Ukulele
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ukulele
Pokud není problém v mechanikách (u levného ukulele je to možné, kdyžtak aspoň zkontrolovat, či utáhnout šroubky), pak bych nahradil struny zde doporučovanou klasikou od Aquily, viz. můj nedávný příspěvek smyccove-a-dalsi-strunne-nastroje/ukule ... ml#p686991.
Ahojte.
Začal jsem vážně uvažovat o koupi pořádného ukulele. Poté, co jsem zvažoval kousky Kala a Cordoba jsem dospěl ke koncertnímu Gretsch.
Okouzlil mě tento jeho zvuk, jak je slyšet v tomto srovnání:
http://www.theukulelereview.com/2013/05 ... round-100/
No, bylo by super to koupit přímo z tohoto havajského obchodu - především proto, že u každého prodávaného ukulele dělají takovýhle setup:
https://vimeo.com/90530433
No, ale hlavně by to bylo fakt uke z Havaje, že jo.
No, ale doprava z Havaje by to asi dost prodražila, i když samotný uke tam mají v nabídce (teď tedy zrovna není skladem) za 120 dolarů.
Tak se chci zeptat - jak moc je takovýhle setup zapotřebí? Pokud je fakt dobrý ho udělat - můžu tady najít někoho, kdo ho je schopný udělat? Nemusím se bát uke normálně koupit na netu?
Díky za případné odpovědi.
Petr
Začal jsem vážně uvažovat o koupi pořádného ukulele. Poté, co jsem zvažoval kousky Kala a Cordoba jsem dospěl ke koncertnímu Gretsch.
Okouzlil mě tento jeho zvuk, jak je slyšet v tomto srovnání:
http://www.theukulelereview.com/2013/05 ... round-100/
No, bylo by super to koupit přímo z tohoto havajského obchodu - především proto, že u každého prodávaného ukulele dělají takovýhle setup:
https://vimeo.com/90530433
No, ale hlavně by to bylo fakt uke z Havaje, že jo.
No, ale doprava z Havaje by to asi dost prodražila, i když samotný uke tam mají v nabídce (teď tedy zrovna není skladem) za 120 dolarů.
Tak se chci zeptat - jak moc je takovýhle setup zapotřebí? Pokud je fakt dobrý ho udělat - můžu tady najít někoho, kdo ho je schopný udělat? Nemusím se bát uke normálně koupit na netu?
Díky za případné odpovědi.
Petr
Tak už pár věcí vím.
Třeba to, že se mi to koncertní uke Gretsch ale přímo strašně líbí a dobře drží. A zvuk, panečku.
No, zkrátka jsem si ho pořídil - na Muzikeru měli akci, tak jsem dlouho neváhal.
Jakožto začátečník si na nic nemůžu stěžovat - zatím jsem měl v ruce totiž akorát tak Lidluke, což je někde jinde, že.
Takže za mne maximální spokojenost. Možná si jen pak dokoupit nějaký jiný gig-bag nebo case, páč ten přiložený je docela fórový.
\nnn/
Třeba to, že se mi to koncertní uke Gretsch ale přímo strašně líbí a dobře drží. A zvuk, panečku.
No, zkrátka jsem si ho pořídil - na Muzikeru měli akci, tak jsem dlouho neváhal.
Jakožto začátečník si na nic nemůžu stěžovat - zatím jsem měl v ruce totiž akorát tak Lidluke, což je někde jinde, že.
Takže za mne maximální spokojenost. Možná si jen pak dokoupit nějaký jiný gig-bag nebo case, páč ten přiložený je docela fórový.
\nnn/
-
bob ukibanjo
Přidám svou poslední zkušenost
neodolal jsem horoucí UAS a pořídil rumunské tenorové ukulelel HORA
recenze na to byly různé, přímo zde někdo psal že to neni hrůza, jinde jsem zase četl že "to prostě nehraje a že to patří na půdu", v zahraničí si to ale docela chválili....
