a dávají za nahrávání skoro desetkrát větší sumy a prostě nám nechce udělat za ty prachy lepší nahrávku. Dokonce nám řekl, že to s náma ani nechtěl dělat a že máme nahovno aparáty a neumíme hrát. Závěr byl, že nám teda zejtra ještě trochu vyjde vstříc a když nebudeme spokojený, můžeme si to nechat smíchat a dodělat jinde, třeba v Kapce.. :?
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Hmmm, zajímavý přístup... Držel bych se dál od takových rozumbradů... Chtěl bych vidět toho blázna, který by dal takovým lidem 100k za nahrání CD.
Kapela:

Studio:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

LOL :-D mám se co učit, koukám......

P.

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

NECIBICI..... nezlob se na mě, ale to co píšeš je tak trošku zlý sen a kdybych chtěla být zlá, tak bych řekla "dobře vám tak!" Ale raději o tom nebudu mlčet.

každopádně si myslím, že už te´d asi podruhé budete chytřejší a že pochopíte, že je lépe pracovat se skutečnými profíky... a taky že "nejsme tak bohatí, abychom nakupovali levné věci"... jinak řečeno že podezřele nízkou cenou se asi neskrývá kvalita....

kdybych já měla hovor s tím dráteníkem ze studia, jak si popisoval, tak bych asi hovor ukončila hnedle po první větě a rozhodně bych ani nepřemýšlela jít s ním do jakékoliv spolupráce.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak jsme to dneska se zvukařem předělali a vylepšili a musim říct, že se to hned líp poslouchá.
Na BZ už jsou upravený skladby. :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Jo to jo, progres je tam slyšet ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj, souhlas.

P.

Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“