čili objednal jsem, druhý den to bylo doma a vybalil jsem to -
má to parádní futrál přez rameno, celkem i polstrovaný takže na vandry dostačující.
DRÁCULELE
(ukulele vyrobeno v Transylvánii) má vrchní desku z masiv smrku, archaický třecí mechaniky a zřejmě plastovou kobylku.
hmatník je jen natřený na krk a pražce jsou rovnou vsazeny do masivu krku
a i přezto to krásně hraje
struny byly opatřeny visačkou Aquila ale musely to být nějaké asi nejlevnější Aquilohrůzy protože to s nima absolutně neznělo.
A E byly silonové, C G byly opletené. Dokonce se při hraní sami povolovaly ladící kolíky a C-éčko se mi najednou samo vymotalo
bral jsem to jen jako vtipnou epizodu protože jsem měl nachystané nové struny zn. Aquila nylgut. (sám prodejce mi doporučil/radil dát jiné struny)
natáhl jsem tedy nové struny, dotáhl šroubovákem ladicí kolíky a hraje to
a hraje to pěkně, po 2 dnech si to pěkně sedlo, nemusím dolaďovat, zvuk pěkný a sytý.
zpracování se mi zdá pěkný, žádný ostrý hrany apod se nekonaly
za sebe můžu říct že jsem spokojen, rovnou jsem si objednal pro jistotu barytonové ukulelel HORA
je to velice sympatické dráculele za velice rozumný prachy
neodolal jsem horoucí UAS a pořídil rumunské tenorové ukulelel HORA
recenze na to byly různé, přímo zde někdo psal že to neni hrůza, jinde jsem zase četl že "to prostě nehraje a že to patří na půdu", v zahraničí si to ale docela chválili....
čili objednal jsem, druhý den to bylo doma a vybalil jsem to -
má to parádní futrál přez rameno, celkem i polstrovaný takže na vandry dostačující.
DRÁCULELE
hmatník je jen natřený na krk a pražce jsou rovnou vsazeny do masivu krku
struny byly opatřeny visačkou Aquila ale musely to být nějaké asi nejlevnější Aquilohrůzy protože to s nima absolutně neznělo.
A E byly silonové, C G byly opletené. Dokonce se při hraní sami povolovaly ladící kolíky a C-éčko se mi najednou samo vymotalo
natáhl jsem tedy nové struny, dotáhl šroubovákem ladicí kolíky a hraje to
a hraje to pěkně, po 2 dnech si to pěkně sedlo, nemusím dolaďovat, zvuk pěkný a sytý.
zpracování se mi zdá pěkný, žádný ostrý hrany apod se nekonaly
za sebe můžu říct že jsem spokojen, rovnou jsem si objednal pro jistotu barytonové ukulelel HORA
je to velice sympatické dráculele za velice rozumný prachy
https://www.facebook.com/UKE.BANJO.CZ
* tenor ukulele HORA * baryton ukulele MAINLAND * ukebanjo Harley Benton *
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co jsou to rozumné prachy? (zjistil bych si to sám na jejich webu, ale zrovna mě tlačí čas, díky)
BTW, ty ladicí mechaniky fakt budí nedůvěru, ale možná je to jen zažitý pocit.
-
bob ukibanjo
V Prahe to bylo 1390 Kč.Hendrek píše:Co jsou to rozumné prachy? (zjistil bych si to sám na jejich webu, ale zrovna mě tlačí čas, díky)
Ty samý / podobný ladicí mechaniky ma kumpán na svém ukebanju a naprosto v pohodě. Jen se to člověk musí naučit ovládat a být trpělivý.
Navíc se mi tyhle mechaniky strašně moooc líbí, jsou takový "prvorepublikový"
Vypadá pěkně. A ty třecí mechaniky jsou fajn. Gretsch uke je taky původně měly, ale pak začali davat ty převodové.
-
bob ukibanjo
je fakt že třecí mechaniky jsou takové "staromilecké"
PROSBA :
nevíte jestli by tohle nešlo natáhnout na uke-banjo jako AECG ?
http://www.prokapelu.cz/ghs-230-11-30-k ... or-medium/
díky za případné info
PROSBA :
nevíte jestli by tohle nešlo natáhnout na uke-banjo jako AECG ?
http://www.prokapelu.cz/ghs-230-11-30-k ... or-medium/
díky za případné info
Jestli máš ukebanjo soprán, tak tenorové banjo (myslím ne ukulelebanjo tenor ale skutečně tenorové a soudím podle strun co jsou v odkazu) má delší krk a jaké by byly tahy kovových strun a ladění, nedokážu odhadnout. Asi nic moc. A také nevím zda banjo má výstuž v krku na použití kovu. 
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Netusim, jaky jsou menzury, ale banjo ji ma asi vetsi nez uke. Pokud bude menzura uke blizka polovine banjo-menzure, asi by ty struny sly pouzit o skoro-oktavu vyse, nez je zamysleno (vzasade podladit banjo a hodit tam kapodastr).
Hodně budem někde...
-
bob ukibanjo
Díky za postřehy
tak to prostě někdy vyzkouším
tak to prostě někdy vyzkouším
Myslím, že to nebude jen za mě, když poděkuju Benovi a jeho týmu.
moc DĚKUJEME !!!
3. UKULELE FESTIVAL v Úněticích byl perfektní, zase se o kus zvedla laťka. Je to sice možná neuvěřitelné, ale prostě to nemělo nejmenší chybu (tada alespoň z mého pohledu).: Účinkující byli skvělí, pořadatelé vše zvládli na čas a perfektně, dokonce i to počasí vyšlo dobře. Já osobně jsem se "zamiloval" do bluesmana jménem Manitoba Hal, jenž byl spolu s návštěvou z Havaje - Honoka a Azita + Aldrine Guerrero vrcholem programu. Podobně Lucky leles a spousta výborných instrumentalistů. Nádhera. Už se těším na další festiválek - víc než na Vánoce!
moc DĚKUJEME !!!
3. UKULELE FESTIVAL v Úněticích byl perfektní, zase se o kus zvedla laťka. Je to sice možná neuvěřitelné, ale prostě to nemělo nejmenší chybu (tada alespoň z mého pohledu).: Účinkující byli skvělí, pořadatelé vše zvládli na čas a perfektně, dokonce i to počasí vyšlo dobře. Já osobně jsem se "zamiloval" do bluesmana jménem Manitoba Hal, jenž byl spolu s návštěvou z Havaje - Honoka a Azita + Aldrine Guerrero vrcholem programu. Podobně Lucky leles a spousta výborných instrumentalistů. Nádhera. Už se těším na další festiválek - víc než na Vánoce!
Přípojuji se k Pařezovy s poděkováním jak pořadatelům Benem počínáje, účinkujícím i lektorům workshopů, kteří dopoledne vyučovaly toho, kdo si jaký workshop určil. Letos jsem se přihlásil na workshopy, které vedli Manitoba Hal a Aldrine Guerrero. Od lektorů je, aby v daném omezeném čase (1 hodina
) vybrali materiál, který účastníky (i když anglicky neumí dobře každý
) zaujme a oni se něco přiučí. Tentokrát to myslím stálo za to.
Málem bych zapoměl na stánkový prodej nástrojů od levnějších až po dražší ručně dělané, ale všechny na které jsem zkoušel hrát byly v perfektní kvalitě!
Přiznávám, že jsem upokojil při té příležitosti svoji nevyléčitelnou UAS a koupil tenora.
Souhlasím také s tím, že 3. CZ UKULELE FESTIVAL festival měl vzestupnou tendenci kvality.
Málem bych zapoměl na stánkový prodej nástrojů od levnějších až po dražší ručně dělané, ale všechny na které jsem zkoušel hrát byly v perfektní kvalitě!
Přiznávám, že jsem upokojil při té příležitosti svoji nevyléčitelnou UAS a koupil tenora.
Souhlasím také s tím, že 3. CZ UKULELE FESTIVAL festival měl vzestupnou tendenci kvality.
Kiki2 ty syčáku- připojuji se k Pařezovi - i a ne y
...každý se někdy sekne, tady neřešíme gramatiku, ale pohodový nástroj míru....
aloooooooooohaaa
aloooooooooohaaa
Jééé až teď jsem si toho všimnul. Omlouvám se.... 
Pařez já vím. To i jááááááááááá se někdy seknu
. Nechtěl jsem ubližovat , ale upozornit.
Ale na druhou stranu, pokud někdo píše jak malamut ,( ale to není kikiho2 problém , protože když si přečteš jeho příspěvky tak je v pohodě a skutečně píše bez chyb) tak je mě té češtiny a píšící generace docela líto . Ale musím popravdě říct, že tady na tomto Hudebním foru.cz se malamuti skutečně neobjevují.
Tak se omlouvám za moje intermezo.
Ale na druhou stranu, pokud někdo píše jak malamut ,( ale to není kikiho2 problém , protože když si přečteš jeho příspěvky tak je v pohodě a skutečně píše bez chyb) tak je mě té češtiny a píšící generace docela líto . Ale musím popravdě říct, že tady na tomto Hudebním foru.cz se malamuti skutečně neobjevují.
Tak se omlouvám za moje intermezo.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Musíš vylézt z ukuleloidních témat a porozhlédnout se třeba i v jiných sekcích. Nějaký ten malamut se tu občas vyskytnebosch píše: Ale musím popravdě říct, že tady na tomto Hudebním foru.cz se malamuti skutečně neobjevují.
Abych nebyl OT, docela mě lákáte na některý z dalších ročníků, zatím jsem ale imobilní vzhledem k malým děckám. Dcerka teď ke svátku dostane své první ukulele, tak třeba ji to chytne a uděláme někdy v budoucnu rodinný výlet na fesťák. Ale má zatím jen dva roky, tak to bude asi ještě chvíli trvat
BTW, koupil jsem jí Ashton za pět stovek, no děs běs, ale na to její pleskání strun to bude stačit (a nebude mi třískat do mého Lanikai):
Čeština je nádherná : ukuleloidní témata
. A už jsme u toho nebo že by : ukuleleloidní témata ?
. To bych se do toho pěkně zamotal. Fuj, končím.
Jinak, začal jsem se stavbou uke banja ,ale při jiné činnosti mě " kousla " hoblovka do prstů levé ruky, tak budou asi tak 3 měsíce moji miláčci pěkně odpočívat v kufrech a potom budu muset pracovat na nových mozolech.
(Škoda, že jsem si nepsal co všechno jsem , když jsem to oznámil v kapele)
Jinak, začal jsem se stavbou uke banja ,ale při jiné činnosti mě " kousla " hoblovka do prstů levé ruky, tak budou asi tak 3 měsíce moji miláčci pěkně odpočívat v kufrech a potom budu muset pracovat na nových mozolech.
(Škoda, že jsem si nepsal co všechno jsem , když jsem to oznámil v kapele)
(budu pokračovat v "natahování češtiny")
Boshovi: To je teda smutná sranda! brzy se ukezdrav.
Hendrekovi: Myslím, že tvá malá hvězdička by byla na festivalu, u open mic, za VELKOU HVĚZDU
(byly tam i kojenci, ale je jasné, že pravděpodobně bydleli za "rohem". Já tam byl s pětiletým prckem před dvěma lety a bylo to OK)
Boshovi: To je teda smutná sranda! brzy se ukezdrav.
Hendrekovi: Myslím, že tvá malá hvězdička by byla na festivalu, u open mic, za VELKOU HVĚZDU
(byly tam i kojenci, ale je jasné, že pravděpodobně bydleli za "rohem". Já tam byl s pětiletým prckem před dvěma lety a bylo to OK)